GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Domowa pizza...

20.11.2007
18:44
smile
[1]

Karl_o [ maniaC ]

Domowa pizza...

Wlasnie zamawialem kolejna pizze i tak sobie pomyslalem, ze musze kiedys sprobowac zrobic wlasna. Macie moze jakies sprawdzone pomysly na ciasto, albo jakis prosty sos?

20.11.2007
18:51
smile
[2]

Jim Raynor [ WeiGhTed CoMpaNioN CuBe ]

Moja mama robi czasami. Możesz się jej spytać (:)), ale raczej nie dopuszczę jej do forum ;P

20.11.2007
18:53
smile
[3]

Skrz@t [ Młody Gniewny ]

hmm kiedys byl taki watek , pamietam Ewunia_Kr podała swój sprawdzony przepis , poszukaj gdzies w archiwum

20.11.2007
18:53
[4]

chickenom [ The Ramones ]

szklanka wody, 2, 3 szklanki mąki, szczypta of sól, łyżka of olej, drożdze 2/5 kostki.

cebula, szynka, pieczarki zesmażasz na patelni.

Na ugniecione ciasto kłądziesz przyprawy i farsz na koniec ser. Do piekarnika na 20 min.

20.11.2007
20:33
smile
[5]

Zielona Żabka [ Let's rock! ]

Skrz@t --> nie Ewunia_Kr, tylko ja :P

http://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=3964794

20.11.2007
20:35
smile
[6]

Red_ruM [ Centurion ]

20.11.2007
20:41
smile
[7]

wich3r [ Sprzedam nerkę ]

Ja ciasto robie tak: 2,5 dag drożdży (używam drożdży sypkich w saszetce), 40 dag mąki, ok 1 szklanki lekko cieplej wody, 1/2 płaskiej łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukru. Do ciasta często daje czosnek granulowany wtedy wychodzi piękne czosnkowe ciasto:]


Domowa pizza... - wich3r
20.11.2007
20:41
smile
[8]

Paul12 [ Buja ]

Jak zwykle zapraszam do https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=6703612&N=1 :)

20.11.2007
20:45
smile
[9]

Father Michael [ Iscariot Paladin ]

Ja robie tak:
8 lyzek mleka podgrzewam zeby bylo letnie, dodaje kostke drozdzy i rozpuszczam. Przykrywam, zostawiam do wyrosniecia.
W miedzyczasie do miski dodaje 3 szklanki maki + jedno jajko + dwie lyzki tluszczu (olej lub roztopione maslo) + szczypta soli.
Do powyzszych skladnikow dolewam wyrosniete drozdze i mieszam. Jesli ciasto jest za twarde, dodaje troche mleka.
Wazne jest zeby na ciescie sie wyzyc ile sie da, ugniatac, rzucac o blat itp. Wtedy kultowo wyrosnie.
Tak przygotowane ciasto pozostawiam do wyrosniecia.

Powyzszy przepis pozwala uzyskac dwie blachy pizzy (mniej wiecej 40x30 cm).
Wazne jest aby nie przytrzymac pizzy za dlugo w piekarniku, bo ciasto zrobi sie twarde.

20.11.2007
21:01
smile
[10]

Skrz@t [ Młody Gniewny ]

Allegromanka - > ups sry , za gafe :D Ale jednak pamietalem , ze ktos ma dobry przepis :D

20.11.2007
21:07
[11]

NyyKo [ Generaďż˝ ]

moja mamusia robi pyszną xd może wrzucę przepis za nie długo

© 2000-2024 GRY-OnLine S.A.