GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Do (Allegromanka:)

11.07.2005
18:46
[1]

equalibrium [ Chor��y ]

Do (Allegromanka:)

Post skierowany jest przedewszystkim do (Allegromanka:) ale jak ktos moze pomoc to bardzo prosze:) kiedys napisalas w temacie na temat pizzy ze potrafisz upichcic w zwyklym piekarniku pizze zblizona do tych z dobrych knajp:) moge prosic o twoj przepis?:D

11.07.2005
18:59
[2]

sehhs [ Soul Master ]

Hmmmm, ja właśnie jem pizze, którą zrobiłem sam, ale bez zadnych przepisów :P

11.07.2005
19:05
smile
[3]

.:Jj:. [ The Force ]

mniam pizza :] do tego trzeba wprawy i dobrych rąk żeby.. kulać ciasto :] Odpowiednio dobrane zioła i składniki i ot, cała magia :]

11.07.2005
19:08
smile
[4]

D:-->K@jon<--:D [ Konsul ]

Mi tam ciasto robot kula :P i to o wiele lepiej niż "ręcoma"

11.07.2005
19:13
smile
[5]

sehhs [ Soul Master ]

Ja zrobiłem rękami i wyszło grube, puszyste i odpowiednio podpieczone :) + troche sera + kiełbasa + cebula + ketchup + oliwki, kukurydza i reszta tego co było w słoiku, który kupiłem w sklepie + różne przyprawy i można jeść

11.07.2005
19:13
[6]

Pvt. Creak [ Criav ]

forum to nie chat ani nic podobnego - chcesz pogadać, to rób to via e-mail, gg czy co tam... a pozatym przepisy masz wszędzie w necie, znajdź sobie jakiś

11.07.2005
19:15
[7]

D:-->K@jon<--:D [ Konsul ]

Pvt. Creak --> no pewnie że jest dużo przepisów, ale z mało którego wychodzi dobre ciasto

11.07.2005
19:16
[8]

...NathaN... [ The Godfather ]

Ja tez umie zrobic bardzo dobra pizze ale nie chce mi sie pisac calego przepisu :]

11.07.2005
19:16
smile
[9]

Pvt. Creak [ Criav ]

K@jon --> jak się nie umie robić, to nie wychodzi :P

11.07.2005
22:06
smile
[10]

(:AllegromańkA:) [ Let's rock! ]

equalibrium ---> przepis, który podał mi kolega pracujący niegdyś w pizzerii: szklanka mąki, pół szklanki letniej wody, ok. 20gram drożdży, trochę soli (łyżeczkę) i dwie łyżeczki oleju - całość mieszam i ugniatam aż masa będzie jednolita. Można dodać trochę więcej wody lub mąki, jeśli ugniatanie będzie sprawiało trudności lub ciasto będzie za rzadkie. Następnie odstawiam na jakąś godzinkę, żeby ciasto wyrosło (w cieple). Gdy już wyrośnie należy je rozwałkować - ciasto musi być bardzo cienkie (ok. 2-3mm). Takie ciasto należy posmarować sosem (koncentrat pomidorowy z dużą ilością majeranku i oregano - tak aby sos był bardzo gęsty). Na to układam ser, pieczarki, szynkę, to już jak kto lubi:) Na wierzchu oczywiście również kładę ser. Pizze wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni - po 5ciu minutach temperaturę zmniejszam do 180. Piekarnik powinien grzać tylko od dołu, jak robiłam od góry to się przypalała. Pizza powinna być gotowa po ok. 15 - 20 minutach. Jeżeli chodzi o sos - ja lubię tylko pomidorowy (pół szklanki koncentratu, ćwierć szklanki wody, sporo majeranku i oregano).

11.07.2005
22:10
smile
[11]

EspenLund [ Live For Speed ]

dzieki alegromanka :)

juz zajadam :p ale pyyyycha ta pizza, po prostu miodzio :):):)

11.07.2005
22:14
smile
[12]

.:Jj:. [ The Force ]

Przyślecie mi kawałek? :P

11.07.2005
22:15
smile
[13]

Orlando [ Reservoir Dog ]

Moze ci zeskanuja...

11.07.2005
22:35
smile
[14]

iNfiNity! [ 760Li ]

w 4 minuty tą pizze zrobiłeś? szybko...

11.07.2005
22:43
smile
[15]

fifalk [ fifalkowiec ]

a ja w przyszlosci jak bede szukal przepisu na pizze na forum i wpisze do wyszukiwarki "pizza", to na bank znajde ten watek...

myslcie nad tytulami albo walcie do siebie na priv :-P

11.07.2005
22:47
[16]

qaq [ Martwy Junior ]

aż chce mi się jeść

11.07.2005
22:51
smile
[17]

@$D@F [ Generaďż˝ ]

Aga -> niedlugo przestestuje Twoj przepis :) oby byla dobra :) z gory dziekuje :*

11.07.2005
22:52
[18]

(:AllegromańkA:) [ Let's rock! ]

Oczywiście, że jest pyszna!:)

11.07.2005
22:54
smile
[19]

vien [ łowca pip ]

od jakiegoś czasu w sklepach można kupić specjalnie dobrane "zioła do pizzy" jakas firma je wypuscila (chyba kotami) calkiem niezle sie nadaja ja do nich dodaje (oprócz koncentratu pomidorowego) wode, czosnek, oliwe z oliwek, sól, pieprz, chilli, odrobine octu winnego i cukru - polecam spróbować :)

11.07.2005
22:55
smile
[20]

Babiczka [ Konsul ]

lol tak szybko zrobic pizze w 4 min :D gratulacje :D cheaterze :D

11.07.2005
22:58
[21]

qaq [ Martwy Junior ]

ja znam lepszy przepis. potrzeba:
1. telefon
2. ok. 20 zł
sposób przyrządzania: bierzesz telefon i dzwonisz do pizzerii. po ok. 30 min. przychodzi czlowiek z pizzą któremu trzeba dać ok. 20 zł

11.07.2005
23:00
[22]

equalibrium [ Chor��y ]

(:AllegromańkA:) <= wielkie dzieki za przepis i wielkie sorki za male przekrecenie nick'u w topicu:)

11.07.2005
23:01
[23]

(:AllegromańkA:) [ Let's rock! ]

qaq ---> ambitne;D

11.07.2005
23:02
smile
[24]

(:AllegromańkA:) [ Let's rock! ]

equalibrium ---> nie ma sprawy, życzę smacznego:)

11.07.2005
23:02
[25]

qaq [ Martwy Junior ]

(:AllegromańkA:) ---> i jakie skomplikowane:-)

11.07.2005
23:57
smile
[26]

Coolfon [ Konsul ]

Ciekawy przepis, już se go zapisałem....mam tylko pytanie:
Czy wkładając pizze do piekarnika wkładasz ja razem z serem czy czekasz chwile żeby się pizza podgrzała i dopiero potem ser??

12.07.2005
00:09
[27]

reds23 [ redsov ]

4 min.. i pizza :)
nawet zamawiajac czeka sie wiecej ... :)

12.07.2005
00:10
[28]

(:AllegromańkA:) [ Let's rock! ]

Do piekarnika wkładam już ze wszystkim.
Acha - zapomniałam napisać, że można w brzegi pizzy zawinąć trochę sera, żeby nie było to samo suche ciasto:)

12.07.2005
00:11
[29]

(:AllegromańkA:) [ Let's rock! ]

No i oczywiście blacha musi być wysmarowana tłuszczem.

Sorka za drugi post:P

12.07.2005
00:14
smile
[30]

Coolfon [ Konsul ]

A ser dajesz pod spód czy na wierzch i dlaczego trzeba podgrzewać od dołu??

12.07.2005
00:17
smile
[31]

(:AllegromańkA:) [ Let's rock! ]

Jak napisałam wyżej - ciasto smaruję sosem, na to ser (może być w plasterkach), następnie pieczarki, szynka itd i na to wszystko ponownie ser (najlepiej tarty).
Można od góry też podgrzewać, ale za bardzo się wtedy boki pizzy przypiekają (nie wiem dlaczego - nie jestem piekarzem, do pewnych wniosków doszłam metodą prób i błędów;))

12.07.2005
00:36
smile
[32]

EspenLund [ Live For Speed ]

oczywiscie zartowalem, co nie zrozu,mieliscie aluzji? :)

a tak pozatym to gram na kodach ;p;p;p

12.07.2005
00:36
[33]

karolix [ Pretorianin ]

A może by tak spróbować włączyć (wiatraczek :]), myślę że jest szansa że wtedy by się nie przypalało

12.07.2005
15:58
smile
[34]

Barthez x [ Generał b4rtez ]

(:AllegromańkA:) --> ja też dzisiaj skorzystałem z Twojego przepisu. Pizza wyśmienita i jeżeli tobie wychodzi conajmniej taka jak mnie to gratuluję zdolności kulinarnych ;-) Super sprawa z tą pizzą!

© 2000-2024 GRY-OnLine S.A.