GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Dziwny problem z TRYBEM MS-DOS???

03.01.2003
01:05
[1]

xmaster [ Konsul ]

Dziwny problem z TRYBEM MS-DOS???

Witam, mam następujący problem a mianowicie przy próbie odpalenia command.com (tryb MS-DOS) wyświetla mi komunikat widoczny na obrazku,
Zrobiłem tak jak jest tam napisane i przejżałem plik SYSTEM.INI
a w pliku jest tak:


[boot]
oemfonts.fon=vgaoem.fon
shell=Explorer.exe
system.drv=system.drv
drivers=mmsystem.dll power.drv
user.exe=user.exe
gdi.exe=gdi.exe
sound.drv=mmsound.drv
dibeng.drv=dibeng.dll
comm.drv=comm.drv
mouse.drv=mouse.drv
keyboard.drv=keyboard.drv
*DisplayFallback=0
fonts.fon=vgasys.fon
fixedfon.fon=vgafix.fon
386Grabber=vgafull.3gr
display.drv=pnpdrvr.drv

[keyboard]
keyboard.dll=keyboard.drv
oemansi.bin=xlat852.bin
subtype=
type=4

[boot.description]
system.drv=Standardowy komputer PC
mouse.drv=Mysz standardowa
keyboard.typ=Klawiatura standardowa (101/102 klawisze) lub Microsoft Natural Keyboard
aspect=100,96,96
display.drv=RADEON RV250

[386Enh]
ebios=*ebios
woafont=dosapp.fon
mouse=*vmouse, msmouse.vxd
device=*dynapage
device=*vcd
device=*vpd
device=*int13
keyboard=*vkd
display=*vdd,*vflatd

[NonWindowsApp]
TTInitialSizes=4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 18 20 22

[power.drv]

[drivers]
wavemapper=*.drv
MSACM.imaadpcm=*.acm
MSACM.msadpcm=*.acm
midi=mmsystem.dll
wave=mmsystem.dll

[iccvid.drv]

[mciseq.drv]

[mci]
cdaudio=mcicda.drv
sequencer=mciseq.drv
waveaudio=mciwave.drv
avivideo=mciavi.drv
videodisc=mcipionr.drv
vcr=mcivisca.drv
MPEGVideo=mciqtz.drv

[vcache]

[Password Lists]
HUBERT=C:\WINDOWS\HUBERT.PWL

[MSNP32]



[drivers32]
msacm.lhacm=lhacm.acm
VIDC.VDOM=vdowave.drv
MSACM.imaadpcm=imaadp32.acm
MSACM.msadpcm=msadp32.acm
MSACM.msgsm610=msgsm32.acm
msacm.msg711=msg711.acm
MSACM.trspch=tssoft32.acm
vidc.CVID=iccvid.dll
VIDC.IV31=ir32_32.dll
VIDC.IV32=ir32_32.dll
vidc.MSVC=msvidc32.dll
VIDC.MRLE=msrle32.dll
msacm.msg723=msg723.acm
vidc.M263=msh263.drv
vidc.M261=msh261.drv
VIDC.IV50=ir50_32.dll
msacm.iac2=C:\WINDOWS\SYSTEM\IAC25_32.AX
VIDC.UYVY=msyuv.dll
VIDC.YUY2=msyuv.dll
VIDC.YVYU=msyuv.dll
msacm.l3acm=C:\WINDOWS\SYSTEM\L3CODECA.ACM
msacm.msaudio1=msaud32.acm
msacm.sl_anet=sl_anet.acm
vidc.DIVX=DivX.dll

[TTFontDimenCache]
0 4=2 4
0 5=3 5
0 6=4 6
0 7=4 7
0 8=5 8
0 9=5 9
0 10=6 10
0 11=7 11
0 12=7 12
0 13=8 13
0 14=8 14
0 15=9 15
0 16=10 16
0 18=11 18
0 20=12 20
0 22=13 22

Nie wiem co jest nie tak, windy używam tylko do gierczenia i czasami uzywam też trybu MS-DOS, może ktoś wie, i może ktoś mi pomoże a cha mam 98SE [B/]

03.01.2003
13:10
smile
[2]

bishopek [ Legionista ]

Ja bym spróbował shashować tą linijkę (rem jeśli się nie mylę) i zobaczył co wtedy. Jeśli to nie podziała, to musiałbym się zastanowić :->>

03.01.2003
13:24
smile
[3]

bishopek [ Legionista ]

A tak na marginesie, to na Twojej stronie jest pewien... Hm... Napis. Nie wiem czy był zamierzony ale powinno pisać się "welcome", a nie "welcom" :-)

03.01.2003
22:52
[4]

xmaster [ Konsul ]

Bishopek----------- to tylko literówka nie ma się czym przejmować, bardziej marti mnie to ze obrazki sie nie ładuja, ale pozniej sie tym zajme

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.