GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Jak upiec krolika?

26.12.2009
17:27
[1]

koniec jest blisko [ Generał ]

Jak upiec krolika?

Mam krolika i postanowilem go upiec. Niestety za bardzo nie wiem jak :) Babcia nie pomogla.

W necie wiekszosc przepisow jest albo na smazone w glebokim tluszczu mieso, a troche ciezko bedzie mi go na surowo od kosci oddzielic, poza tym chyba zdrowszy pieczony. Reszta przepisow jest dosc skomplikowana i nie mam szans kupic skladnikow.

Popytajcie mamy jak macie pod reka, jak upiec krolika latwo i korzystajac z tego co jest w domu zawsze pod reka, a nie jakies wydumane skladniki.

26.12.2009
17:29
smile
[2]

mariosprinter [ Generał ]

Mam krolika i postanowilem go upiec.
Ten tekst rozwala.

Żeby nie było offtopu -

26.12.2009
17:30
[3]

Blackthorn [ Generał ]

Zrob grila przed blokiem :)

26.12.2009
17:32
smile
[4]

Mipari [ Senator ]

Tak jak kurczaka

26.12.2009
17:33
smile
[5]

koniec jest blisko [ Generał ]

Sugerujesz uzyc posypki do kurczaka? :/

Na pewno bedzie pasowac...?

26.12.2009
17:36
[6]

Mipari [ Senator ]

Tak, będzie pasować ;)

26.12.2009
18:34
[7]

koniec jest blisko [ Generał ]

Cos czuje ze mnie wkrecasz. Nie po to te sliczne male stworzonka oddaja zycie aby potem smakowac jak KFC...

26.12.2009
18:54
[8]

Benedict [ Generał ]

Jesli krolik jest na etapie "malego, slicznego stworzonka" to pamietaj, ze tak jak czlowiek, krolik to tez zwierze, ktore czuje bol i dlatego, zanim wsadzisz go do garnka, powinienes go humanitarnie zabic.

Ja raz pieklem krolika, posypalem go tym, co bylo w szafce - carry, kurkuma, slodka papryka, troche slodkiego wina, niezbyt smacznie wyszedl. Pieklem na wyczucie (sprawdzajac co jakis czas mieso).

26.12.2009
19:01
[9]

koniec jest blisko [ Generał ]

Nie uwierzylem w posypke do kurczakow...

I ostatecznie tez poszedlem na wyczucie: posypalem sola, pieprzem, natarlem czosnkiem, posypalem ziolami prowansalskimi i oblozylem cebula :)

Teraz lezakuje i nabiera smaku (oby!). Dam znac jak wyszedl. Szkoda ze nikt wiekszego doswiadczenia nie ma...

26.12.2009
19:08
smile
[10]

DARKI [ Lodzermensch ]

Sorka, nie mogłem się powstrzymać przed wstawieniem tego obrazka...:D


Jak upiec krolika? - DARKI
26.12.2009
19:12
smile
[11]

battle man [ Crystal Skull ]

<--------------- ;,D
LOOOL

26.12.2009
19:22
smile
[12]

bebzoon™ [ Pretorianin ]

pamiętaj o buraczkach !!!

26.12.2009
19:38
[13]

wata_PL [ Ogniomistrz ]

Jeśli masz królika hodowlanego tzn takiego przeznaczonego do jedzenia, zakładam ze odciąłeś głowę łapy i wyjąłeś z niego "bebechy" podsmażasz delikatnie na patelni na smalcu koniecznie z każdej strony po czym wkładasz do garnka dodajesz kilka cebul posiekanych w kostkę, kostkę smalcu czosnek ja bardzo lubię wiec dodaje przeważnie 1 cały sol pieprz majeranek dusisz około 1h na wolnym ogniu palce lizać
Składniki
4-5 cebul
1 cały królik(pocięty oddzielnie nogi grzbiet)
1 kostka smalcu
sól pieprz majeranek czosnek dla smaku

P.S Królik to najlepsze mięso obok krewetek jakie jadłem:)
Edit
Caine---->Sarenka tez jest bardzo smaczna ale np wole dzika tylko musi być dobrze zbadany bo ma włośnice i wiele innych chorób

26.12.2009
19:41
[14]

Caine [ Legend ]

wata_pl: aż mi ślinka pociekła! U mnie w domu z królika robi się przeważnie pasztet, na szczęście w zamrażarce czeka sarenka od zaprzyjaźnionego myśliwego.

26.12.2009
19:51
[15]

Xayano [ Pretorianin ]

Super, ale to idealnie dobrane forum!!!

26.12.2009
20:06
[16]

errorek18 [ Konsul ]

NIE nie rób tego

26.12.2009
20:11
smile
[17]

errorek18 [ Konsul ]

Losie jakie tematy !!! :p


Jak tak dalej pójdzie to będą takie miejwięcej tematy !!

,,jak sie pozbyc teściowej''
,,czy z komórki można dźwonic" xdd
,,jak wsadzic dyskietkę do napędu :p"

RZECZYWIŚCIE NADCHODZI KONIEC ŚWIATA XD

26.12.2009
21:28
[18]

koniec jest blisko [ Generał ]

wata_PL: Przepis juz mi sie podoba! Szkoda ze inaczej zdazylem przyrzadzic. Tez uwielbiam krewetki, wiec licze ze i krolik mi podejdzie skoro polecasz :)

Najwyzej nastepnego tak zrobie.

26.12.2009
23:51
[19]

koniec jest blisko [ Generał ]

Kroliczek upieczony, wyszedl super.

Smak moze niezbyt wyrazisty, przydalby sie jakis sos do podkreslenia albo wiecej przypraw, ale kruchutki taki fajny. Nie sadzilem ze sie uda :)

Polecam kłuliki na obiadek :)

26.12.2009
23:55
[20]

aterazione [ Senator ]

Co na Króliczej wyspie mieszkasz że kurczaków nie mają zostaw go w spokoju zjedz marchewke

31.12.2009
18:01
[21]

Xayano [ Pretorianin ]

[17] dokładnie

31.12.2009
18:06
[22]

legrooch [ MPO Squad Member ]

Azz ==> Szkoda, że dopiero teraz wątek zobaczyłem :)
Kilka słów mógłbym Ci napisać na temat przyrządzania :)
Tak samo zająca :)

31.12.2009
18:35
[23]

koniec jest blisko [ Generał ]

To napisz :) Kolejnego niedlugo bede robil.

Na razie upieklem perliczke, ale smakuje jak... kurczak :) Mysle ze bym nie rozpoznal.

31.12.2009
18:37
smile
[24]

legrooch [ MPO Squad Member ]

To robiliśmy (nie mam teściowej pod łapą, więc czy 100% identycznie powiem później):

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.