GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

router/internet problem

28.10.2009
18:35
[1]

delstar [ Generał ]

router/internet problem

Router jest ustawiony na doyslnych ustawieniach tylko dalem haslo do routera i neta. Router netgear wgr614 komp to mac laptop i PS3 slim.

Problem jest taki ,ze czesto zanika sygnal, ani komp ani ps3 go wogole nie widzi na kilka minut - z listy bezprzewodowego netu widze wszystkie tylko nie swoj. Na ps3 widze sygnal okolo 50% w porywach do 56% kiedy od sasiadow nizej widze ciagle rowno 100%. Router siedzi w kuchni jakies 10metrow przedpokojem.

Wkurzajace jest te zanikanie sygnalu problemy z lacznoscia albo spowalnianie. Laczenie odbywa sie bezprzewodowo. Co jest nie tak? jak to naprawic zeby sygnal byl silniejszy i internet nie znikal ?

28.10.2009
18:38
[2]

Narmo [ nikt ]

Wnioskuję, że masz w okolicy dużo punktów dostępowych. Spróbuj zmienić kanał nadawania na routerze na jakiś inny. Może ten którego używasz gryzie się z którąś z pozostałych sieci.

28.10.2009
18:45
[3]

delstar [ Generał ]

Mozesz napisac jak to zrobic i jakies przykladowe kanaly? Niewielkie mam pojecie o tym.

28.10.2009
18:52
[4]

Narmo [ nikt ]

Nie wiem jak to jest w tych routerach. A kanały będziesz wybierał z listy. Po prostu szukaj aż znajdziesz taki, na którym nie przerywa tak.

28.10.2009
19:01
[5]

delstar [ Generał ]

Jak szukac, jaka lista? Moje jakies tam pojecie o routerze konczy sie na zmianie chasla. Jedynie co moge zmienic to tez ip czy co to tam jest. O ile sie nie myle IP to ten sam numer przez ktory wchodze do routera czyli te 192 168 . .

Poczytm w miedzyczasie o routerach od poczatku zebym mial jakies pojecie bo wkurza mnie ze cos sie dzieje wiem ze to jest latwe a pojecia nie mam zadnego

28.10.2009
19:07
[6]

Narmo [ nikt ]

Wireless Settings --> Channel:
Jeżeli masz ustawioną konkretną wartość spróbuj przestawić na Auto. Jak masz już na Auto to spróbuj ustawić konkretny kanał.

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.