GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Problem sprzętowy z USB

06.10.2009
18:12
[1]

jasonxxx [ Szeryf ]

Problem sprzętowy z USB

Otóż mam taki problem - po podłączeniu do komputera dowolnego urządzenia USB (np. aparatu cyfrowego) wyskakuje taki komunikat [1 - obrazek] - i dane przegrywają się ślamazarnie (np. zdjęcia z karty 4GB ponad godzinę...). Po kliknięciu na ikonkę wygląda to tak [2 - obrazek]. Zakładam, że działa jedynie USB 1.1 a 2.0 system jakby nie widział. Co ciekawe pojawiło się to niedawno, do tej pory wszystko było OK. Mam Windows XP SP3 i zainstalowane wszystkie sterowniki do płyty głównej (świeżo też przeinstalowane). Próbowałem korzystać ze wszystkich wejść USB, lecz na każdym jest to samo. Może ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?


Problem sprzętowy z USB - jasonxxx
06.10.2009
19:40
[2]

jasonxxx [ Szeryf ]

up.

06.10.2009
19:47
[3]

kamyk_samuraj [ Legend ]

Sprawdź w BIOSie, czy kontroler USB działa w trybie Hi-Speed

06.10.2009
19:51
smile
[4]

MajkelFPS [ Frag Per Second ]

Ostatnio miałem podobny problem. Sprawdziłem wszystko w BIOS'ie, no i powywalałem wszystkie rzeczy z listy. Po włączeniu peceta stery się zainstalowały i wszystko śmiga;)

07.10.2009
13:48
[5]

jasonxxx [ Szeryf ]

Grzebałem i grzebałem, ale w BIOSie nie ma słowa o USB. Może ukryte jest to pod jakąś inną nazwą?

07.10.2009
14:09
[6]

mirencjum [ operator kursora ]

Czy próbowałeś PPM w menadżer urządzeń wybrać opcję aktualizuj sterownik?


Problem sprzętowy z USB - mirencjum
07.10.2009
21:52
smile
[7]

jasonxxx [ Szeryf ]

mirencjum --> wielkie dzięki, pomogło!

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.