GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Mirrors Edge

07.05.2009
15:35
[1]

Revanisko [ Senator ]

Mirrors Edge

Mam taki problem


Po odpaleniu gry - zmienia mi się coś w ustawianieach monitora (rozdzielczośc?) i monitor przechodzi w stan zawieszanie ponieważ "parametry wychodzą poza zakres pracy" :<


Co mam zrobic?


Dodam ,że coś takiego już wcześniej się zdarzało - np przy instalacji Linuxa Ubuntu


PS - na drugim kompie gra śmiga - więc u mnie albo gryzie sie z Vista albo z monitorem

07.05.2009
15:37
[2]

maviozo [ Man with a movie camera ]

Może gra chce ustawić takie odświeżanie/rozdzielczość/głębia kolorów (?), której monitor nie obsługuje?

Jeśli tak, to spróbuj znaleźć w plikach gry config czy coś (sporo gier zapisuje do ini lub cfg lub jeszcze innym) lub może gra da się odpalić z parametrem np.
C:/mirrors.exe -width 1024 -height 768

TO tylko PRZYKŁAD, poszukaj w necie info.

07.05.2009
17:26
[3]

Revanisko [ Senator ]

up - ktos wie gdzie ejst config :P?

07.05.2009
21:37
[4]

Revanisko [ Senator ]

up

08.05.2009
18:50
[5]

Revanisko [ Senator ]

up

08.05.2009
20:49
[6]

Revanisko [ Senator ]

bump

08.05.2009
21:24
[7]

kulako [ Konsul ]

a monitor jaki?

08.05.2009
21:29
[8]

Revanisko [ Senator ]

Flatron L1720B

09.05.2009
17:45
[9]

Revanisko [ Senator ]

up

09.05.2009
18:40
smile
[10]

-=BROGI23=- [ Generaďż˝ ]

PPM na plik exe ---> wlasciwosci ---> zgosnosc ---> uruchom w rozdzielczosci ekranu 640x480 i pozniej baw sie ustawieniami w menu (o ile zadziala) ;)

12.05.2009
16:43
[11]

SplinterFisher16 [ Altair ]

popytaj w kategori gry akcji

12.05.2009
19:05
[12]

Revanisko [ Senator ]

wątpie ,żeby zmiana kategori pomogła ale sproboje..

12.05.2009
19:50
[13]

Revanisko [ Senator ]

chyba udalo mi sie config znalesc ale... nie wiem co ma zmienic



StaticDecals=True
DynamicDecals=True
DynamicLights=True
DynamicShadows=True
LightEnvironmentShadows=True
CompositeDynamicLights=False
DirectionalLightmaps=True
MotionBlur=false
DepthOfField=True
AmbientOcclusion=True
Bloom=True
QualityBloom=True
Distortion=True
DropParticleDistortion=False
SpeedTreeLeaves=True
SpeedTreeFronds=True
OnlyStreamInTextures=False
LensFlares=True
FogVolumes=True
FloatingPointRenderTargets=True
Trilinear=False
OneFrameThreadLag=True
UseVsync=False
UpscaleScreenPercentage=True
Fullscreen=False
AllowD3D10=False
EnableHighPolyChars=False
SkeletalMeshLODBias=0
ParticleLODBias=0
DetailMode=2
ShadowFilterQualityBias=0
MaxAnisotropy=4
MaxMultisamples=1
MinShadowResolution=32
MaxShadowResolution=512
ResX=800
ResY=600
ScreenPercentage=100.000000
SceneCaptureStreamingMultiplier=1.000000
FoliageDrawRadiusMultiplier=1.000000
ShadowTexelsPerPixel=2.000000
TEXTUREGROUP_World=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_WorldNormalMap=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_WorldSpecular=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Character=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_CharacterNormalMap=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_CharacterSpecular=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Weapon=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_WeaponNormalMap=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_WeaponSpecular=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Vehicle=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_VehicleNormalMap=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_VehicleSpecular=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Cinematic=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Effects=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Skybox=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_UI=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_LightAndShadowMap=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_RenderTarget=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)







odpalilem tez 640x480 - ale nie dzialalo (parametry pracy poza zasiegiem)

12.05.2009
20:01
smile
[14]

-=BROGI23=- [ Generaďż˝ ]

Z uruchomieniem w 640x480 nie dzialalo? Dziwne...

chyba udalo mi sie config znalesc ale... nie wiem co ma zmienic

ResX=800
ResY=600


[edit]

skoro pisze ,że nie działa na 640/480 ani 800/600 jak widac - na co mam zmienic
Na natywna? Bo wyglda na to ze w niskich rozdzielczosciach ustawia odswierzanie, ktorego Twoj monitor nie obsluguje...

12.05.2009
20:07
[15]

Revanisko [ Senator ]

no ale po co mam zmieniac


ResX=800
ResY=600


skoro pisze ,że nie działa na 640/480 ani 800/600 jak widac - na co mam zmienic


zmienielem na 1280 1024 niestety teraz przy probie wlaczenia uważa ,że plik BaseEngine.ini jest uszkodzony (to ten w ktorym zmnieniam) :-<

12.05.2009
20:46
[16]

Revanisko [ Senator ]

up


moze jest jakis program ktory potrafi zmusic gre do odpalenia sie w okienku - kojarzycie cos takiego?

12.05.2009
21:24
[17]

Revanisko [ Senator ]

up

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.