metalowe gacie [ Centurion ]
trudna sztuka podgrzewania mielonego
Otóż mam na 3 dni z rzędu mielone na obiad. Pierwszego dnia tak go podgrzałem i był zimny choć grzał się z 15 min. Drugiego dnia podgrzewałem tak długo że spaliłem patelnie... i mielony był zimny.... Dziś jest ostatni dzień z mielonym. Dajcie jakieś wskazówki żeby był w końcu cieplutki. Zamawianie żarcia, restauracja nie wchodzi w grę... nie ma nikogo w domu żeby mi podgrzać. A jakby co to tłuszcz był:D
Nie mam mikrofali
Bigkangoo [ X360 ]
Najpierw do mikrofali na 3min potem na patelnie na maly ogien.
Boroova [ Gwiazdka ]
Do naczynia zaroodpornego i do piekarnika!
Shoker1 [ Slowhand ]
eee na malym ogniu robisz? Na patelni i tłuszczu/oliwie? Jak tak to nie mam pojęcia co może być źle.
Maciek987 [ Pretorianin ]
włóż do mikrofali
Cing [ Wigry Suwałki ]
Przykryj patelnię i na mniejszym ogniu spróbuj.
Hellmaker [ Nadputkownik Bimbrojadek ]
Po pierwsze na malutkim ogniu i obracaj go co jakiś czas. Po drugie pokrywka.
Longwinter [ Konsul ]
Przekrój go wzdłuż na dwa cieńsze plasterki. Obsmaż od jednej strony, obróć, obsmaż od drugiej.
Proste.
emii [ Generaďż˝ ]
Na malutkim ogniu i patelnia musi być przykryta.
doctore16 [ Ignacjusz ]
metalowe gacie --> a nalales wczesniej troche oleju na patelnie?
MistrzGrzegorz [ Generaďż˝ ]
Pod parę go dziada wsadź czyli bierzesz takie coś blaszane z dziurkami...wkładkę do garka taką specjalną do gotowania na parze...masz na bank gdzieś. Lejesz trochę wody do garka...ale trochę tak z 1cm góra 2 wsadzasz tą wkładkę, na to wsadzasz kotleta i grzejesz na małym ogniu. Będzie lekko wilgotny ale cieplutki. Tylko pilnuj żeby woda nie wyparowała.
===Schejkimenn=== [ VI LO Spunky Guy ]
[10]
<===
Pierwszego dnia tak go podgrzałem i był zimny choć grzał się z 15 min. No way! Na podgrzanie mielonego wystarczy 10 minut góra. Wyjąłeś go i położyłeś na patelni bezpośrednio z zamrażalnika?
Dajcie jakieś wskazówki żeby był w końcu cieplutki. Włóż do piekarnika? Albo do prodiża?
Juvenille [ Generaďż˝ ]
Pod parę go dziada wsadź czyli bierzesz takie coś blaszane z dziurkami...wkładkę do garka taką specjalną do gotowania na parze...masz na bank gdzieś.
Jak on mikrofali nie ma to na co ty liczysz.
MistrzGrzegorz [ Generaďż˝ ]
Juvenille--->ale mikrofale to nie każdy człowiek ma...ja też nie mam ale tą wkładkę do garka to ma chyba wiekszość ludzi nie? Tak mi się wydaje przynajmniej...
kiesia [ Pretorianin ]
przepis: mielonego kotleta włożyc do małego garnka gaz przykręcic do minimum używac najmniejszego palnika, kotleta w garnku podlac odrobiną wody, przykryc pokrywką, jak woda wyparuje ponownie podalc, często przewracac kotleta żeby się nie przypalił. (proszę przepis jak w domu hehe)