GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

trudna sztuka podgrzewania mielonego

12.02.2009
16:57
smile
[1]

metalowe gacie [ Centurion ]

trudna sztuka podgrzewania mielonego

Otóż mam na 3 dni z rzędu mielone na obiad. Pierwszego dnia tak go podgrzałem i był zimny choć grzał się z 15 min. Drugiego dnia podgrzewałem tak długo że spaliłem patelnie... i mielony był zimny.... Dziś jest ostatni dzień z mielonym. Dajcie jakieś wskazówki żeby był w końcu cieplutki. Zamawianie żarcia, restauracja nie wchodzi w grę... nie ma nikogo w domu żeby mi podgrzać. A jakby co to tłuszcz był:D

Nie mam mikrofali


trudna sztuka podgrzewania mielonego  - metalowe gacie
12.02.2009
16:59
[2]

Bigkangoo [ X360 ]

Najpierw do mikrofali na 3min potem na patelnie na maly ogien.

12.02.2009
16:59
[3]

Boroova [ Gwiazdka ]

Do naczynia zaroodpornego i do piekarnika!

12.02.2009
16:59
[4]

Shoker1 [ Slowhand ]

eee na malym ogniu robisz? Na patelni i tłuszczu/oliwie? Jak tak to nie mam pojęcia co może być źle.

12.02.2009
16:59
[5]

Maciek987 [ Pretorianin ]

włóż do mikrofali

12.02.2009
17:04
[6]

Cing [ Wigry Suwałki ]

Przykryj patelnię i na mniejszym ogniu spróbuj.

12.02.2009
17:05
[7]

Hellmaker [ Nadputkownik Bimbrojadek ]

Po pierwsze na malutkim ogniu i obracaj go co jakiś czas. Po drugie pokrywka.

12.02.2009
17:07
[8]

Longwinter [ Konsul ]

Przekrój go wzdłuż na dwa cieńsze plasterki. Obsmaż od jednej strony, obróć, obsmaż od drugiej.

Proste.

12.02.2009
17:20
[9]

emii [ Generaďż˝ ]

Na malutkim ogniu i patelnia musi być przykryta.

12.02.2009
17:28
smile
[10]

doctore16 [ Ignacjusz ]

metalowe gacie --> a nalales wczesniej troche oleju na patelnie?

12.02.2009
17:29
[11]

MistrzGrzegorz [ Generaďż˝ ]

Pod parę go dziada wsadź czyli bierzesz takie coś blaszane z dziurkami...wkładkę do garka taką specjalną do gotowania na parze...masz na bank gdzieś. Lejesz trochę wody do garka...ale trochę tak z 1cm góra 2 wsadzasz tą wkładkę, na to wsadzasz kotleta i grzejesz na małym ogniu. Będzie lekko wilgotny ale cieplutki. Tylko pilnuj żeby woda nie wyparowała.

12.02.2009
17:35
smile
[12]

===Schejkimenn=== [ VI LO Spunky Guy ]

[10]
<===

Pierwszego dnia tak go podgrzałem i był zimny choć grzał się z 15 min. No way! Na podgrzanie mielonego wystarczy 10 minut góra. Wyjąłeś go i położyłeś na patelni bezpośrednio z zamrażalnika?


Dajcie jakieś wskazówki żeby był w końcu cieplutki. Włóż do piekarnika? Albo do prodiża?

12.02.2009
17:39
smile
[13]

Juvenille [ Generaďż˝ ]

Pod parę go dziada wsadź czyli bierzesz takie coś blaszane z dziurkami...wkładkę do garka taką specjalną do gotowania na parze...masz na bank gdzieś.

Jak on mikrofali nie ma to na co ty liczysz.

12.02.2009
17:41
[14]

MistrzGrzegorz [ Generaďż˝ ]

Juvenille--->ale mikrofale to nie każdy człowiek ma...ja też nie mam ale tą wkładkę do garka to ma chyba wiekszość ludzi nie? Tak mi się wydaje przynajmniej...

12.02.2009
17:55
smile
[15]

kiesia [ Pretorianin ]

przepis: mielonego kotleta włożyc do małego garnka gaz przykręcic do minimum używac najmniejszego palnika, kotleta w garnku podlac odrobiną wody, przykryc pokrywką, jak woda wyparuje ponownie podalc, często przewracac kotleta żeby się nie przypalił. (proszę przepis jak w domu hehe)

© 2000-2024 GRY-OnLine S.A.