GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

tworzenie aplikacji jar

31.08.2008
20:17
[1]

gucio103 [ Konsul ]

tworzenie aplikacji jar

Witam mam pytanie jak stworzyć aplikacje jar na telefon nokia?
chodzi mi o taka aplikacje która by odliczała DNI GODZINY I MINUTY.pozdrawiam

31.08.2008
20:22
[2]

zoloman [ Pinhead ]

musisz znac jezyk java, wtedy w tym jezyku napiszesz sobie aplikacje

31.08.2008
20:27
[3]

gucio103 [ Konsul ]

znalazłem coś takiego I CO Z TYM TERAZ ZROBIĆ ABY BYŁO TO NA KOMÓRKE?




Skrypt odlicza dokladnie liczbe dni, godzin i minut do wskazanej w
BigDay = new Date("January 1, 2001") daty.
Date te mozemy oczywiscie zmieniac, stosownie do naszych potrzeb
- nalezy ja podac w jezyku angielskim lub w postaci numerycznej
BigDay = new Date(2001,0,1)
Uwaga: jako numer miesiaca podaje sie liczbe o jeden mniej niz "powinno" byc.


W ramach HEAD Kod:
<SCRIPT type="text/javascript"><!-- // start hiding

//BigDay = new Date("January 1, 2001");
BigDay = new Date(2001,0,1);
msPerDay = 24 * 60 * 60 * 1000 ;
var id,pause=0, position=0;

function showtime() ‹
today = new Date();
timeLeft = (BigDay.getTime() - today.getTime());
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
tdays = Math.floor(e_daysLeft);
e_hrsLeft = (e_daysLeft - daysLeft)*24;
hrsLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
minsLeft = Math.floor((e_hrsLeft - hrsLeft)*60);


function Liczebnik( ile, rdzen, konc1, konc2, konc5 ) ‹ // Autor Romuald Zylla
var N0, N1, N2, R0;
N0 = Math.floor( Math.abs( ile ) ); // funkcja ma sens dla liczb calkowitych
N1 = N0 % 10;
N2 = N0 % 100;
R0 = konc1;
if (N0 == 1) R0 = konc1
else if ((N2 > 4) && (N2 < 22)) R0 = konc5
else if ((N1 > 1) && (N1 <= 4)) R0 = konc2
else R0 = konc5;
return rdzen + R0;


function imascroller() ‹
// variables declaration
var i, k;
showtime();

// Prosze zwrocic uwage na uzycie funkcji Liczebnik do generowania koncowek
var msg= " "+Liczebnik( daysLeft, "Zostal"," ","y ","o " ) +
daysLeft+Liczebnik( daysLeft, " ","dzien, ","dni, ","dni, " ) +
hrsLeft +Liczebnik( hrsLeft," godzin", "a","y","" ) +" i "+
minsLeft+Liczebnik( minsLeft," minut", "a ","y "," " )+" do trzeciego tysiaclecia!"+
" ";
// increase msg
k=(150/msg.length)+1;
for(i=0;i<=k;i++) msg+=" "+msg;
// show it to the window

document.forms[0].imascroller.value=msg.substring(position,position+300);
// set new position
if (position ++== 300) position = 0;
// repeat at entered speed
id = setTimeout( "imascroller()", 200 );

// End Hiding Here -->
</script>
Na poczatku w znaczniku BODY nalezy jeszcze dodac:

<body onload="imascroller()">
W ciele strony nalezy dodac wywolanie okienka z tekstem:

<form ID="form2" action=get>
<input type="text" name="imascroller" size="60" value="">
</form>

31.08.2008
20:32
[4]

BBlacKK102 [ Generał ]

Wydrukuj, zegnij w kulke i daj na komorke.

31.08.2008
20:39
[5]

Rendar [ Srokaty Konik ]

No to to się na komórkę przerobić nie da. Chyba, że będziesz se prze www oglądał.

31.08.2008
20:42
smile
[6]

Regis [ ]

Java to nie to samo co JavaScipt...

Nie przerobisz tego.

31.08.2008
21:39
[7]

gucio103 [ Konsul ]

a jak zrobic taki program na komórke?
proszę zróbcie coś takiego dla mnie pleasee

31.08.2008
21:41
[8]

Regis [ ]

1. Nauczyc sie programowac w Javie
2. Napisac aplikacje

31.08.2008
21:49
[9]

KorniSHoN 11 [ Leo Messi ]

Nawet sie za to nie bierz :)

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.