Mipari [ Generaďż˝ ]
Sery topione ;)
Jakie lubicie sery topione oraz ewentualnie nie topione, ale sprzedawane w plastrach? Ja właśnie konsumuję serki Hochland Tercett - teraz akurat ze szczypiorkiem i cebulą. ;) Lubie wszystkie smaki tych trójkątnych od Hochlandu, ale już w plastrach zdecydowanie wole sery Lactima - głównie szynka oraz pizza. Do tego jeszcze lubie Ser Gouda w plastrach z Biedronki, najlepszy z ketchupem ;D
White Dr@gon [ Pretorianin ]
pychotka
boskijaro [ Legend ]
Ja ogólnie jestem smakoszem serów ;) Za tymi topionymi z Hochlandu nie przepadam. Jeśli chodzi o takie w plastrach to kupuje pakowane w Inter Marche - im więcej dziur tym lepiej ;) Generalnie aż tak nie rozróżniam gatunków. Lubię także pleśniowe - Valb(ą)on(k) ten standardowy.
mannan [ M*A*S*H ]
Hochland. Szczególnie z szynką
ser pleśniowy [ Generaďż˝ ]
A kto lubi sery pleśniowe?
bodzio helikopter [ Konsul ]
Hochland Emmentaler i Salami.
< *oblizuje się*
szymon_majewski [ Senator ]
Ja lubie tylko serki Alpendorf, sprzedaweane tylko w Lidlu. Wbrew pozorom marce, jest bardzo smaczny. Niestety nie znalazlem pudelka z polski, mam niemieckie:
William_Wallace [ Generaďż˝ ]
Ja bardzo lubie sery plesniowe. Czym bardziej intesywny smak tym lepiej. W lidlu sa takie jakby z dziorami zielonymi w srodku cale splesniale. Bardzo je lubie chodz firmy nie pamietam.
Kozi89 [ Legend ]
ser pleśniowy ---> Uwielbiam:D Dawno nie jadłem. Smaka mi zrobiłeś...
Lutz [ Senator ]
widze ze chemia gora :)
nie ma to jak smak szyneczki czy innego bekonu E...
EG2006_43107114 [ Senator ]
Pleśniowy jest świetny. Uwielbiam niebieski Lazur :)
vinni [ Fan Siatkówki ]
Ja uwielbiam serty topione szczególnie Hochland z szynką a z pleśniowych to Camembert i Bri(Nie wiem jak to sie pisze)
Selman [ Senator ]
wszystkie od hohland :D
speedy24 [ F.I.S.H ]
a ser sPODLASKI? (im nasty ^^ )
Erais [ Chor��y ]
Lubię wszystkie sery, a pleśniowce wprost uwielbiam:) A topione- najlepiej bez sztucznych obróbek, czyli smażone. Ostatnio w Lidlu się pojawił taki jakby wprost z patelni- chyba Limburger się nazywa. Zupełnie jak serek robiony przez moją ciocię. U mnie w domu się mi to nigdy nie udało- co wystawiłem biały ser na zepsucie, to nim zgliwiał odpowiednio, trzeba było wyrzucić bo wdawały się larwy i zamiast na patelnię, trafiał do kosza.
majken [ Pretorianin ]
Ja uwielbiam ser smażony z Nowego Tomyśla:) pycha
Behemoth [ Kruk ]
Wszelkie ziołowe, czy też te ze szczypiorkiem i cebulą. W połączeniu ze świeżą bułeczką dają bardzo dobry efekt dla podniebienia :)
czekers [ Turbojugend ]
Czy to zbieg okoliczności że mam w lodówce jeszcze nie rozpakowanego, wielkiego camembera i świeżą bagietkę?
Idę się naćpać serem :)
Volk [ Legend ]
Te wszystkie Hochlandy itp to sam plastik. Napchac sie mozna ale bez jakichs pozytywnych wrazen smakowych.
lolmaster [ Konsul ]
Ale mi zrobiłeś smaka... ide coś zjeść :)
Adaśś [ Konsul ]
Nie lubię ;]
Coolabor [ ~~Kochający Walery ]
Nie wiem dlaczego, ale dla mnie tylko za granicą serki topione są naprawdę pyszne i mają świetny aromat.
Polskie mocno odstają - Hochland to samo smierdzące dno...
Zresztą nie od dziś polskim klientom pakowane są wybrakowane wyroby FMCG.
Don't Look Back [ Konsul ]
Pleśniowych to nie lubię, ale do tych normalnych i topionych też nie bardzo bo mało jadam, tylko kiedy wędliny się już nudzą :))) Ale tak to smakują, najlepszy mym zdaniem topiony to z szynką :)))) Hmmm pychota!!!....
N2 [ negroz ]
Topionych praktycznie nie jadam.
Za to dużo jem sera białego, tj. twarożku 1-2 kostki dziennie, czasami żółty jem dodając do jajecznicy.
Topione serki są dobre zamiast masła, do kanapek.
_Puszczyk_ [ Generaďż˝ ]
Robioną w domu bryndzę - taki ser topiony lubię.