cneyhaz [ Kapral ]
Prosba o korekte i/lub sugestie dla lingwistów + kucharzy
Witam
Przetlumaczylem ostatnio menu ktorego efekt pragne by zwerifikowali ludzie bardziej znajacy sie
na sztuce kulinarnej ew. osoby zajmujace sie translatoryką.
Wszelkie sugestie dla uzyskanie lepszego efektu koncowego mile widziane
*Migdaly sojowe jako dodatek do napojów powitalnych
*Zupa z krabów z warzywami oraz salatka z dorsza -----> Bisque + Bacalau
*Carpaccio wolowe marynowane na surowo w oleju bazyliowym z warzywami,cebulka i 2 letnim
serem parmezan
*Smazony filet cielecy owiniety duszona szybka, podany z foie grass, doprawiony sosem
pieprzowym, szpinakiem, grzybkami oraz Rissole
*Lody waniliowe wedlug wlasnej receptury podane na warstwie syropu z owoców lesnych
z dodatkiem pokruszonego krokantu migdalowego.
*Kremowa zupa pomidorowa podana z chlebem i maslem
cneyhaz [ Kapral ]
up^^
Mam rozumiec ze to co czytacie powyzej jest bez zarzutu jako ze komentarzy na - nie ma ?