GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

trzeszczacy dzwiek w grach :(

02.09.2002
16:12
smile
[1]

Pitek_PL [ Pretorianin ]

trzeszczacy dzwiek w grach :(

Hej tam! Pomocy! Od pewnego czasu w grach slysze dosc glosne irytujace trzaski. Moja karta to SB 1024 system: win XP. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki, nie ma konfliktu sprzetowego. Niestety nie pomaga ani przeinstalowanie sterow, ani zmiana jakosci dzwieku w ustawieniach gier. Jednym slowem d... blada. Mial ktos taki problem? help...

02.09.2002
16:18
[2]

Misio-Jedi [ Legend ]

to może być wina kabelka łączącego kartę z napędem CD-ROM

02.09.2002
16:40
smile
[3]

Pitek_PL [ Pretorianin ]

a co on ma wspolnego z dzwiekiem plynacym zdecydowanie inna droga niz z cedeka?

02.09.2002
16:45
[4]

Pitek_PL [ Pretorianin ]

niestety to nie jego wina :(

02.09.2002
16:46
[5]

Piotrasq [ Seledynowy Słonik ]

Przeloz karte jak najdalej od portu AGP...

02.09.2002
17:03
[6]

Pitek_PL [ Pretorianin ]

od AGP karte dzielą 3 szerokie jak ocean gniazda PCI :) Ale jak juz wspomnialem problem pojawil sie niedawno..

02.09.2002
17:11
smile
[7]

PC_Maniac [ Konsul ]

A trzeszczy Ci tak samo w wav'ach jak i z płyty CD? bo jeślitak to może to być wina nie kompa, a np. kabla do głośnika, lub wzmacniacza w głośnikach. Jeśli nie, to spróbuj zmienić przerwanie na sterowniku karty. Miałem tak kiedyś, że gryzła się z modemem, mimo że winda nie wyświetlała wcale konfliktu

02.09.2002
17:41
[8]

artikus [ Pretorianin ]

Pitek_PL--> A czy czasami nie masz płyty głównej na VIA? Jakoś via sie z SB gryzie, może stąd problem?

02.09.2002
18:02
[9]

Pitek_PL [ Pretorianin ]

Wygrzebalem plytke ze starszymi driverami i jakos sie uspokoilo, chociaz trzaski sie pojawiaja (nie tak czesto i glosno). No coz Creative wypuscil nowe stery i jak sie okazuje trefne troszeczke. PC_Maniac==> plyte mam na Via i na szczescie nie mam modemu :D, a sluchawki i glosniki sa wporzadku. Co ciekawe trzeszczenie pojawia sie tylko w grach, muza jest bez zadnych trzaskow.

02.09.2002
18:10
smile
[10]

PC_Maniac [ Konsul ]

Ja Ci odpowiedziałem, że to mnie się gryzła z modemem, a nie Tobie. Jeśli Zmiana sterów na starsze pomogła to spróbuj spisać nastawy i zastosować je do nowych. Jest wielce prawdopodobne, że jednak się z czymś gryzła, a wcale nie musiał być to modem jak u mnie.

02.09.2002
18:30
[11]

Stinger [ Warrior Of Havoc ]

Ja miałem tak samo po formacie dysku Tez mam płyte via i zainstalowałem jakiś program do niej(via chipset driver chyba) i problem zniknął

02.09.2002
19:20
smile
[12]

Rendar [ Senator ]

a Via 4 in 1 wrzucone???

02.09.2002
20:03
[13]

Stinger [ Warrior Of Havoc ]

o właśnie tak to sie nazywało Via 4 in 1 po tym problem z dzwiekiem zniknął

02.09.2002
20:32
smile
[14]

artikus [ Pretorianin ]

Zainstaluj sobie VIA latency Patch (poniżej link podaje, ale spróbuj w googlach to moze cos na polskim serwie znajdziesz) Między innymi jak piszą to: - The computer stops ("freezes", "hangs", "locks up") when playing sounds, especially to a Creative SoundBlaster LIVE! card - Sounds played by a Creative Labs sound card are distorted Powodzenia

02.09.2002
22:29
smile
[15]

Pitek_PL [ Pretorianin ]

artikus, dzieki!!! Dzwiek mam teraz jak zloto :D Serdeczne dzieki chlopaki. Pzdr

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.