GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Kącik Webmasterski cz.5

01.09.2002
12:56
smile
[1]

fifalk [ fifalkowiec ]

Kącik Webmasterski cz.5

poprzedni watek mial juz 100, wiec ...

poprzednia czesc:

01.09.2002
13:11
smile
[2]

Quicky [ Senator ]

Mam pytanko. Czy zna ktoś firmę oferującą sponsoring autorom niekomercyjnych stron, [ważne] nie mającą dużych wymagań co do strony? Chodzi mi o to, żebym miał szanse :)

01.09.2002
13:14
smile
[3]

fifalk [ fifalkowiec ]

a jakdnak sprobowalem 'wziac sie' za php :) i nie wydaje mi sie wcale taki trudny - widac nauka pascala sie przydaje :) i tak: sciagnalem, zainstalowalem i uruchomilem OmniHTTPD. stworzylem prosta strone (tak jak zwykly html), w <body> wstawilem skrypt, a plik zapisalem jako nowy.php. czym mam go otworzyc? w ie nie dziala :(

01.09.2002
13:17
[4]

Quicky [ Senator ]

fifalk --> Musisz zapisać ten plik w katalogu HtDocs (tam, gdzie zainstalowany jest OmniHTTPD)

01.09.2002
13:26
[5]

fifalk [ fifalkowiec ]

Quicky --> ale nawet jak otwieram plik test.php (z katalogu HTDocs) w ie, to efekt jest taki -->>

01.09.2002
13:33
[6]

Quicky [ Senator ]

fifalk --> Spróbuj tak: https://twoj.adres.ip/dokument.php

01.09.2002
14:37
smile
[7]

Quicky [ Senator ]

Ponawiam moje pytanie... Czy zna ktoś firmę oferującą sponsoring autorom niekomercyjnych stron, [ważne] nie mającą dużych wymagań co do strony? Chodzi mi o to, żebym miał szanse z moją stroną :)

01.09.2002
15:17
smile
[8]

fifalk [ fifalkowiec ]

Quicky --> ok. dziala. dzieki :) a co do pytania - przylaczam sie :)

01.09.2002
15:38
[9]

Regis [ ]

Zamiast adresu IP wpisz po prostu https://localhost/dokument.php Prosciej i ladniej :)

01.09.2002
16:11
smile
[10]

Paul12 [ Buja ]

Co zrobić, aby po kliknięciu na obrazek, ten otwierał się w nowym oknie o rozmiarach tego obrazka???

01.09.2002
18:34
[11]

Paradox [ Pretorianin ]

Quicky - a moze za darmo :) - www.free.komrel.net ( NIE polecam) www.boo.pl ( tez NIE polecam) a teraz sponsoring : www.mecenat.ebot.pl www.mecenat.koti.pl www.perly.digimer.pl Fifalk - ja sie wlasnie zaczynam uczyc PHP i Pascala , ale nie za bardzo mi wychodzi - moze ktos moglby ki wytlumaczyc chociaz podstawy ( do reszty postaram sie dojsc sam ) - Paul - Po prostu pisząc skrypt podaj wymiary nowegokna o rozmiarach tego obrazka..nic trudnego... ( ale musisz zastosowac JS,a zdaje mi sie ze wlasnie chciales sie bez tego obejsc ? A poza tym obiecałes mi reklame na swojej stronie a tam :) !

01.09.2002
19:11
[12]

fifalk [ fifalkowiec ]

Paradox --> moja rada taka: wszystko po kolei. jak bedziesz sie uczyl rownolegle, to imo wszystko sie pomiesza i bedzie Ci trudniej... na poczatek proponuje pascala. imo jest bardziej przyjazny... a o jakie podstawy Ci chodzi? moze bede umial pomoc (ale raczej z pascala)...

01.09.2002
20:08
smile
[13]

fifalk [ fifalkowiec ]

ok. mam pytanie do php: 1. jak sie robi linki do strony & do pliku ? 2. czy mozna przypisac funkcje php do 'onclick'?

01.09.2002
20:36
smile
[14]

FreemaN [ ]

jak zrobic w stylu css zeby po najechaniu na link jego kolor nie zmienial sie od razu na inny tylko stopniowo przechodzil w inna barwe, taki efekt jest zastosowany np. na stronie www.4free.pl w menu po prawej stronie

01.09.2002
20:58
[15]

fifalk [ fifalkowiec ]

Freeman --> nie widze tego :( tam nie ma menu po prawej stronie nawet po zalogowaniu...

01.09.2002
21:13
[16]

Paul12 [ Buja ]

FreemaN >>> Nie widziałem tej strony, ale przypuszczam że został zastosowany flash.

01.09.2002
22:20
[17]

bartek [ ]

FreemaN to gif & odpowiedni javascript. Wiecej na ten temat mozesz poczytac na forum serwisu www.webhelp.pl (tak mi sie wydaje).

01.09.2002
22:22
[18]

bartek [ ]

Fifalk menu jest ale po... lewej stronie :)

01.09.2002
23:01
[19]

FreemaN [ ]

Paul12 - lol bartek - to nie te menu hehe strony mi sie pomylily :) oczywiscie chodzi o lewa strone :) jesli nadal nie widzicie tego menu to uwaga podpowiadam :), sklada sie ono z takich linkow ktore przy rollover stopniowo przechodza z koloru czarnego w czerwony, linki sa zaraz pod tym teczowym kameleonem poczawczy od "Strona glowna" a skonczywczy na "Zaloguj sie"

01.09.2002
23:09
[20]

FreemaN [ ]

cos podobnego jest tez na tym sajcie:

02.09.2002
09:32
smile
[21]

fifalk [ fifalkowiec ]

wydaje mi sie, ze to jest jakos fajnie zrobione w php :) ale niestety nie wiem jak :( dla tych, co nie moga znalezc gdzie jest menu - pochwale sie, ze znalazlem tym oto screenem :) ---->>> __________ponawiam moje pytania____________ 1. jak sie robi linki do strony & do pliku ? - wiem, ze pisze sie <a href itd.. >, ale na niektorych stronach jest cos takiego, ze link to nie np. plik.zip, tylko strona.php?plik.zip (tak samo, jak adresy watkow, tylko, ze php a nie asp) 2. czy mozna przypisac funkcje php do 'onclick'? jak?

02.09.2002
14:01
smile
[22]

fifalk [ fifalkowiec ]

no dobra. rano wszyscy albo spali, bo nie chodza do szkoly, albo byli na rozpoczeciu roku. wiec moze teraz ktos mi pomoze? jeszcze ad 1 - to samo jes ze zwyklymi linkami do np jakis dzialow - f.e. strona.php?id=costam (albo cos w tym stylu :) - o co z tym chodzi, jak sie to robi? :)

02.09.2002
14:05
[23]

wysiu [ ]

fifalk --> Na zwyklym html'u tego nie zrobisz..:) A polega to na przekazaniu jakiegos parametru pod wskazany adres, gdzie czeka skrypt, servlet, albo cos w tym stylu, co w zaleznosci od tego parametru wykona zadana akcje - wyswietli wynik czegos, przekieruje na inna strone, czy cokolwiek..:)

02.09.2002
14:20
[24]

fifalk [ fifalkowiec ]

Wysiu --> chodzilo mi o php a nie html :) napisalem [01.09.2002] 20:08 :) hmmm... a jak mam taki parametr przekazac (w php) ?

02.09.2002
14:43
[25]

fifalk [ fifalkowiec ]

juz sie mniej wiecej pokapowalem o co z tymi parametrami chodzi. tylko jak np. przekazuje parametr dzial=jeden, to zwykle sprawdzenie if'em czy dzial==jeden czy nie , nie dziala. zna ktos moze link gdzie byloby to opisane? nie musi byc wytlumaczone - ogolnie to kapuje. potrzebowalbym jakis przyklad...

02.09.2002
14:51
[26]

Paradox [ Pretorianin ]

Fifalk - od początku - co mi daje PHP jak je wykorzystac...do czego słuzy...eh..jak je "pomieszac" z HTML.... Wiec wszyscy specowie od PHP - prosze o pomoc

02.09.2002
15:35
[27]

wysiu [ ]

fifalk --> Nie znam php, i bede troche zgadywal, ale sproboj pobrac wartosc parametru przez takie cos Request.Form('nazwa_parametru') :)

02.09.2002
16:08
[28]

fifalk [ fifalkowiec ]

Paradox --> hmmm... php to jezyk programowania. sluzy do tego do czego sluzy programowanie :) a na stronach nie widac roznicy czy robiles ja w php czy w html. przydaje sie jak np. chcesz zrobic swoje forum, umiescic godzine na stronie (chociaz to da sie rowniez zrobic w js) itp. a skrypty php umieszcza sie w dokumentach miedzy <? ?>. Wysiu --> a moze wiesz czy da sie przypisac funkcje php do "onclick" ?

02.09.2002
16:16
[29]

Paradox [ Pretorianin ]

wiekszosc osob robi jednak strony w PHP a ja po prostu niechce odstawac od czolowki webmasterow - JA MUSZE BYC NAJLEPSZY ! Bo tylko taki ktos ma szanse byc dobrym informatykiem ! Mozecie dac mi link jkaiegos dobrego kursu. porszę Aha i przy okazji zapraszam do mojego innego watku w ktorym szukam grafika...

02.09.2002
20:11
[30]

Paradox [ Pretorianin ]

Hm...odswierzam...

02.09.2002
21:34
[31]

@[email protected] [ ]

Mam pytanie czy animacjie zrobiona za pomoca DHTML'a mozna uzywac jako linku? Chodzi mi o Alladyn Project.

02.09.2002
21:46
[32]

bartek [ ]

FreemaN jak nie te jak te :) Fifalk ---> "wydaje mi sie, ze to jest jakos fajnie zrobione w php :) " Jak zawsze moge sie mylic ale co ma wspolnego PHP z wizualizacja? Paradox ---> patrz link. Wydaje mi sie, ze to najbardziej przystepny polski kurs...

02.09.2002
22:42
[33]

FreemaN [ ]

bartek - jak te ja nie te tylko tamte :) to nie zadne php ani flashe (lol) to musi byc zdefiniowane w stylu css tak jak mozna w nim zdefiniowac normalny A:hover

03.09.2002
14:51
[34]

fifalk [ fifalkowiec ]

Freeman --> jak Ty to mowisz "to nie zadne css" lol :)

03.09.2002
14:58
smile
[35]

fifalk [ fifalkowiec ]

Bartek --> hehe :) nie wiem :-D tak sobie pomyslalem, ze moze sie to da zrobic w php ;-D

03.09.2002
15:06
[36]

bartek [ ]

FreemaN leniu, chociaz do zrodla bys zajrzal... ;) Swoja droga miales racje, ze nie te, chyle czola.

03.09.2002
18:19
[37]

Quicky [ Senator ]

Paradox --> Co do nauki PHP, to ja polecam zakup książki - nauka jest wygodniejsza i przyjemniejsza, a wydatek nie jest wielki...

03.09.2002
18:48
smile
[38]

fifalk [ fifalkowiec ]

Bartek --> tez zajrzalem do zrodla i dlatego napisalem do Freemana [03.09.2002] 14:58. gdzie Ty tam widzisz ten 'trik'? przeciez w tych stylach (ani tez w style.css) nie ma niz 'nadzwyczajnego'... zwykle okreslenie rodzaju, koloru i rodzaju 'dekoracji' (podkreslenie lub bez) czcionek.

04.09.2002
17:10
smile
[39]

Paradox [ Pretorianin ]

Mozecie mi pomoc do mojej strony www.radiohumoru.prv.pl tygrsyek zrobił mi banner we flashu...ale albo nie mozna w ogole kliknac.... na banner,albo po kliknieciu otwiera sie jakas strona cos tam z 3d zalezy od wersji...plik jest umieszczony w podanym w adresie ( na dole) pliku HTML wiec prosze zobczcie o co tam chodzi i co jest zle - mam jescze sam plik graficzny (*.swf) bannera...ale błąd tkwi chyba w kodzie HTML ( przypominam by sprawdzic zrodlo HTML klikacjie :"pokaz zrodlo" :) ) A oto adres bannera.. HELP

04.09.2002
18:48
[40]

Paradox [ Pretorianin ]

Przepraszam ze muszę się powtarzac , ale problem jest bardzo pilny !

05.09.2002
08:22
[41]

Gwail [ Pretorianin ]

To może i ja z pytankiem się podłączę :). Czy ktoś z was, panowie, wie może, czy da się zlikwidować (w ramkach) tylko jeden scrollbar? Chciałbym zostawić jedynie ten w pionie, bez możliwości przesuwania dokumentu w poziomie.

05.09.2002
21:34
smile
[42]

Quicky [ Senator ]

Gwail --> Nie wiem, jak to zrobić po ludzku :), ale spróbuj może wyrzucić <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> (czy jak tam masz) z początku kodu... być może poskutkuje :)

06.09.2002
16:14
[43]

Paradox [ Pretorianin ]

Ponawiam prosbe z moim problemem...

06.09.2002
17:57
[44]

Qbaa [ Generał ]

freeman -> to nie ma nic wspolnego ze stylami, to jest zwykly javascript mozesz obejrzec plik pod spodem

06.09.2002
18:03
[45]

Dwalin [ Reggae ]

Poszukuje w internecie trzech obrazków gif: 1.szyld - taki stary drewniany szyld często wiszący nad tawernami 2.gwiazda - fajnie jak była by animowana i nie za duża 3.sztylet - zwykły sztylet Czy ktoś mógłby mi pomóc bo za bardzo nie udaje mi sie znaleźć ?

06.09.2002
18:03
[46]

Qbaa [ Generał ]

przedtem zapomnialem tego wpisac zeby miec u siebie na stronce taki efekt wystarczy ze dasz w ramach head taka linijke <script src="https://twojastrona/fade.js" language="Javascript"></script> a potem tam gdzie chcesz link <a href="twojlink.html" class="fade">click here</a> zwracam uwage na to ze musi tam byc te class="fade". postro

06.09.2002
18:04
smile
[47]

fifalk [ fifalkowiec ]

hehe :) mowilem, ze to nie style :) swoja droga - Bartek, miales racje :) tyle, ze nie ma gifow ;)

06.09.2002
19:04
[48]

Qbaa [ Generał ]

aha jesli ktos by sie nie domyslal to najpierw trzeba sciagnac fade.js :)))

07.09.2002
18:28
smile
[49]

Danley [ NiEuMaRłY SłUgA ZłA ]

Mam kilka pytań: 1. Jak wstawić na stronę www status GG tak aby w każdej chwili gdy dana osoba zmieni status, to na stronie też żeby się zmieniał 2. Jak zrobić żeby plik dało się ściągać (download)

07.09.2002
18:31
[50]

Danley [ NiEuMaRłY SłUgA ZłA ]

zapomniałem powiedzieć że mam do dyspozycji: - Macromedia Dreamweawer4 - Microsoft Front Page XP - oraz zwykły HTML

07.09.2002
18:35
smile
[51]

Quicky [ Senator ]

Danley --> 1.<img src="https://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=nr_uzytkownika"> 2. Jak to JAK? Zrobić do niego link... :D

07.09.2002
18:39
[52]

@[email protected] [ ]

Ponawiam pytanie: czy animacjie zrobiona za pomoca DHTML'a mozna uzywac jako linku? Chodzi mi o Alladyn Project.

07.09.2002
18:46
[53]

@[email protected] [ ]

Mam prosbe zcy moze ktos wejsc na moja stronke(dzial ptoby i link Intro) i powiedziec jaki blad popelnilem? Na dysku cziala wszystko oki.

07.09.2002
18:56
[54]

Danley [ NiEuMaRłY SłUgA ZłA ]

Quicky ==> 2. Szkoda że sam na to nie wpadłem :) 1. .<img src="https://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=nr_uzytkownika"> tu gdzie "numer_uzytkownika" wpisałem numer i nie był pokazany status...

07.09.2002
19:02
smile
[55]

Quicky [ Senator ]

Danley --> Hmm a może wyrzucisz tą kropkę z początku kodu? :D

07.09.2002
19:05
[56]

fifalk [ fifalkowiec ]

Danley --> jak masz ustawione 'tylko dla znajomych' to nie bedzie dzialac

07.09.2002
19:26
smile
[57]

Dwalin [ Reggae ]

Jak zrobić aby po najechaniu na hiperłącze pojawiała się taka informacja jak na stronie: https://www.draconia.pl/codz.html

07.09.2002
19:33
[58]

fifalk [ fifalkowiec ]

Dwalin --> <a href="strona.htm" onMouseOver="window.status=lalalala'; return true">

07.09.2002
19:46
[59]

Marszall [ Centurion ]

fifalk --> Na początek polecam kurs PHP by Ygreg. Do ściągnięcia na https://ygreg.and.pl . Tam jest też duże forum o PHP...

07.09.2002
19:54
[60]

Dwalin [ Reggae ]

Serdeczne dzięki

07.09.2002
20:00
smile
[61]

fifalk [ fifalkowiec ]

Marszall --> dzieki, ale moje pytanie bylo juz dawno nieaktualne :) myslalem, ze cos zle robie, ale pozniej zorientowalem sie, ze nie chcialo dzialac z powodu glupiego bledu w konfiguracji servera :) ale dzieki :) Dwalin --> nie ma sprawy :)

07.09.2002
22:11
[62]

Danley [ NiEuMaRłY SłUgA ZłA ]

Quicky ==> tu przypadkiem mi się kropka wrzuciła, ale na stronie umieściłem bez niej... fafalk ==> nie mam ustawione "tylko dla znajomych"

08.09.2002
09:18
[63]

Dwalin [ Reggae ]

Jakiego programu używacie do obróbki grafiki ?

08.09.2002
09:36
[64]

bartek [ ]

Paint Shop Pro 7.0 - stosunkowo prosty w obsludze i swietny do grafik internetowych (przynajmniej mi tak sie wydaje :)) Photoshop 6.0 , 7.0 - rowniez swietny do grafik internetowych, wydaje mi sie, ze dla troche bardziej zaawansowanych Nie mozna powiedziec, ktory jest lepszy - mi odpowiadaja obydwa.

08.09.2002
09:49
[65]

fifalk [ fifalkowiec ]

Danley --> 1) nie fafalk tylko fifalk :) 2) a klinkij na ten link - w oknie przegladarki powinien Ci sie pokazac twoj status. jak sie pokaze dobrze, to masz cos zrabane na stronce, a jak nie to masz cos nie tak z gg :-) u mnie dziala ok. Dwalin --> to samo co Bartek, tylko ze ps 6 :-)

08.09.2002
13:15
[66]

Marcio [ Muchożerny Ścianołaz ]

najlepszy (moim zdaniem ) progarm do grafiki internetowej to : xara webstye 3.0 mam pytanie jak zrobic ze jak sie kliknie w obrazek to sie powieksza?? aha zapomialbym mam przycisk co zrobic ze jak sie na niego kliknie to przenosi cie do innego dzialu ??

08.09.2002
19:44
[67]

Danley [ NiEuMaRłY SłUgA ZłA ]

Jeśli wstawie tak: <Script Language"JavaScript"> <img src="https://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=4813974"> </script> to mam błąd składni... Jeśli wstawie poprostu: <img src="https://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=4813974"> to na stronie też mi się to pojawi... fifalk ==> jeśli włączam twój link to bez problemu mi status pokazuje.

08.09.2002
20:14
[68]

fifalk [ fifalkowiec ]

Danley --> sprawdz skrzynke :)

08.09.2002
20:21
smile
[69]

Danley [ NiEuMaRłY SłUgA ZłA ]

fifalk ===> dzięki, działa poprawnie :)

08.09.2002
20:45
[70]

Quicky [ Senator ]

fifalk --> Ciekawe co mu tam wysłałeś ;) Tak prawdę mówiąc, to nie mogę uwierzyć, że <img src="https://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=numerek"> nie działa... sam sprawdzałem... ale OK, nie czepiam się :P

08.09.2002
21:10
[71]

fifalk [ fifalkowiec ]

Quicky --> daj maila, to Ci wysle :)

08.09.2002
21:10
[72]

fifalk [ fifalkowiec ]

Quicky --> daj maila, to Ci wysle :)

08.09.2002
21:11
[73]

fifalk [ fifalkowiec ]

sorx za dubla :(

08.09.2002
21:21
smile
[74]

Quicky [ Senator ]

fifalk --> Zapraszam na GG...

11.09.2002
00:24
[75]

CooN [ Generał ]

Jaki jest wg Was dobry internetowy kurs JavaScriptu? Ten w kursie Wimmera (tlumaczenia zagraniczych kursow) wydaje mi sie troche zagmatwany i niezbyt czytelny.

15.09.2002
18:28
smile
[76]

Dwalin [ Reggae ]

Bardzo proszę o ocenienie mojego systemu nawigacyjnego:

15.09.2002
18:41
[77]

bartek [ ]

Jak na moj gust zbyt rozbudowany, pogubic sie idzie ;))) A tak calkiem serio - jest spoko. Nic dodac nic ujac...

15.09.2002
22:50
[78]

Qbaa [ Generał ]

coon -> mam nadzieje ze pytanie jeszcze aktualne :), obejrzyj sobie te stronki i ocen je sam, ale moim zdaniem dobre: https://javascript.reporter.pl/ https://javascript.jest.o.k.pl/ https://www.js-service.prv.pl/ a jesli znasz angielski, to polecam ci tez ta stronke, jest to dokumentacja javascriptu, czasem sie moze przydac :) : https://developer.netscape.com/tech/javascript/

20.09.2002
16:23
smile
[79]

Paradox [ Pretorianin ]

odswierzam.;..

21.09.2002
14:26
[80]

Paul12 [ Buja ]

Potrzebuję księgi gości i systemu subskrypcji. Znacie coś ?

21.09.2002
14:31
smile
[81]

Maxwell [ ]

<paul> www.4free.pl www.prv.pl To pamietam. :)

21.09.2002
14:40
[82]

fifalk [ fifalkowiec ]

ksiege gosci oferuja tez wiekszosc portali oferujacych konta www (np interia, wp)

21.09.2002
14:43
smile
[83]

Maxwell [ ]

A www.nethit.pl? Tez tam cosik bylo chyba kiedys..

22.09.2002
17:42
smile
[84]

fifalk [ fifalkowiec ]

zna ktos jakis serwer (moze byc tez zagraniczny - jezyk nie ma znaczenia) oferujacy dostep do php?

22.09.2002
19:01
smile
[85]

fifalk [ fifalkowiec ]

^^^ up ^^^^

22.09.2002
21:14
[86]

plaski [ Centurion ]

Może ktoś wie jak zrobić żeby przy adresie strony wyświetlało się logo ?

22.09.2002
21:59
[87]

Qbaa [ Generał ]

wiem ze to musi byc ikonka, o nazwie favicon.ico, i prawdopodobnie musi byc tam gdzie index.html

22.09.2002
22:02
[88]

Qbaa [ Generał ]

aha to poprzednie bylo do plaskiego :) fifalk -> wejdz na ponizsza strone, tam jest spis

22.09.2002
22:29
[89]

Thornag [ Konsul ]

www.host.sk

24.09.2002
18:21
smile
[90]

Danley [ NiEuMaRłY SłUgA ZłA ]

Czy mógłby ktoś sprawdzić czy ta strona działa poprawnie. https://www.danley.prv.pl Na dysku wszystku wszystko działało poprawnie, a w necie nie wyświetla się innym zawoartość tabelek (mi wyświetla).

24.09.2002
18:25
[91]

Marcio [ Muchożerny Ścianołaz ]

Danley --> pierwsza stona dzila kilkam dalej i nie wchodzi ;-(

24.09.2002
18:26
smile
[92]

wysiu [ ]

Danley --> Jaja sobie robisz z takimi linkami we framesecie????:)) <script src="/popup_DEFAULT_002.js" DEFER></script> <html> <head> <title>https://www.danley.prv.pl - Witam wszystkich</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> </head> <frameset cols="115,*" border="0" framespacing="0" rows="*" bordercolor="#00FF00" frameborder="YES"> -------------TEN KAWALEK <frame name="leftFrame" scrolling="NO" noresize src="file:///C|/Moje%20dokumenty/Test/menu.htm"> <frame name="mainFrame" src="file:///C|/Moje%20dokumenty/Test/news.htm"> -------------TEN KAWALEK END </frameset> <noframes> <body bgcolor="#000000" text="#0000FF"> </body></noframes> </html>

24.09.2002
19:01
[93]

Danley [ NiEuMaRłY SłUgA ZłA ]

dobra już nieważne musze to wszystko wogóle przerobić...

24.09.2002
19:50
smile
[94]

fifalk [ fifalkowiec ]

Qbaa --> dzieki, tylko ze sa tam tylko 2 pozycje z serwerami obslugujacymi php - zagraniczny nie dziala, a central chwilowo nie dziala (i zapowiadaja sie tam dalsze modernizacje) Thornag --> probowalem i ..... nie :) moze jeszcze jakies inne propozycje, plizzzzzzzzzzz :)

29.09.2002
13:01
smile
[95]

@[email protected] [ ]

Pamoetam ze to pytanie juz bylo ale za cholere nie moge znalezc :(. Jak mozna zrobic aby strona po wystartowaniu automatycznie przeniosla sie pod inny swerwer? Bylo coz z refresch

29.09.2002
13:23
[96]

Thornag [ Konsul ]

Fifalk ==> Mi jakos na host.sk działa PHP nie wiem ?!?!? @[email protected] ==> <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; URL=https://www.nowa.strona.pl/">

29.09.2002
13:32
smile
[97]

fifalk [ fifalkowiec ]

Thornag --> heh :) nie pisalem, ale to pytanie jest juz daaawno nieaktualne :) ale dzieki :)

29.09.2002
13:35
[98]

wysiu [ ]

Thornag --> z Content=0 (czyli przekierowanie po 0 sekund) czasami moze nie zadzialac - strona powinna miec czas sie zaladowac..:)

29.09.2002
15:27
[99]

Qbaa [ Generał ]

fifalk -> i co znalazles jakis serwer? jak tak to jaki (moze sie kiedys przydac :))

29.09.2002
15:36
smile
[100]

fifalk [ fifalkowiec ]

Qba --> wlasciwie to zostawilem tam, gdzie mialem - na host.sk - znalazlem blad w skrypcie i teraz wszystko jest ok :)

29.09.2002
15:37
smile
[101]

fifalk [ fifalkowiec ]

kolejna czesc:

29.09.2002
15:54
[102]

Bronias [ Chorąży ]

Jak robi sie linka, tak żeby strona była przekierowana na niego np. po 3 sekundach ?

29.09.2002
16:14
[103]

fifalk [ fifalkowiec ]

Bronias --> 1) pisz w nowej czesc 2) odp: <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="3; URL=https://www.nowa.strona.pl/">

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.