GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Problemy z Vplayerem

29.08.2002
09:05
smile
[1]

hank [ Pretorianin ]

Problemy z Vplayerem

Podczas ogladania filmów w Vplayerze i dzwięk jest przyspieszony (wszyscy mówią tak jakby nałykali sie helu)
Zainstalowałem wzystko co sie dało (divx4a48, divx pack, Dshow pack, nimo ) i w rezultacie poprawiła sie wizja natomiast dźwięk jest ciagle taki jaki był)
Co ciekawe podczas odtwarzania tego samego filmu na Divx playerze dzwięk jest ok i obraz nawet jakiś taki lepszy, tylko oczywiście nie ma napisów .W jaki sposób zamusić Vplayera(i oczywiście windows media player v7.00 też) do tego zeby dobrze grał ?
?

29.08.2002
09:08
[2]

ronn [ moralizator ]

1 Sciagnij bestplayer'a 2 Sciagnij i zainstaluj kodeki NIMO ---> https://www.divx.pl

29.08.2002
09:13
[3]

hank [ Pretorianin ]

nimo mam juz zainstalowane , a skoro best player i vplayer są nakładkami na Window Media Playera , to raczej nie powinno byc różnicy z tym dźwiekiem

29.08.2002
09:14
[4]

yazz_aka_maish [ Legend ]

Spróbuj jednak z BestPlayerem.... Jeśli nie pomoże to oczywiście chodzi o jakiś kodek, z jakiego źródła ściągałeś Nimo?

29.08.2002
09:24
smile
[5]

ronn [ moralizator ]

Hank --> Moza masz slaby procesor, a bestplayer dziala lepiej na gorszych konfiguracjach.

29.08.2002
09:32
smile
[6]

hank [ Pretorianin ]

Mam Pentium 866 nie pamietam, skąd ściagnąłem nimo ale to nie była stronka www.divx.pl (ale spróbuje tez stad ściagnąć) i zobaczę czy best player cos da Nie rozumiem dlaczego na divx playerze jest ok a na windows media p. dzwięk jest skaszaniony Czy te programy używają jakiś innych cedeków?

29.08.2002
09:34
[7]

hank [ Pretorianin ]

codeków

29.08.2002
09:47
smile
[8]

Aurelius [ Konsul ]

bylem wielkim fanem nimo, dopoki nie zaczelo sie wszystko sypac nie wiedziec dlaczego w koncu odinstalowalem go (co nie skonczylo sie 100%sukcesem :-) ), zainstalowalem wersje 4.01 (czy cos podobnego) divixa, na to 3.11 (wazna kolejnosc), przy odpaleniu vplayera windoza sciagnela jeszcze sama automatycznie ze 2 pliki z sieci (cos ze strony microshitu) i teraz wszystko smiga juz OK sprobuj tak samo

29.08.2002
09:48
smile
[9]

yazz_aka_maish [ Legend ]

Najpierw piszesz że dźwięk się kaszani w vplayerze a w WMP jest OK a potem zupełnie odwrotnie....LOL :)))

29.08.2002
09:54
[10]

hank [ Pretorianin ]

pod programem divx player - dźwiek jest oki pod Vplayerem i pod Windows Media Playerem się kaszani problem jest taki że divx player nie obsługuje napisów

29.08.2002
15:54
[11]

PELLAEON [ Wielki Admirał ]

Też mam malutki problem z plikami AVI. Otóż na niektórych jest kilka takich miejsc (dwa albo trzy) gdzie nagle obraz zatrzymuje się w miejscu a dźwięk leci dalej. Może to przez kodeki, bo ostatnio z nimi troche "eksperymentowałem". Wcześniej było OK.

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.