GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Zapuszczam w³osy

25.10.2007
21:12
smile
[1]

E@mariachi [ Pretorianin ]

Zapuszczam w³osy

...i robie sie na emo :))))) ale bez kolczykow

25.10.2007
21:13
[2]

Conroy [ Dwie Szopy ]

A ja w³aœnie pijê herbatê. Nie ma nic lepszego ni¿ herbatka wieczorem przy nauce matmy.

25.10.2007
21:13
smile
[3]

N2 [ negroz ]

:-o

25.10.2007
21:14
[4]

jajko w imadle [ Konsul ]

a ja rozmyœlam nad sensem ¿ycia... chyba rzucê siê pod rozpêdzony skm.

25.10.2007
21:15
[5]

tomazzi [ Episode: 3 ]

a ja to sobie jeszcze raz w³¹czê :D

25.10.2007
21:22
[6]

Darekpwl [ Konsul ]

Jak juz zapuœcisz to poczytaj:
https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=6976623&N=1

25.10.2007
21:23
[7]

Taikun. [ NINTENDO ]

Jarska kie³baska

To stary przepis bo pochodzi z miesiêcznika Moje Gotowanie z lipca 1996r. Za ka¿dym razem nie wychodzi nam jak kie³baska, któr¹ da siê kroiæ. Mo¿e trzeba by dodaæ wiêcej ¿elatyny, ale nie eksperymentujemy z tym, bo w sumie odpowiada nam ta konsystencja, która wychodzi: coœ ala serek topiony. Najwa¿niejsze, ¿e jest bardzo smaczne Dziœ jedliœmy j¹ z w³asnorêcznie upieczonym chlebem greckim z oliwkami

SK£ADNIKI: opakowanie sera feta, ³y¿eczka ¿elatyny, 3 ogórki konserwowe, pó³ szklanki grzybków marynowanych, pó³ ¿ó³tej papryki, pó³ czerwonej papryki, œwie¿y ogórek.

SPOSÓB WYKONANIA: ¯elatynê namoczyæ w niewielkiej iloœci wody. Gdy napêcznieje, podgrzaæ, rozpuœciæ, ostudziæ. Paprykê i ogórek umyæ, drobno pokrajaæ. Ogórki konserwowe i grzybki pokrajaæ w kostkê. Ser zemleæ, dodaæ warzywa i ¿elatynê, dok³adnie wymieszaæ. Masê u³o¿yæ na folii aluminiowej, uformowaæ walec, zawin¹æ. W³o¿yæ do lodówki na 2-3 godziny. Odwin¹æ z folii i pokroiæ w plastry.

25.10.2007
21:26
[8]

Nornidian [ Pretorianin ]

Taikun. - Mocne, nie ma co :D

25.10.2007
21:39
[9]

£ysack [ Przyjaciel ]

taikun -> jarska na ¿elatynie, buehehehe, dobre sobie :D

25.10.2007
21:43
[10]

Taikun. [ NINTENDO ]

Nie podoba siê ?

No to mo¿e coœ innego:

Krokiety z ruskim farszem

Sk³adniki:
1 kg ziemniaków
2-3 œredniej wielkoœci bia³e cebule
ser bia³y t³usty /lub œmietankowy/
sól, pieprz
0,3 kg m¹ki /najlepsza jest m¹ka ¿ytnia, ale pszenna te¿ mo¿e byæ/
1 jajko
oko³o 0,5 l mleka 3,2%
olej do sma¿enia
2 ³y¿eczki mas³a

Sposób przyrz¹dzenia:
Z m¹ki, jajka i mleka przygotowaæ ciasto na naleœniki. Ciasto powinno byæ g³adkie. Na patelni rozgrzaæ odrobinê oleju. Na nagrzany olej wy³o¿yæ ciasto naleœnikowe (tyle, aby przykry³o cienk¹ warstw¹ patelniê o œrednicy oko³o 24 cm). Usma¿yæ z obu stron. Sma¿yæ tyle naleœników, na ile wystarczy ciasta. Ziemniaki obraæ, umyæ i pokroiæ w kostkê. Ugotowaæ na miêkko w osolonej wodzie. Cebulê obraæ, pokroiæ w drobn¹ kostkê i zrumieniæ na patelni /na oleju/ na z³oty kolor. W czasie sma¿enia do³o¿yæ odrobinê soli i pieprzu do smaku. Ziemniaki /jeszcze ciep³e/ ugnieœæ na "puree". Dodaæ do nich rozdrobniony ser bia³y. Wymieszaæ. Do tak przygotowanej masy dodaæ podsma¿on¹ cebulê. Wymieszaæ jeszcze raz. Wzi¹æ jeden naleœnik. Po³o¿yæ /mniej wiêcej na odleg³oœci 1/3 naleœnika/ 1-2 ³y¿ki farszu. Naleœniki zwijaæ jak krokiety. Tak przygotowane krokiety u³o¿yæ w posmarowanym mas³em naczyniu ¿aroodpornym. Ka¿dy krokiet przykryæ "p³ateczkiem" mas³a. Mo¿na te¿ mas³o zast¹piæ, jak to widaæ na zdjêciu, boczkiem, bekonem itp. Tylko wtedy krokiety strac¹ swój wegetariañski charakter. Naczynie w³o¿yæ do piekarnika. Zapiekaæ w temperaturze 240 stopni oko³o 3-5 minut. Podawaæ na gor¹co. Smacznego!!!

25.10.2007
21:46
[11]

Nornidian [ Pretorianin ]

Taikun -> od razu lepiej :D

25.10.2007
21:47
[12]

Lutz [ Senator ]

Lysack, lapiesz roznice miedzy jarskoscia a wegatarianskoscia ?

25.10.2007
21:54
[13]

£ysack [ Przyjaciel ]

Lutz -> owszem:) dawniej jarskoœæ to niespo¿ywanie produktów miêsnych, a wegetarianizm to niespo¿ywanie produktów pochodzenia zwierzêcego:) obecnie te pojêcia s¹ u¿ywane zamiennie:)


no ale przyznajê racjê, w 1996 znaczenie tych s³ów mog³o siê jeszcze ró¿niæ:)

obecnie wegetarianizm to w³aœnie jarskoœæ:) weganizm to niespo¿ywanie produktów pochodzenia zwierzêcego:) wegetarianizm to niespo¿ywanie miêsa, ale podobnie jak w jarskoœci zalicza siê do tego równie¿ ¿elatyna, a nie liczy siê jedynie nabia³:) hehe

25.10.2007
21:55
smile
[14]

Taikun. [ NINTENDO ]

25.10.2007
22:09
smile
[15]

pablo397 [ sport addicted ]

a ja siedze i przegladam neta, bo moja kobieta siedzi obok i sie uczy :/ i nie moge glosno sie zachowywac (a lubie sie glosno zachowywac) ani tv wlaczyc ani w gry pograc :/// ³eh, co za nudyyy...

25.10.2007
22:57
[16]

cinekk [ Baccara ]

A ja w³aœnie sobie odœwie¿y³em pulpit i zaraz udajê siê do ³o¿a.

25.10.2007
23:08
[17]

Wiewiórk [ Szyszka Pospolita ]

a ja robie szwabskie zadanie ...

25.10.2007
23:12
[18]

blood [ Killing Is My Business ]

Zaje**œcie.

© 2000-2024 GRY-OnLine S.A.