GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Problem z dźwiękiem pod Win2K

27.08.2002
17:50
[1]

Jeh'ral [ Konsul ]

Problem z dźwiękiem pod Win2K

Chodzi o to, że po ponownym włączeniu kompa zniknął mi z paska głośniczek, a w sprzęcie nie ma karty dźwiękowej. Po prostu system jej za cholerę nie chce "zobaczyć".

Próbowałem odświeżanie w opcjach systemu, ale oczywiście niczego nie wykrył. Sprawdzałem w biosie, ale tam nie ma żadnych specjalnych od tego funkcji (albo ja niczego nie zobaczyłem). Parę razy uruchamiałem ponownie komputer, mając nadzieję, że za którymś razem w końcu zaskoczy, ale się przeliczyłem.

Co mogę zrobić, żeby chciał w końcu ją wykryć. Ale bez wyjmowania i ponownego wkładania karty dźwiękowej. No chyba, że trzeba będzie tak zrobić. Albo w ostateczności zainstalować od nowa system.

Pod Win98SE też miałem kilka razy podobne historie, ale wystarczyło ponownie uruchomić kompa, żeby od nowa zaczął wykrywać kartę dźwiękową i ponownie ją instalować. W ogóle czym to może być spowodowane??

Błagam, POMOCY!

27.08.2002
18:22
[2]

Jeh'ral [ Konsul ]

27.08.2002
18:26
smile
[3]

Hallatil [ Pretorianin ]

a jaką masz kartę?

27.08.2002
18:28
[4]

Jeh'ral [ Konsul ]

SB Live'a Value

27.08.2002
18:30
[5]

Jeh'ral [ Konsul ]

Jakby to mogło jeszcze pomóc, to korzystam ze sterów dołączonych do systemu. Niczego do karty dodatkowego nie instalowałem.

27.08.2002
18:42
[6]

Poke [ Konsul ]

Aaaa, no to zainstaluj nowe sterowniki. A instalowales SP???

27.08.2002
19:04
[7]

Rendar [ Senator ]

Jak "było i się zmyło" to rozkręć kompa, wyjmij karte i włóż zpowrotem.

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.