GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Pajączek 5 NxG...

13.10.2007
20:08
smile
[1]

PCI-E Radeon [ Centurion ]

Pajączek 5 NxG...

mam takie pytanie:
czy w pajączku mozna robić małe fora???
nie musza one byc jakies urozmaicone:)
wystarczy żeby były wątkie pare obrazków:)

13.10.2007
20:11
[2]

sinbad78 [ Calm like a bomb ]

można ..jeśli znasz php. z tego co pamiętam pajączek nie ma wbudowanego ani generatora takich skryptów ani nei posiada żadnej biblioteki tego typu aplikacji sieciowych. musisz sam je napisać przy pomocy tego znakomitego skądinąd edytora

13.10.2007
20:16
smile
[3]

PCI-E Radeon [ Centurion ]

aha...
rozumiem że php to jest cos takiego jak html multum znaków???
jeśli tak to znasz może stronke na której jest jakis kurs???
z góry dzieki:)

13.10.2007
20:20
[4]

sinbad78 [ Calm like a bomb ]

sam pajączek ma znakomity kurs html i innych języków (xml, php plus kursy css itp) wszytko znajdziesz w POMOC w menu pajączka lub nieco wygodniej (przynajmniej dla mnie) w katalogu w którym zainstalowałeś program - znajdziesz tam z tego co pamiętam katalog pomoc lub coś w ten deseń. Sam nauczyłem się wszystkiego z pajączka.

13.10.2007
20:23
[5]

PCI-E Radeon [ Centurion ]

sinbad78--> thx
to juz jedno wiem:)
a powiedz mi jeszcze:
jak zrobić taką ramke obok na stronie jak maja na allegro, tam gdzie maja podany kontakt itp
domyslisz sie chyba o co mi chodzi po obrazku:P


Pajączek 5 NxG... - PCI-E Radeon
13.10.2007
21:07
[6]

sinbad78 [ Calm like a bomb ]

jesli chodzi ci o taki układ jak na moim obrazu to wklej sobie proszę kod:

<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
</head>
<body>
<table width=" ???? " height=" ???? " border="1" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td rowspan="2">
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Curabitur non tellus. Donec elementum mi. Suspendisse viverra.
Cras sollicitudin euismod lorem. <br>
Sed dignissim arcu. Donec scelerisque,
metus at egestas sagittis, nisl justo adipiscing nisi,
sed aliquet massa lorem ac eros. Nunc eu est nec dui pretium
suscipit. Vestibulum mollis felis in arcu viverra porta.
Etiam facilisis. Morbi lacus jus</td>
<td>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Curabitur non tellus. Donec elementum mi. Suspendisse viverra.
Cras sollicitudin euismod lorem. <br>
Sed dignissim arcu. Donec scelerisque,
metus at egestas sagittis, nisl justo adipiscing nisi,
sed aliquet massa lorem ac eros. Nunc eu est nec dui pretium
suscipit. Vestibulum mollis felis in arcu viverra porta.
Etiam facilisis. Morbi lacus jus

</td>
</tr>
<tr>
<td>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Curabitur non tellus. Donec elementum mi. Suspendisse viverra.
Cras sollicitudin euismod lorem. <br>
Sed dignissim arcu. Donec scelerisque,
metus at egestas sagittis, nisl justo adipiscing nisi,
sed aliquet massa lorem ac eros. Nunc eu est nec dui pretium
suscipit. Vestibulum mollis felis in arcu viverra porta.
Etiam facilisis. Morbi lacus jus
</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>


w miejsce ?? wpisz odpowiedzenie wartości


Pajączek 5 NxG... - sinbad78
13.10.2007
21:12
[7]

MientusPL [ Konsul ]

Panowie, a ja za to mam taki problem, kiedy koduję tekst w "izolatce" Pajączkiem i zapisuję stronę wszystko jest ok składnie poprawne itd. a tu nagle mi nie czyta polskich znaków. Czcionka poprawna, język też. Wie ktoś może o co chodzi?

13.10.2007
21:13
[8]

sinbad78 [ Calm like a bomb ]

MientusPL ->> wpisz poniższy kod w sekcję META

<META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">

13.10.2007
21:22
[9]

MientusPL [ Konsul ]

Sindbad - w pajączku jest opcja szybki start i tego właśnie używam. Sekcja META o której wspomniałeś już tam jest a mimo to wciąż nie chodzi.

13.10.2007
21:27
[10]

sinbad78 [ Calm like a bomb ]

ale czy na 100% masz to:
<META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
np ta 2 po myślniku jest super ważna : charset=iso-8859-2 ten wpis decyduje właśnie o pojawianiu się polskich ogonków na stronie

13.10.2007
21:50
[11]

MientusPL [ Konsul ]

sinbad--> jestem na 120% pewien że jest poprawnie, sprzwdzałem u kolegi i u niego działa. Używam Opery ( być może problem tkwi w przeglądarce ale nie sądze)

13.10.2007
22:32
[12]

PCI-E Radeon [ Centurion ]

chodziło mi o coś takiego jak tu:

to po lewej stronie
lub tu:

aa jak zrobić status gg???
bo ja pwisałem to co trzeba i świeci sie tlyko na czerwono jka jestem dostępny;/


P.S
może zrobumy jakis wątek seryjny w którym będzie sie pisało swoje problemy związane w pisaniem stron itp...
coś takiego przyszło mi na myśl:P
co wy na to??

13.10.2007
22:48
[13]

halski88 [ Pan Prezes ]

a tak ogólnie: polecam NVU

nvu.pl

13.10.2007
22:51
[14]

PCI-E Radeon [ Centurion ]

halski88-->
własnie dzisiaj zassałem:P
ale nie włączałem:P
fajne???

13.10.2007
22:57
[15]

sinbad78 [ Calm like a bomb ]

PCI-E Radeon --> już jest kilka takich wątków.... szukaj status gg robi sie tak:

<a HREF="gg:TUTAJ NUMER"><img SRC=" NUMER&styl=3" align="middle" border="0">TUTAJ NUMER/A>

lub

<a HREF="gg:TUTAJ NUMER"><img SRC=" NUMER&styl=1" align="middle" border="0">TUTAJ NUMER/A>

lub

<a HREF="gg:TUTAJ NUMER"><img SRC=" NUMER&styl=2" align="middle" border="0">TUTAJ NUMER/A>


jest kilka stylów - wypróbuj jaki ci pasuje

13.10.2007
22:58
[16]

PCI-E Radeon [ Centurion ]

sinbad78--> dzięki wielkie:)
to można zacząć już pisać:)

P.S
to co z tym wątkiem seryjnym???

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.