GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Router Links WAG200G - konfiguracja :(

13.10.2007
17:54
smile
[1]

Robi27 [ Mes que un club ]

Router Links WAG200G - konfiguracja :(

Chciałem podzielić sygnał Neo (2MB/s) na PCta i laptopa z wifi. Zakupiłem do tego celu router WAG200g i niestety utknąłem na samym początku. Wszystko podłączyłam jak trzeba (chyba)tj. linia tel. -->WAG200g, żłóty kabel sieciowy WAG200g<---->komputer, zasilanie --->WAG200g. Świecą sie cztery diody (tak powinno być). Sprawdzam we właściowościach połączenia lokalne jest nr IP, maska, bramka. Protokul internetowy TCP/IP ma ustawione automatyczne uzyskanie adresu IP.
W przegladarce wpisuje adres 192.168.1.1. aby wejść do panelu administracyjnego i nic :) NIE znajduje mi takiej strony.
Co robie źle? lub jak inaczej moge doprowadzic do konca konfiguracji?

13.10.2007
18:05
[2]

slowik [ NightInGale ]

router jest nowy ? ustawiles sobie ip z tej serii na pc ? w instrukcji pisze ze na tym ip masz konfiguracje www ?

13.10.2007
18:20
[3]

Robi27 [ Mes que un club ]

router nowy, ip wylapalem gdzies w sieci

13.10.2007
18:23
[4]

Narmo [ nikt ]

Linksys i wszystko jasne :)
Skorzystaj z aplikacji dołączonej na płycie :)

13.10.2007
18:26
[5]

slowik [ NightInGale ]

zajrzyj czleku do instrukcji bo w niej bedziesz mial wszystko ...

13.10.2007
18:27
[6]

mikmac [ Senator ]

numer IP jest na takiej karcie startowej oraz na plecach routera.
Links korzysta i z 192.168.0.1 i z 1.1

narmo co masz do linksow jako routerki soho ??

13.10.2007
18:28
[7]

winner [ PGR Maniac ]

spróbuj mu zrobić twardy reset z małego guziczka pod spodem powinno być cos takiego, ja mam Linksysa WAG54GS to starszy lepiej wyposażony model :) i sobie b.chwale obecnie, kiedyś było trochę problemów (zwisy) na starych firmware, wchodzę poprzerz 192.168.1.1

13.10.2007
19:01
smile
[8]

Robi27 [ Mes que un club ]

restart routera nie pomogl :(
przy instalacji przez plytke tez utknąłem na koniec, kiedy chce zapisac wszystkie dane. Pojawia sie komunikat: Zapisanie konfiguracji nie powiodlo sie. Sprawdz ustawienia sieci.
wtf?

13.10.2007
19:25
[9]

Robi27 [ Mes que un club ]

lub drugi komunikat:
Nie można wykryć połącznia internetowego. Przejdź na strone ustawień zaawansowanych i sprawdź typ połącznia internetowego.

13.10.2007
19:31
[10]

Narmo [ nikt ]



Setup>>Basic Setup

Idąc od góry:
Encapsulation: tutaj masz mieć PPPoA (z tym że w starszych wersjach firmware te urządzenia niezbyt dobrze współpracowały właśnie z PPPoA, ale o tym później)
Multiplexing: VC
Qos Type: UBR

Następnie masz do wyboru Autodetect (enable albo disable) jak dasz disable to w polach masz wpisać koeljno 0 i 35

DSL Modulation: daj sobie MultiMode

Username: wpisujesz swoją nazwę użytkownika neostrady
Password: wpisujesz swoje hasło neostrady

później masz dwie opcje Connect on demand i Keep alive, zaznacz wedle uznania.

13.10.2007
20:20
smile
[11]

Robi27 [ Mes que un club ]

dzieki poradzilem sobie, potrzebny był tylko ponowny restart routera

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.