GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Html - dodawnie newsów

11.08.2002
16:49
smile
[1]

Rycho [ Konsul ]

Html - dodawnie newsów

Czy zna ktos z was kod, ewentualnie skrypt pozwalający na dodawanie określonego kawałku kodu (news + otoczka) w określnone miejsce w stronie?

Ważne aby było to dostępne tylko przez login i hasło...
Coś jakby forum ale bez topiców...

Mógł by mi ktoś z tym pomóc?

Z góry dzięki.

11.08.2002
16:54
[2]

Regis [ ]

Jak dla mnie to bez php bedzie ciezko... ale nie znam dobrze JS wiec moge sie mylic, bo w samym HTML-u to jest nie wykonalne

11.08.2002
16:54
[3]

Rycho [ Konsul ]

UP! Mam nadzieje ze wyraziłem sie jasno, potrzeba folmuraża tylko dla okreslonych oś by dodawć newsy...

11.08.2002
16:54
[4]

Lophix [ Lege r ]

AFAIK to najpierw musisz miec serwer z php chyba, ze ktos zrobil taki skrypt w javie, ale jak narazie widzialem tylko w php. Nazw nie pamietam niestety.

11.08.2002
16:55
smile
[5]

Rycho [ Konsul ]

Regis ---> A moze być folmularz dodawania w php a efekt na html? Neistety nie znam nawet podstaw php :(

11.08.2002
16:56
[6]

Regis [ ]

jesli masz dostep do serwera z obsluga php, to nie ma problemu bo gotowe skryptu sa, tylko trzeba umiec je umiescic...

11.08.2002
16:58
[7]

Rycho [ Konsul ]

Chodzi mi o KONKRETY, gdzie szukać tych skryptów? Na pewno będzie instrukcja umieszczania...

11.08.2002
16:59
[8]

Rycho [ Konsul ]

A serwer obsłógujący php to mam już...

11.08.2002
17:03
[9]

Regis [ ]

wpisz w wyszukiwarce "skrypty php +news" albo jakos tak i gwarantuje ze cos znajdziesz :)

11.08.2002
17:03
[10]

Regis [ ]

przyp[omnialo mi sie:

11.08.2002
17:57
[11]

Rycho [ Konsul ]

Próbałem an dwuch skryptach, obydwa nie działały :( Regis--> na tej stronie co podałeś jest skrypt TVnews, aby dodać w nim newsa trzeba właczyć "administracja.php(instrukcja" Jeśli chcesz dodać nowgo, edytować istniejącego, usunąć | | starego newsa lub zobaczyć wszystkie musisz wywołać plik | | administracja.php. Tam wpisz hasło i już możesz robić co | | chcesz. Aby się wylogować kliknij na 'wyloguj się'. Nie | | zmieniaj zawartości plików *.php.") No i jest problme ze ekspolorerem to tego uruchomić nie moge, a na serwerze też nie działa jak uruchomie ten plik...

11.08.2002
18:01
[12]

Regis [ ]

Hm... U Ciebie na kompie dzialac nie bedzie jesli nie masz serwera, np. Apache. A jesli nie dziala tez na serwerze, to upewnij sie ze masz dzialajace php i zobacz czy czegos nie trzeba jeszcze ustawic w plikach

11.08.2002
18:06
[13]

Rycho [ Konsul ]

Powiedz mi, co to ta baza danych MySQL?

11.08.2002
18:09
[14]

Regis [ ]

to takie cos, gdzie przechowywane sa dane :) Np. newsy :) Jesli nie masz tego na serwerze, a skrypt tego wymaga, to kicha :)

11.08.2002
18:15
smile
[15]

Yog-Sothoth [ Konsul ]

Mozesz sie posluzyc cgi, tylko trza servera udostepniajacego cgi, sa takie darmowe zagraniczne, wtedy nie problem o roznorakie skrypty pod adresem: https://www.cgi-resources.com/

11.08.2002
18:21
[16]

Rycho [ Konsul ]

Apatche nie wiem jak zaistalować bo isntrukcja jest bardzo nie jasna :D a co do CGI to mój serw chyba tego nie obsłóguje :/

11.08.2002
18:26
[17]

Regis [ ]

To ja proponuje skombinowac skrypt php, ktory umieszcza newsy w plikach txt, a nie w bazie mysql. Powinno nie byc problemu z takim...

11.08.2002
18:40
[18]

zbuju [ Generał ]

Rycho --> zajrzyj na ta strone, moze to bedzie Ci odpowiadac ?

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.