GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Jaki program do C++

06.08.2002
14:55
[1]

Youmak [ Konsul ]

Jaki program do C++

Mam takie pytanie bo chciałem zacząć trochę sie bawić w C++ jaki program to obsługuje. Chyba wiecie o co mi chodzi?

06.08.2002
15:01
[2]

Regis [ ]

Zapewne chodzi Ci o zestaw kompilator + linker i debuger... Proponuje Borland C++ lub darmowe gcc

06.08.2002
15:09
smile
[3]

Prezes_Krzychu [ PREZES ]

Tez proponuje Borlanda na windowsa lub gcc na linuxa

06.08.2002
17:38
[4]

Zajkos [ Generał ]

a ja proponuje borlanda c++ 3.1 w dosie - w sam raz dla początkującego a do zabawy dla niecozaawansowanego c++ builder conajmniej 4 (też borlanada)

06.08.2002
18:00
[5]

mORfeOoSH [ NULL ]

a ja proponuje Microsoft Visual C++, jest po prostu NAJLEPSZY!!!

06.08.2002
18:02
[6]

Regis [ ]

Pod zadnym pozorem nie korzystaj z Visual C++ ! Jesli jestes jeszcze poczatkujacy, to tylko strocisz czas probujac sie polapac co i jak... Zacznij od zwyklego Borland C++, jak to juz pisalem, a Visualem sie zajmiesz jak sie nauczysz naprawde porzadnie programowac !

06.08.2002
18:19
[7]

Youmak [ Konsul ]

jeżli o to chodzi to jestem bardzo ale to bardzo początkującym, właśnie mam zamiar zabrać się do pierwszego poznania C++ Nic na ten temat nie wiem, A Visual C++ własniu usunąłem bo nie mogłem sie połapać i dlatego sie tutaj zapytałem o program.

06.08.2002
19:05
[8]

Revin [ Legionista ]

BBuilder5 + ksiazka dla poczatkujacyk z helion.pl

06.08.2002
19:17
[9]

Youmak [ Konsul ]

A można skądś ściągnąć tego Borland C++ Buldier?

06.08.2002
20:15
[10]

_Robo_ [ Generał ]

Darmowy kompilator buildera 5.5 (UWAGA sam kompilator i tylko kompilator) jest na stronie borlanda, ale do nauki zacznij od Borlanda c++ 3.1 dla DOS-a.

06.08.2002
20:18
smile
[11]

Regis [ ]

Widze ze Ci na sile trudne rzeczy tu podpowiadaja :) Zacznij od DOS-owego BC++ Jak sie troche poduczysz (poleczm ksiazke J. Grębosza "Symfonia C++") to sprobuj w C++ Builderze Jak uznasz ze szukasz czegos wiecej a Buildera masz opanowanego, to dopiero wtedy wez Visuala :)

06.08.2002
21:34
smile
[12]

bartek [ ]

Regis, a co polecisz pod WinXP? Dosowy raczej odpada...

06.08.2002
21:44
[13]

Regis [ ]

Polecam zainstalowac Windowsa 98 :) A tak na serio, to to jest wlasnie wada XP-eka... Od biedy mozesz sie pouczyc Buildera, ale nie wiem czy to ma sens...

06.08.2002
21:51
[14]

bartek [ ]

Regis zacznijmy od tego co musze umiec, zeby wogole brac sie za takie rzeczy. Moja wiedza ogranicza sie narazie do CSSa i HTMLa. Nie mam pojecia czym sie rozni kompilator od debuggera. Nawet nie wiem co to jest... ciezko bedzie skoczyc odrazu na tak gleboka wode. Wiec ponawiam pytanie - co na poczatek?

06.08.2002
22:04
[15]

Regis [ ]

Robienie stron www nie ma wiele wspolniego z C++ wiec sie nieprzejmuj... Polecal bym sie uczyc C++ od podstaw w Borlandowskim C++ pod DOS-em... I to by bylo najlepsze... jednak skoro nie, to albo poprobuj sil w Builderze, albo moze sprobuj php ? dzieki temu powiekszysz swoja dotychczasowa wiedze dot. robienia stron www. Samo php jest bardzo podobne w skladni do C++ . Zastanow sie czego sie chcesz uczyc. A tak wogole, to moze odwiedz pare stron o programowaniu - to co moze nieco rozjasni :) polecam Programik:

06.08.2002
23:23
[16]

Youmak [ Konsul ]

Jeżeli chodzi o Dosa to nie ma problemu, ponieważ i znam większość komend DOSA i mam win 98 więc ostatnie pytanie skąd mogę ściagnąć tego Borlanda c++ 3.1? Tylko mi nie mówcie że ze sklepu :)

06.08.2002
23:27
[17]

Regis [ ]

Szczerze mowiac nie wiem :) Co prawda nie polecam zwykle takich rozwiazan, ale mysle ze Kazaa czy cos to znajdzie... :) Polecil bym cos innego, gdyby nie to ze ten program lezy pewnie gdzies zakurzony w archiwom historii komputerow :)

07.08.2002
01:09
[18]

MOV [ Pretorianin ]

polecam środowisko Visual 6.0 - dużo książek, kursów internetowych jest właśnie pod tym kątem.

07.08.2002
03:20
[19]

Requiem [ has aides ]

bartek [Generał] https://www.izwci.prv.pl Regis, a co polecisz pod WinXP? Dosowy raczej odpada... przecie pod XP pojda dosowe programy - np NC - nie pojdzie? - to niby jak dodawałem boty do mapki q3? wlasnie przez norton commandera (tego zwyklego, dosowego)! Tak samo mapa mi sie komplikuje przez dosowy BSPC. Przecie XP ma swoją konsole, wiec napewno costam pojdzie

07.08.2002
13:32
smile
[20]

resmedia [ Centurion ]

Zacznij od Turbo C++ 1.1 (darmo, for DOS, pod XP bez problemów) z https://community.borland.com/museum (rejestracja wymagana, ale to nie boli :) albo kompilator 32bit C++ 5.5 z https://www.borland.com.pl/cbuilder/cpp55.shtml (ten nawet lepszy, ale obsługa z wiersza poleceń). Dobre są kompilatory DJGPP i Dev-C++ (też free, szukaj, a znajdziesz... ;)

07.08.2002
15:44
[21]

bartek [ ]

Requiem XP posiada jedynie emulator starego dobrego dosa. Nie obsluguje wszystkich komend nie wiem jak jest z C++ ale ten emulator ma problemy nawet z batchami :) Regis jakby nic nie wyszlo z C++ poprobuje z PHP... Resmedia juz sprawdzam!

07.08.2002
16:02
[22]

Zajkos [ Generał ]

borland c++ 3.1 dział pod win2000, powinien też działać pod XP

07.08.2002
16:05
[23]

Zajkos [ Generał ]

kiedyś borland c++ 3.1 (a to włsciwie całe środowisko progrmaistyczne) możńabyło ściągnąć ze strony Binboya, www.binboy.org, teraz niestety już go tam nie ma, ale za to jest cała masa innych kompilatorów c, chociaż pewnie nie tak wygodnych

07.08.2002
16:16
[24]

[Regis] [ Pretorianin ]

Requiem --> Nie mam Windy tylko Linuxa, wiec nie wiem co moze dzialac a co nie :) bartek --> php jest spoko, tylko czasem sa problemy z konfiguracja Apacza :) No i samo php ja oceniam tylko na 6/10 pod wzgledem przydatnosci. Ale jak sie nauczysz jeszcze obslugi mysql przez php, to 9+/10 :)

26.08.2002
18:38
smile
[25]

BIGos [ bigos?! ale głupie ]

Skorzystam z tego wątku jako że jest najnowszy o C++ No wiec mam Borland Visual C++ Builder. Nie chce bawic sie w obiekty, czy okienka, wiec daje file/new i okienku wybieram CPP File. piszę dalej następujący program: #include <stdio.h> main() ‹ printf ("hello world") › Naciskam F9 (run) nastepuje szybka kompilacja i... nic się nie dzieje... debugger nie wyświtla żadnych błędów... o co chodzi? pracuje pod win 98 JB PL

26.08.2002
18:44
[26]

mORfeOoSH [ NULL ]

sprobuj tak, na pewno zadziala:D : #include <stdio.h> int main() ‹ printf("hello world, second edition:D"); return 1; ›

26.08.2002
18:45
[27]

mORfeOoSH [ NULL ]

czemu tu nie ma nawiasow klamrowych?? :)

26.08.2002
18:48
[28]

Kyahn [ Kibic ]

BIGos----->wiesz ja na początku miałem ten sam problem,po prostu wszystko się tak szybko dzieje,że ludzkie oko tego nie dostrzega.Możesz dodać getchar() dwa razy na końcu i wszystko będzie ok. Wiem,że to nie jest nic konkretnego,ale jak ja muszę coś robić to zawsze stosuję tę metodę,bo innej nie znam.

26.08.2002
18:52
smile
[29]

BIGos [ bigos?! ale głupie ]

Kyahn, no właśnie mi też tak się wydawało, no bo tylko takie mrugnięcie i koniec. Zaraz sprawdze

26.08.2002
18:53
[30]

mORfeOoSH [ NULL ]

uu, sorry, nie doczytalem:) okienko ktore sie pojawia za szybko znika:) daj nieskonczona petle:)

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.