Saluteer [ Generaďż˝ ]
Dwukrotne zamrożenie produktu.
Od dziecka wiem ze nie mozna czegos zamrozić, rozmrozić i znów zamrozić a potem spożyć. Ale dlaczego? Co sie wtedy moze stac? Jakie procesy zachodza?
stanson [ Szeryf ]
Dużo bakterii się robi, Saluteerku.
Saluteer [ Generaďż˝ ]
ale z jakiego powodu te bakterie sie robia?
Xaar [ Uzależniony od Marysi ]
"...i znów zamrozić a potem spożyć."
- a jadłeś kiedy zamrożoną pizze? ;)
moniushco [ Generaďż˝ ]
chyba głównie sbakterie salmonelli
Saluteer [ Generaďż˝ ]
"...i znów zamrozić a potem spożyć."
Wiedzialem ze ktos sie o to przyczepi, ale nie chcialem juz pisac 5 razm slowa mrozić ;)
The LasT Child [ MPO GoorkA ]
etam,,, ja tak robie i jeszcze ży...*%$#*% HDFSFH
sadasd
pomo cy
.
.
.
.
.
.
.

† † † [ Junior ]
Prawdziwemu studentowi pelna geba to nawet dziesieciokrotne rozmrazanie nie straszne ;)
Ale ostrzegam! Przygotuj sie na dluzsza wizyta na tronie po takich experymentach ;)
BIGos [ bigos?! ale głupie ]
dlaczego nikt nie udzielil odpowiedzi, ale kazdy musial sie wypowiedziec?
ZbyszeQ [ FZ7 user ]
BIGos ---> nie wiem, moży ty nam powiesz?
_bubba_ [ Evil Genius ]
bigos -> no wlasnie, forum zdecydowanie spada na psy
Arczens [ Legend ]
Przeciez stanson napisal, ze chodzi o bakterie. Rozmrozenie powoduje, wyjscie bakteri ze stanu uspienia i ich nagly rozwoj. Po ponowym zamrozeniu jest ich juz duzo wiecej i takie jedzenie psuje sie duzo szybciej.