GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Podłączanie TV do komputera...

11.04.2007
10:31
[1]

E_G300 [ ]

Podłączanie TV do komputera...

Witam.

[Nie wiem czy dobrą kategorie ustawiłem... ]
Otóż mam dośc stary telewizor, pare dni temu kupiłem kabel aby móc podłączyć go do kompa kiedy już go podłączyłem nieby wszystko ok ale TV strasznie śnieży a jak włącze jakiś film to tv pokazuje tylko czarny ekran ...
Teraz moje pytanie czy jest to wina doś starego telewizora ? czy trzeba to jakoś ustawić ?
Mam ustawione odświeżanie na monitorze od komputera 60hz a roździelczość : 1024\768

Z góry dzięki za pomoc.


EDIT.
Mam radeona 9200 SERIES

11.04.2007
10:37
smile
[2]

mofa [ Centurion ]

po pierwsze jaka masz karte grafiki jak nvidie to trzeba tam zmienic opcje rzeby tv był głównym jak masz redeona to wystarczy wcisnac CTRL+F5 i juz jedest obraz nma telefizorze

11.04.2007
10:37
[3]

M'q [ Schattenjäger ]

Podczas filmu we właściwościach ekranu odłącz monitor, tak, żeby obraz pokazywany był tylko na tv. Powinno pomóc, u mnie tak działa :)

11.04.2007
10:46
[4]

E_G300 [ ]

mofa obraz jest cały czas na telewizorze tylko strasznie nie wyraźny i nie widać obrazu podczas filmu...

M'q nic to nie daje ...
Macie jeszcze jakieś pomysły ?

edit.
Kabel jest na 1000% ok
wyjścia/wejścia na karcie lub TV nie są zabrudzone czyściłem je przed podłączeniem

11.04.2007
10:55
smile
[5]

ZbyszeQ [ FZ7 user ]

skoro to raczej nie jest problem programowy, to może sprzętowy ??

może kabel jest słabej jakości ?? może wyjścia/wejścia na karcie lub TV zą zabrudzone lub uszkodzone ?

11.04.2007
11:02
[6]

Szyszkłak [ Blessed Devil ]

jak mialem stary komp to tez sie w to bawilem .. jesli masz karte ati to wejdz w panel sterowania/ustawienia/zaawansowane i tam gdzies powinny byc monitory czy cos takiego musisz przelaczyc tak by TV byl "master" a monitor "slave" co do nie wyraznosci to stare TV maja niska rodzielczosc na swoim TV musialem ustawiac 800/600 bo tez wszystko zamazane bylo :)

troche to chaotycznie napisalem ale z pamieci jade i sie troszke teraz spiesze mam nadzieje wszelako ze choc ciut ci pomoglem

pozdrawiam

11.04.2007
11:05
[7]

E_G300 [ ]

Szyszkłak ok mógłbyś mi jeszcze powiedzieć w jakie ustawienie trzeba wejśc na panelu sterowania ?

11.04.2007
11:22
smile
[8]

mofa [ Centurion ]

na pulpicie dajesz prawym muszki potem właściwości potem zakładke ustawienia tak klikasz na telewizor dwa razy i ualla powinien sie właczyc jako główny jak nie po morze to daj tam właściwościu zaawansowane



ps--- siedze nie na swoim kompie i nie mogę napisac ci dokładnie

11.04.2007
11:52
[9]

diabelek1 [ szczęśliwy ]

Co do braku obrazu - to powedzie jak moia poprzednicy tzn.
Ustaw TV jako glowny ekran, badz daj obraz TYLKO na TV. Dopiero po ustawieniu tego wlacz film - powinno byc dobrze.

Co do niezenia - na 95% wina kabla. Przez pol roku meczylem sie z takim obrazem, po czym kupilem kabel nie za 10zl 5metrow, tylko za 60zl 1,5 metra i roznica obrazu to niebo a ziemia ;)

11.04.2007
11:57
[10]

Jotkichłopak [ ancymonek ]

ja mam podobny problem, tylko że filmy mam czarnobiałe...pewnie i Tobie i mi brakuje kabelka euro
!

to co Ci koledzy opisuja powinno zadziałać, dodatkowo musisz ustawić na NTSC

11.04.2007
12:01
[11]

E_G300 [ ]

Jotkichłopak jak ustawiam na NTSC to w ogóle nic nie widać..

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.