GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Flash - ma造 problem !?!

16.07.2002
00:09
[1]

Immothep [ Errare humanum est. ]

Flash - ma造 problem !?!

Mam ma造 problem z buttonem we Flashu, a mianowicie jak wstawi linka pod przycisk. bo mi wyskakuje site zaraz po odpaleniu strony, a chce zaby otwiera豉 si dopiero po klikni璚iu na ten瞠 button.
Przej瘸貫m kilka stron o flashu, ale tam napisane jest tylko jak stworzy przyciska a nie ma jak podstawi pod niego link.

J瞛eli kto wie to niech kliknie albo poda linka gdzie jest to opisane
Dzi瘯i i pozdrawiam

PS. Nie wiem czy jest to logicznie napisane, ale chyba ka盥y wie o co mi chodzi :))

16.07.2002
00:11
smile
[2]

mateusz2 [ Senator ]

ja ci nie pomoge ale jak bys mog podac mi ta strone to by豚ym c bardzo rad..:) PROSZE

16.07.2002
00:12
[3]

Immothep [ Errare humanum est. ]

Jak strone mam Ci poda ??

16.07.2002
00:18
[4]

Peleque [ Genera ]

on (press) ‹ getURL("strona.htm"); › a gdybys taka akcje przypisal dla przycisku?

16.07.2002
00:23
[5]

Immothep [ Errare humanum est. ]

No w豉snie jak??. Pod UP, OVER, DOWN HIT nie da sie bo akcje tam sa nieaktywne i tu mam w豉snie problem

16.07.2002
00:28
[6]

Loczek [ Senator ]

akcji nie wstawia sie "wewnatrz" przycisku... Musisz dodac klon przycisku (przeniesc z biblioteki) do filmu, lub konkretnego MC. Wtedy jak nadusisz prawym przyciskiem na przycisk (:P) actions bedzie aktywne.

16.07.2002
00:29
[7]

Peleque [ Genera ]

A musisz to robic podczas edycji przycisku? Wyjdz z edycji i wtedy to zrob

16.07.2002
00:32
[8]

Immothep [ Errare humanum est. ]

Nie musze :)) wa積e by dzia豉這 :D

16.07.2002
00:37
[9]

Immothep [ Errare humanum est. ]

Qrde, znowu jak chce zrobi juz po edycji buttona to nie dzia豉 mi akcja "on (press)"....ehhh....tandeta.... :))

16.07.2002
00:40
[10]

Peleque [ Genera ]

Znaczy jak nie dziala? Nieaktywna?

16.07.2002
00:41
[11]

Immothep [ Errare humanum est. ]

Tak

16.07.2002
02:42
smile
[12]

Loczek [ Senator ]

on (release) ‹ getURL ("costam.html"); › Moze teraz?

16.07.2002
02:43
[13]

Loczek [ Senator ]

kurde.. znaczki przeksztalca!!! getURL ("costam.html") ma byc miedzy klamrami (takie falowane nawiasy :P)

16.07.2002
17:28
[14]

mateusz2 [ Senator ]

chodzi mi o stronke gdzie jest opisane jak zrobic buttony we flashu

16.07.2002
17:31
smile
[15]

Antharis [ Inbred Dunedain ]

mateusz2 ---> www.webhelp.pl, masa tutoriali. Natomiast do nauki czegokolwiek polecam ksi嘀ki - najlepiej wydawnictwa helion. Sieciowe tutoriale s zwykle do niczego. Do zaawansowanych funkcji - musisz mie ksi嘀k.

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.