ffff [ Backside ]
Kutia
Ile osób będzie miało na wigilijnym stole ten przysmak :)?
Jakie składniki dodajecie i jak wam wychodzi - bardziej rzadka czy gęsta?
Mak przepuszczacie przez młynek czy, jak "da tru qtia makerz", ręcznie :)?
Igierr [ Warrior ]
u mnie na stole będzie kutia
a jakie składniki to nie wiem bo babcia robi:)
Jan Maria Rakieta [ Konsul ]
Ja, uwielbiam to słodkie gówno! ;) U mnie bardziej gęsta, mak markietowy ;)
Mink [ Konsul ]
Lenistwo wygrywa - mak z puszki:)
Jedna z ryżem, druga z makaronem, rodzynki i inny stuff. Takie geste - widelczykiem do ciasta się szama.
offtop: zauważyłam, że jedni mówią "kutia" a inni "kucia". To chyba od regionu zależy.
Wiewiórk [ -Szyszuni !!! ]
jak co roku kutia na stole
LeeBronJameS [ Generaďż˝ ]
u mnie zawsze jest kutia i bedze ...
ffff [ Backside ]
Gęsta, gęsta - dużo bakalii i pszenica - ale żeby nie wyszła za słodka.
Główny problem jest jednak taki, że choć wydaje się, że jest jej mnóstwo, wystarczą 24-25, potem kilka słoiczków dla znajomków i po kutii :)