GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Kutia

23.12.2006
15:28
[1]

ffff [ Backside ]

Kutia

Ile osób będzie miało na wigilijnym stole ten przysmak :)?

Jakie składniki dodajecie i jak wam wychodzi - bardziej rzadka czy gęsta?
Mak przepuszczacie przez młynek czy, jak "da tru qtia makerz", ręcznie :)?

23.12.2006
15:29
[2]

Igierr [ Warrior ]

u mnie na stole będzie kutia
a jakie składniki to nie wiem bo babcia robi:)

23.12.2006
15:29
[3]

Jan Maria Rakieta [ Konsul ]

Ja, uwielbiam to słodkie gówno! ;) U mnie bardziej gęsta, mak markietowy ;)

23.12.2006
15:30
[4]

Mink [ Konsul ]

Lenistwo wygrywa - mak z puszki:)
Jedna z ryżem, druga z makaronem, rodzynki i inny stuff. Takie geste - widelczykiem do ciasta się szama.

offtop: zauważyłam, że jedni mówią "kutia" a inni "kucia". To chyba od regionu zależy.

23.12.2006
16:19
[5]

Wiewiórk [ -Szyszuni !!! ]

jak co roku kutia na stole

23.12.2006
16:24
[6]

LeeBronJameS [ Generaďż˝ ]

u mnie zawsze jest kutia i bedze ...

23.12.2006
18:07
[7]

ffff [ Backside ]

Gęsta, gęsta - dużo bakalii i pszenica - ale żeby nie wyszła za słodka.

Główny problem jest jednak taki, że choć wydaje się, że jest jej mnóstwo, wystarczą 24-25, potem kilka słoiczków dla znajomków i po kutii :)

© 2000-2024 GRY-OnLine S.A.