Kenny!! [ Konsul ]
Jedzenie |1|
JAKA BYŁA WASZA PIERWSZA POTRAWA(a nie same przepisy)(zupa,spaghetti itp.)?Bo mój rosów dzisiaj SKŁAD:
połowa kostki rosołowej z kury kucharek
1 liść laurowy
2 kulki ziela angielskiego
makaron
1mała porcja rosołowa mięsa
3 małe łyzeczki z czubkiem koncentratu pomidorowego PUDLISZKI
sól
Ziarenka smaku
woda
pieprz
PISZCIE SWOJE PRZEPISY I PIEWRWSZE POTRAWY JAKIE UGOTOWALIŚCIE I KIEDY!!zAPRASZAM DO ZABAWY!GDY NIE BĘDZIECIE TU ROBIĆ GŁUPOT-STANIE SIĘ TO KARCZMĄ.REGULAMIN:1.PISZEMY NA TEMAT potraw.
2.Nie używamy wulgaryzmów.
3.Nie naśmiewamy się z innych GOL-owiczów że późno się nauczyli gotować albo ugotowali gó*no.
_kolo_ [ Czarny Kon ]
Wątek bez sensu, wies(z)?
Regis [ ]
Ja znam trzy przepisy:
JAJECZNICA: rozbic dwa jajka na patelnie z roztopionym maslem i podgrzewac az sie nie zetnie
HERBATA: Do wrzacej wody wrzucic torebke i poczekac chwile (nie lubie mocnej, wiec chwile)
ZUPA MLECZNA: Do cieplego mleka wsypac platki
tuciczek [ Konsul ]
Mój Ser biały ze szczypiorkiem :)
300g sera białego
5g szczypiorku
3 łyżeczki śmietany 18%
1,5 łyżeczki soli
Wszystko starannie wymieszać i zrobić z tym co sie chce :P
LeeBronJameS [ Generaďż˝ ]
a ja znam 4
JAJECZNICA: rozbic dwa jajka na patelnie z roztopionym maslem i podgrzewac az sie nie zetnie
HERBATA: Do wrzacej wody wrzucic torebke i poczekac chwile (nie lubie mocnej, wiec chwile)
ZUPA MLECZNA: Do cieplego mleka wsypac platki
TE I JESZCZE ZNAM 4
wlac dwie szklanki mleka do garka pół szklanki odlac z garka wsypac budyn rozmieszac zagotowac wlac wymieszac i już
tuciczek [ Konsul ]
no logiczne
rothon [ Malleus Maleficarum ]
Dwa dni z dzisiejszym. Taka prawda.
Kompo [ alkopoligamista ]
A to moja dzisiejsza zupa pieczarkowa z grzankami.
Potrzebne:
1 Knorr Gorący Kubek Zupa Pieczarkowa z grzankami
1 kubek
200 ml wody
Postępowanie:
1. Zawartość torebki wsyp do kubka.
2. Zalej 200 ml wrzącej wody.
3. Dokładnie wymieszaj.
Conroy [ Dwie Szopy ]
Jabłko:
Weź jabłko i zjedz.
Dobra potrawa, prosta w przygotowaniu i smaczna.
master53 [ Hans Kloss ]
Przepis na pizzę:
Składniki: Sprawny aparat telefoniczny z opłaconym rachunkiem, co najmniej jeden palec, 40 zł w portfelu, sprawne gardło.
Czas przyrządzania: ok. 45 minut
Opis przyrządzenia:
1. Otwierasz drzwi wejściowe od mieszkania.
2. Podnosisz z ziemi ulotkę reklamującą pizzerię.
3. Podnosisz słuchawkę aparatu telefonicznego.
4. Wprowadzasz numer (tutaj lepiej poprosić o pomoc kogoś dorosłego bo można sobie palce połamać).
5. Rozmawiasz z miłym panem/miłą panią, składając zamówienie.
6. Czekasz na przyjazd studenta który sobie dorabia na boku rozwożąc pizze.
7. Płacisz.
8. Otwierasz karton z pizzą (tutaj lepiej poprosić o pomoc kogoś dorosłego bo można sobie palce rozciąć ostrymi krawędziami kartonu).
9. Smakujesz się pizzą która rozpruwa ci żołądek i przyspiesza możliwość zawału serca.
_kolo_ [ Czarny Kon ]
master53
dobre ;]
Czesiek_Alcatraz [ Generaďż˝ ]
ZUPA CHIŃSKA VIFON:
1. Kupić zupę chińską Vifon.
2. Wrócić do domu.
3. Będąc w kuchni wlać wodę do czajnika, nacisnąć przycisk (w przypadku czajnika elektrycznego) lub uruchomić kuchenkę gazową odpowiednim pokrętłem i zapałkami. W czasie gotowania wody możemy przejść do czynności nr 4.
4. W celu otwarcia opakowania zupy chińskiej Vifon należy posiadać palce lub palce wraz z nożyczkami. Torebkę rozdzieramy palcami lub obcinamy nożyczkami (przy pomocy palców również).
5. Rozkruszamy makaron do miski/talerza/kubełka/wielkiej szklanki lub kufla. Przy pomocy narzędzi z punktu 4 wsypujemy w ww. miejsca zawartość torebeczek z przyprawami (może zdarzyć się też torebka z tłuszczem, po której wszystko się ku***o lepi).
6. Jeżeli dobrze zsynchronizowaliśmy nasze czynności, to w chwili wsypania ostatniego ziarenka przypraw chińskiej zupy Vifon powinniśmy usłyszeć gwizdek czajnika lub charakterystyczne pyknięcie oznaczające zakończenie pracy przez czajnik elektryczny.
7. Wlewamy zawartość czajnika w postaci zagotowanej wody (H2O) do wybranego przez nas naczynia (UWAGA! Nie może to być dowolne naczynia, tylko to, do którego pokruszyliśmy makaron i wsypaliśmy przyprawy zupy chińskiej Vifon). Najczęściej jest to od 300 do 400 ml, co w przybliżeniu daje nam 1,5 - 2 szklanki (zwykłe).
8. Sięgamy po mieszak (potocznie zwany łyżką), którym to w przyszłości (czyli za 5 minut) będziemy konsumować przepyszną zupę chińską Vifon.
9. Mieszamy mieszakiem zawartość naczynia z zupą chińską Vifon.
10. Całość przykrywamy (tzn. samo naczynie, nie czajnik) czymkolwiek np. talerzem lub deseczką albo nie przykrywamy, bo i tak to chu** daje, a tylko brudzimy dodatkowe naczynie.
11. Czekamy ok. 3 min, w celu namięknięcia makaronu. W przypadku dłuższego czasu zupa chińska Vifon może wystygnąć i stać się ch***a .
12. Chwytamy mieszak i do roboty.
SMACZNEGO!
PS. 13. Czekamy na biegunkę.