GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Kącik Webmasterski cz. 3

28.06.2002
10:50
smile
[1]

Katane [ Useful Idiot ]

Kącik Webmasterski cz. 3

Kolejna część wątku dla webmasterów. Piszcie o swoich problemach związanych z HTML, PHP, Javascript itd.

Poprzednia część:

28.06.2002
10:51
smile
[2]

Katane [ Useful Idiot ]

Porządkowo ^

28.06.2002
15:19
smile
[3]

fifalk [ fifalkowiec ]

a ja mam takie pytanie: jak sie zabezpieczyc przed zmiana rozmiaru textu? tzn w IE rozmiar textu mozna zmieniac w widok/rozmiar... i chcialbym zrobic tak, zeby na stronie niezaleznie od tych ustawien text byl zawsze takiej samej wielkosci.

28.06.2002
15:40
[4]

fifalk [ fifalkowiec ]

juz sobie poradzilem :) znow sie za szybko o cos zapytalem :) jestem jednak zdolny chlopak :-D

28.06.2002
15:53
[5]

Regis [ ]

i jaki skromny :)))))

30.06.2002
19:48
[6]

tygrysek [ behemot ]

poszukuję najlepszego rozwiązania dla systemu NEWS'ów, chciałbym aby news'y pojawiały sie w ramce na stronie, czy może ktoś mi pomóc jak się za to zabrać ??? mam dostęp do PHP

30.06.2002
22:48
[7]

Emsi [ Generał ]

mam dokładnie ten sam problm co tygrysek, jak wstawiać newsy w ramkę, i jak wstawić sondę?

01.07.2002
00:39
smile
[8]

fifalk [ fifalkowiec ]

mam 2 pytania: 1- czy mozna skrypt javy umiescic w oddzielnym pliku tak, zebym nie musial wstawiac tego samego skryptu 10xx razy? chodzi mi o cos takiego jak ze stylami. 2- czy istnieje mozliwosc wstawienia wlasnego licznika do pliku html, czy mozna cos takiego zrobic tylko w php (bo tam chyba mozna :) ? Emsi - chodzi Ci o wlasna ?

01.07.2002
00:42
[9]

wysiu [ ]

fifalk --> Oczywiscie, ze mozna linkowac pliki .js Wstawiasz: <script language="JavaScript" src="/functions.js"></script> i funkcje z tego pliku sa widoczne:)

01.07.2002
10:33
smile
[10]

fifalk [ fifalkowiec ]

wysiu --> dzieki. rozumiem, ze w pilku .js nie musze juz pisac: <script language=JavaScript> <!--// --> </script> mam jeszcze maly problem: moge umiescic 2 skrypyt jednoczesnie w 1 pliku .js? jak? i widze, ze sa tu fachowcy, wiec pytanie kolejne :) 3 - jak wylaczyc przycisk edytuj na pasku narzedziowym?

01.07.2002
13:29
[11]

bartek [ ]

Witam po dluzszej przerwie :) Daje Wam nizej (i wzej tez) link - powiedzcie mi co jest na tej stronie nie tak (chodzi mi glownie o kolorystyke).

01.07.2002
14:22
[12]

fifalk [ fifalkowiec ]

bartek --> kolorystyka jest ok. chociaz imho ten czerwony napis w najnowszym news'ie jest roche nieczytelny - za bardzo razi w oczy...

01.07.2002
14:41
[13]

bartek [ ]

fifalk ---> thx :) Napis bedzie bialy. Swoja droga jest cos takiego jak warstwy w HTML? Chce zrobic tabele pod tabela i nie wiem jak sie za cos takiego zabrac...

01.07.2002
15:08
[14]

Regis [ ]

to DHTML tam sa warstwy

01.07.2002
15:15
smile
[15]

fifalk [ fifalkowiec ]

bartek --> mozesz to rowniez zrobic w stylach - nie sa ta co prawda warstwy, ale jesli chodzi Ci o efekt ze jedna tabela bedize przyslaniac czesciowa (lub calkiem) druga to Ci wystarcza :) a zna ktos ODPOWIEDZ na moje pytania? juz nie jestem taki zdolny i sam sobie chyba nie poradze ;)

01.07.2002
18:41
[16]

Regis [ ]

Po co wylaczac ten przycisk ? I tak sie nie da, bo to kwestia programu...

01.07.2002
18:53
smile
[17]

fifalk [ fifalkowiec ]

PYTANIA ODSWIERZENIE :) 1-moge umiescic 2 skrypyt jednoczesnie w 1 pliku .js? jak? 2- czy istnieje mozliwosc wstawienia wlasnego licznika do pliku html, czy mozna cos takiego zrobic tylko w php (bo tam chyba mozna :) ? Regis --> wylaczyc podglad zrodla, zeby ukryc pewien link... a wylaczony jest np na gg.pl

01.07.2002
19:11
[18]

bartek [ ]

Fifalk wiesz jak cos takiego zrobic w CSS? Jesli tak to podziel sie :))) Regis thx ale chodzi mi raczej o style.

01.07.2002
19:44
smile
[19]

fifalk [ fifalkowiec ]

bartek --> nie wiem czy o to chodzi, ale sproboje :) podam Ci na przykladzie obrazkow: <img src="fifalk.gif" width=80 height=100> <div style="position: relative; top: -84px; left: 30px"><img src="bartek.gif" width=80 height=100></div> <div style="position: relative; top: -168px; left: 60px"><img src="web.gif" width=80 height=100></div> efekt pownien byc mniej wiecej taki ---> z ciekawosci: mozna wiedziec jak chcesz to zastosowac (jakis schematyczny rysunek or sth)? btw nadeszly wakacje i postanowilem wziac sie za moja strone (nie aktualizowalem 2 lata :). i dlatego PROSZE: odpowie mi ktos na pytania? i dodam jeszcze jedno pytanie: jaki serwer na strone polecacie? mam konto na interii, ale chcialbym zmienic. nie wiem czemu, ale pojawil mi sie glupi problem: jak wpisuje adres domeny prv to strona nie chce sie zaladowac (wyskakuje tylko popup interi - potem pojawia sie "nie mozna..."), a jak wpisuje 'normalny' (.w.interia.pl) to jest ok :/

01.07.2002
19:48
smile
[20]

fifalk [ fifalkowiec ]

oczywiscie sprobuje a nie sproboje :)

01.07.2002
19:56
[21]

Regis [ ]

Ale w starszych przegladarkach nie dziala. W niektorych nowych tez :)

01.07.2002
19:57
[22]

wysiu [ ]

fifalk --> Co to znaczy: umiescic 2 skrypty? W .js wklejasz wszystkie funkcje i zmienne, jakie potrzebujesz, niewazne, czy wczesniej byly w jednym czy w kilku blokach <script></script> (zreszta to w ogole nie ma znaczenia, wszystkie takie bloki w dokumencie sa widocze jako 'jeden', czyli zmienna z jedego z nich jest widoczna w pozostalych - o ile w chwili odwolania sie do niej, juz istnieje, czyli musi byc zadeklarowana fizycznie wyzej):) Acha, i NIE trzeba juz wewnatrz pliku otwierac i zamykac <script>:)

01.07.2002
21:59
smile
[23]

fifalk [ fifalkowiec ]

wysiu --> faktycznie :) dzieki :)

01.07.2002
22:24
[24]

bartek [ ]

Fifalk, a tak kombinowalem. Jednak nie o to mi chodzilo. Tzn. wszystko gra ale za malo "dynamiczne" jest pisanie "warstw" w CSS, zmieniam rozmiar okna a strona staje sie kompletnie nieczytelna. Chce uzyskac efekt podobny jak na screenie z boku. Wyraznie widac, ze warstwa niebieska naklada sie na czerwona. Jak?

01.07.2002
23:42
[25]

fifalk [ fifalkowiec ]

Bartek --> hmm... no fakt faktem, ze css zbyt elastyczne nie jest :( wiec imho css odpada :( ale jesli wszystko gra, to moze jednak uzyc css i: 1- dac komunikt np: "Strone ogladac w rozdzielczosc... w zmaxymalizowanym oknie" ? na wielu stronach to spotykam. ale rowniez chyba wiekszosc osob oglada strony w zmaxymalizowanych oknach. takze o rozdzielczosc raczej nie ma co sie martwic - malo kto ma mniejsza niz 800x600 (wiekszosc ludzi ma chyba 1024x768 badz wyzsza). lub 2- wstawic obrazek jako tlo (przynajmniej co do przykladu na obrazku)...

03.07.2002
19:45
[26]

bartek [ ]

Fifalk postaram sie zrobic numer z tlem. Jakby cos z tego wyszlo dam znac :) Kolejne pytanie co do CSS :) Napisalem cos takiego: .menu:Hover ‹ COLOR: #FFFFFF; height: 15; TEXT-DECORATION: none; BACKGROUND-COLOR: #000000› Jak wybrac szerokosc background'a? Probuje zrobic podswietlane linki, idzie jak trza ale szerokosc nie ta :)

03.07.2002
20:04
[27]

bartek [ ]

Probowalem zakombinowac tak: <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0> <TR><TD WIDTH=120 HEIGHT=15><A HREF="costam.htm"><IMG SRC="nic.jpg" HEIGHT="15" WIDTH="80">Text o szerokosci 40 i wysokosci 15 pixeli</A></TR></TD></TABLE> Obrazek - byl identyczny z kolorem tla strony. Mial poszerzyc link do szerokosci tabeli. Wszystko poszlo gladko, ale (cholera zawsze te ale :)) obrazek sie nie podswietlal. Link po najechaniu zmienial kolor na bialy ("COLOR: #FFFFFF") tlo za textem zmienialo sie na czarne ("BACKGROUND-COLOR: #000000") a obrazek jak byl tak byl. Wiem, ze rzecz jest do zrobienia. Widac pod linkiem. Mam nadzieje, ze jest ktos kto bedzie w stanie wytlumaczyc to kompletnemu tlumokowi :)

03.07.2002
20:14
[28]

fifalk [ fifalkowiec ]

Bartek --> ten sam efekt jest na froum - nie musiales reklamowac innej strony ;-))) to raczej nie w css tylko w java script.

03.07.2002
20:51
[29]

bartek [ ]

Sorry, ze na podstawie innej strony. Najwyzej mnie zlinczujecie za obraze imperium ;) Fifalk ---> na GOLu chyba w JS ale na Xgamerze raczej w CSS. Zreszta oto czesc kodu odpowiadajaca za jeden z podswietlajacych sie linkow: <TD vAlign=center height=12><A class=menu href="Javascript:pomocna('faq.php', 'POMOC', 640, 480);"><IMG height=6 alt="" src="index_pliki/qb.gif" width=23 border=0> <B>pomoc</B></A></TD> I czesc w pliku CSS (https://xgamer.pl/index_pliki/style.css) do, ktorego odwoluje sie ten link: A.menu:Hover ‹ COLOR: #003366; height: 15; TEXT-DECORATION: none; BACKGROUND-COLOR: gold› A.pliki:Visited ‹ DISPLAY: block; height: 15; COLOR: #000000; BACKGROUND-COLOR: #dadada› A.pliki:Link ‹ DISPLAY: block; height: 15; COLOR: #000000; BACKGROUND-COLOR: #dadada› A.pliki:Hover ‹ COLOR: #000000; height: 15; TEXT-DECORATION: none; BACKGROUND-COLOR: #ACC9DA› A:Visited ‹ COLOR: #404040; TEXT-DECORATION: none; FONT-WEIGHT: normal;› A:Link ‹ COLOR: #404040; TEXT-DECORATION: none; FONT-WEIGHT: normal;› A:Hover ‹ COLOR: #404040; TEXT-DECORATION: underline; FONT-WEIGHT: normal;› /* Pola wypelniane */ .button ‹ FONT-SIZE: 9px; FONT-FAMILY: verdana; COLOR: #ffffff; BORDER-TOP: 2px solid; BORDER-TOP-COLOR: #00BFFF; BORDER-BOTTOM: 2px solid; BORDER-BOTTOM-COLOR: #000080; BORDER-LEFT: 2px solid; BORDER-LEFT-COLOR: #00BFFF; BORDER-RIGHT: 2px solid; BORDER-RIGHT-COLOR: #000080; FONT-WEIGHT: normal; BACKGROUND-COLOR: #4169E1 › .field ‹ BACKGROUND-COLOR: #cccccc; BORDER-TOP: 1px solid; BORDER-TOP-COLOR: #999999; BORDER-BOTTOM: 1px solid; BORDER-BOTTOM-COLOR: #999999; BORDER-LEFT: 1px solid; BORDER-LEFT-COLOR: #999999; BORDER-RIGHT: 1px solid; BORDER-RIGHT-COLOR: #999999; COLOR: #666666› › INPUT ‹ BORDER-RIGHT: #000000 1px solid; BORDER-TOP: #000000 1px solid; FONT-SIZE: 8pt; BORDER-LEFT: #000000 1px solid; BORDER-BOTTOM: #000000 1px solid; FONT-FAMILY: tahoma; BACKGROUND-COLOR: #C0C0C0 › SELECT ‹ FONT-SIZE: 8pt; FONT-FAMILY: tahoma; BACKGROUND-COLOR: #C0C0C0 › TEXTAREA ‹ BORDER-RIGHT: #000000 1px solid; BORDER-TOP: #000000 1px solid; FONT-SIZE: 8pt; BACKGROUND: #C0C0C0; BORDER-LEFT: #000000 1px solid; COLOR: #000000; BORDER-BOTTOM: #000000 1px solid; FONT-FAMILY: tahoma ›

03.07.2002
22:45
[30]

bartek [ ]

Fifalk ROTFL :))) Ja tu siedze i sie glowie a wystarczy dopisac WIDTH: xxx; :))) Oto poprawny kod: .menu:Hover ‹ COLOR: #FFFFFF; width: 120; height: 15; TEXT-DECORATION: none; BACKGROUND-COLOR: #000000;› Przepraszam za zadyme! :)

04.07.2002
15:33
[31]

Peleque [ Generał ]

Zrobilem ten styl o ktorym pisal kiedys Soul. Faktycznie wyglada fajnie przy odpowiednio dobranych obrazkach efekt moze byc na prawde ciekawy. Ale najbardziej mnie rozwala ze dzialala on rowniez na tabelach ktore mozna zrobic polprzezroczystymi :)

04.07.2002
15:58
smile
[32]

fifalk [ fifalkowiec ]

to nawet sam soul udziela sie w tym watku ? :))) efekt fajny, ale stroe jakos sie trudno wtedy czyta...

04.07.2002
23:55
smile
[33]

fifalk [ fifalkowiec ]

pytanie: jak ustawic odstepy miedzy wierszami (ale NIE w odniesieniu do <p> tylko do calego dokumentu - tzn nawet do textu nie zawartego miedzy <p></p>) ? jesli bylo juz to pytanie, to podajcie chociaz link - przyznaje sie bez bicia :) nie mam sily czytac ponad 200 postow w poprzednich czesciach, zeby poszukac :)

05.07.2002
00:36
[34]

Peleque [ Generał ]

Moze cos takiego: <body style="line-height: 100%">

05.07.2002
00:42
smile
[35]

fifalk [ fifalkowiec ]

no wlasnie. tez tak myslalem, a nie dziala :(

05.07.2002
08:47
smile
[36]

fifalk [ fifalkowiec ]

a wlasnie, ze dziala :) LOL :) zapomnialem, ze czesc textu jest w tabeli. ...jak ja nie lubie takich glupich bledow.... Peleque --> dzieki :)

06.07.2002
17:45
smile
[37]

fifalk [ fifalkowiec ]

eh... mam kolejny problem :( jak ustawic dla buttona opcje, zeby otwieral link w nowym oknie? probowalem wstawic target=_blank, ale nic nie dalo :( btw cos nam zamiera ten watek...

06.07.2002
18:45
[38]

Peleque [ Generał ]

Moze gdybys to w cudzyslow wstawil? target="_blank"

06.07.2002
18:48
[39]

GyLo [ Pretorianin ]

Tak normalnie to się chyba nie da (cudzysłów nie ma nic do tego). Musiałbyś robić to w JavaScript (w tagu input albo button napisac onClick="window.open('tutaj nie pamietam co sie wpisuje ;-)')")

06.07.2002
18:59
smile
[40]

Peleque [ Generał ]

Normalnie sie nie da powiadasz: <a target="_blank" href="jakas_strona.htm"><img border="0" src="button.gif" width="xxx" height="xxx"></a>

06.07.2002
19:01
smile
[41]

Peleque [ Generał ]

Co powiecie na taki zegarek?

06.07.2002
19:02
[42]

GyLo [ Pretorianin ]

Ale jemu chodzło chyba o taki button w formularzu nie? Przeciez wiadomo, że rysunek sam w sobie może być linkiem ale chodzi też o przesłanie zmiennych np. do jakiegoś skryptu...

06.07.2002
19:10
smile
[43]

fifalk [ fifalkowiec ]

wlasnie...

06.07.2002
19:38
smile
[44]

Peleque [ Generał ]

fifalk--->wlasnie co? :)

06.07.2002
20:35
[45]

bartek [ ]

Peleque ---> osobiscie nie lubie gdy cos mi lata za kursorem, aczkolwiek patent jest niezly :) Fifalk a probowales tak jak Ci pisal Peleque tylko zamiast obrazka wstawic button'a???

06.07.2002
21:43
smile
[46]

fifalk [ fifalkowiec ]

Peleque --> wlasnie to, ze potrzebne mi jest do tego, do czego mowil GyLo :) Bartek --> to samo, co wyzej :) ale da sie tak zrobiec, of course

06.07.2002
21:45
[47]

Peleque [ Generał ]

to moze wklej fragment kodu popatrzymy

06.07.2002
22:37
[48]

fifalk [ fifalkowiec ]

Peleque --> hmmm.... poprosze o rozwiniecie mysli :)

06.07.2002
22:53
[49]

Peleque [ Generał ]

Wklej ten fragment kodu z ktorym masz problemy moze jakos razem zaradzimy

06.07.2002
23:19
smile
[50]

fifalk [ fifalkowiec ]

no wiec kod na button zwykly :) -------------html kod--------------- <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="OK"> -------------html kod-------------- no i po wstawieniu czego takiego powstaje taki button jak na rysunku ------------->>>>> ale niestety po kliknieciu element docelowy otwiera sie w tym samym oknie :( kurcze, no niby proste zadanie - zaby sie otworzylo w nowym oknie- a nie mozemy sobie poradzic ;)))

06.07.2002
23:24
[51]

wysiu [ ]

fifalk --> W nowym oknie to bez jscriptu sie nie obejdzie...:) Robisz window.open na onClick, a do wartosci z oryginalnego okna mozna sie dostac przez 'window.opener.nazwa_pola.value' np, zalezy co potrzebujesz stamtad...:) Jakby co - wal na maila...:)

06.07.2002
23:30
[52]

wysiu [ ]

uzupelnienie - jak robisz 'submit' (metoda POST), to automatycznie otwiera w tym samym oknie (albo ramce; po prostu submituje formularz na adres podany w jego delaracji - albo, przy braku, ten sam, z ktorego bylo zaladowane) - natomiast przy hrefie (metoda GET) mozna podac target='_blank' (wtedy otworzy nowe okno, ale parametry bierze tylko z linka, z ktorego bylo odpalone...):) Tak wiec, jak potrzebujesz rzeczy ze starego okna, to rob, tak jak napisalem wyzej - hrefem, a wartosci przez javascript...:)

06.07.2002
23:39
[53]

fifalk [ fifalkowiec ]

potrzbuje submit... ps sprawdz poczte :)

06.07.2002
23:55
[54]

wysiu [ ]

fifalk --> mail...:) i more details...:)

07.07.2002
19:40
smile
[55]

Peleque [ Generał ]

Mam takie pytanko: Czy w przypadku plikow *.swf mozliwe jest uzyskanie z nich zrodlowego *.fla?

08.07.2002
00:55
[56]

rg [ Zbok Leśny ]

heej... ja potrzebuje helpa... :) otoz jak zrobic, zeby przy wchodzeniu na www samoistnie instalowala sie dana czcionka?

08.07.2002
10:38
smile
[57]

fifalk [ fifalkowiec ]

Wysiu --> --------------------------------D-----Z----I-----E-----K----I------------------------------------- Peleque --> nie

08.07.2002
10:45
[58]

Peleque [ Generał ]

fifalk--->zle wiesci przynosisz z samego rana :(

08.07.2002
23:38
smile
[59]

fifalk [ fifalkowiec ]

hehe :) a czemu zle? a JAKI SERWER polecacie na strone? aktualnie mialem na interii, ale.... powiedzmy, ze nie jest najlepsza :)

09.07.2002
20:33
smile
[60]

fifalk [ fifalkowiec ]

jedno male up ^^^

09.07.2002
21:24
[61]

Regis [ ]

fifalk --> jakis drogi, bo takie sa zwykle dobre :) Albo poszukaj znajomego/kolege/kuzyna na studiach informatycznych. Jak jeszcze z wroclawia, to moze beda wiedziec co to SPIN, a wtedy moze uda sie cos zalatwic :) A tak na serio, to jak nie masz znajomych z serwerami, to pozostaje np. interia, lub .of.pl

09.07.2002
21:25
smile
[62]

Regis [ ]

Sorki, nie interia :) Pomylilo mi sie... Mialem na mysli to doo.pl chyba jakos tak...

09.07.2002
21:49
smile
[63]

fifalk [ fifalkowiec ]

Regis --> dzieki, ale interesowalyby mnie raczej darmowe serwery. i niestety nie mam nikogo znajomego na studiach informatycznych :( a doo.pl nie dziala :(

12.07.2002
09:33
smile
[64]

draczeek [ Konsul ]

Dobra... :) Jak zrobić automatyczne przekierowanie na inną stron€ę z 15-sekundowym opóźnieniem, tak aby odwiedzająca osoba mogła sobie przeczytać krótki tekst: "Strona przeniesiona pod adres https://nowy_adres" Z góry dzi€ęki..

12.07.2002
09:37
smile
[65]

griz636 [ Jimmi ]

a umiecie tak?? -------> https://republika.pl/web_4_all/

12.07.2002
10:24
[66]

wysiu [ ]

draczeek --> Wstaw w headzie taki tag: <meta http-equiv="refresh" content="5;url=https://www.google.com"> (przeskoczy po 5 sekundach, zamiast googla daj adres, jaki ma zaladowac)

12.07.2002
10:29
smile
[67]

Eliash [ Generał ]

Co nalezy ustawić css-ie lub w tagu <table> aby tabelka znajdująca się wewnątrz innej tabelki, była umieszczana ja jej górze a nie pośrodku. eksperymanetowałem z align="top" m valign="top" ale się nie udało

12.07.2002
10:34
[68]

wysiu [ ]

Elash --> wrzuc ten kod, ktory Ci nie dziala, zobaczymy co jest nie tak..:)

12.07.2002
10:37
[69]

Katane [ Useful Idiot ]

Nikt nie wie, co jest nie tak z tym licznkiem??

12.07.2002
10:42
[70]

Eliash [ Generał ]

wysiu --> kliknij na link , pod linkiem "itemy dla Baldura" widać jaka to kiła, uzywam css'a do tabelki jest ustawiony taki styl : .stylek ‹ color: Lime; background-color: #003300; border: 1px solid Green; FONT-FAMILY: Tahoma; font : bold 11; › Nie wiem czy w takim razie ustawienia w tagu table są ważne jesli jest tam class="stylek", za cholere nie mogę tej tabelki z linkami przykleić do góry :(.

12.07.2002
10:49
[71]

wysiu [ ]

Katane --> Chodzi o pytanie fifalka z [01.07.2002] 00:39 ? Takie cos moze dizalac tylko po stronie serwera, tak wiec rozne javascripty itp. odpadaja.. Chyba najprosciej skorzystac z jakiegos darmowego licznika do wklejenia na strone....:) Eliash --> <body text="#66CC33" bgcolor="#001110"> <table class="stylek2"> <tr valign="top"> <!-- tutaj --> <td valign="top"> <!-- albo tutaj --> <table class="stylek" > <tr> <td> <a href="index.html"><center>Strona główna</center></a> </td> </tr> (.......) Jak tak probowales, i nie dziala, to dziwne... styl nie ma nic do tego...:)

12.07.2002
10:53
smile
[72]

Eliash [ Generał ]

wysiu ---> działa ! działa ! Poprzednio robiłem tak <table class="stylek" valign="top"> ale teraz jest dobrze !! Dzięki !!

12.07.2002
10:53
[73]

Katane [ Useful Idiot ]

Wysiu --> Nie, chodzi mi o moje pytanie z poprzedniego wątku.

12.07.2002
10:58
[74]

wysiu [ ]

Elash --> No problem:) Katane --> Uch, php... Jak tak bardzo Ci zalezy, to po weekendzie popytam kumpla..

12.07.2002
11:04
[75]

Katane [ Useful Idiot ]

Wysiu --> Przeżyję i bez licznika, ale mnie to ciekawi. Mam taką koncepcję: na stronce ma funkcję include, która całyn czas tworzy nowe dokumenty HTML. Po każdym kliknięciu próbuje się wysłać cookie. Mam taki komunikat (bardzo niedokładny i szczątkowy, na nowym kompie nie mam jeszcze PHP i nie moge sprawdzić) header already sent by "blebleble". Z tego wynikałoby, że sa jakieś problemy z wysyłaniem cookie.

30.07.2002
10:49
smile
[76]

fifalk [ fifalkowiec ]

griz636 --> tak zanczy jak? :) chodzi o muzyke czy o co?

30.07.2002
11:14
[77]

bartek [ ]

Profesjonalne tworzenie stron w MS Office za 50-200 zl? Tego jeszcze nie bylo :)

05.08.2002
16:34
smile
[78]

Katane [ Useful Idiot ]

Hehe, trzebaby sobie gdzieś znaleźć tymczasową fuhcę webmasterską, brałbym nawet po 100 zł/stronka :)

05.08.2002
16:51
[79]

Regis [ ]

Katane --> Kiedys z kumplem o tym myslelismy :) Jak niektorzy biora po 500 zl za strone, to my bysmy brali 100 :) Ale jeszcze nie zaczelismy. Tj. ja wczesniej sam pojedyncza robilem i zarobilem na tym 400 zl, ale to bylo w php, wiec i tak niemal za pol darmo w porownaniu z konkurencja :)

16.08.2002
20:35
smile
[80]

fifalk [ fifalkowiec ]

no dobra :) glupie pytanie na ktore nie znam odpowiedzi: chce dac ludziom mozliwosc podrania kodu html za pomoca ktorego mogliby umiescic u siebie moj baner. wiec na stronie podaje kod: ------------------ <a href="https://www.mojastrona.prv.pl" target="_blank"> <img src="https://www.mojastrona.prv.pl/baner.gif" alt="bzdety"> </a> ---------------- czemu to nie dziala? wyswietla mi sie kwadracik z czerwonym krzyzykiem ;-(

16.08.2002
20:36
[81]

fifalk [ fifalkowiec ]

tzn. po wklejeniu tego kodu zamiast banera wyswietla sie ten kwadracik :/ ps sorx za 2 posty

16.08.2002
20:39
smile
[82]

Riven [ infamousbutcher ]

Ostatnio z nudow wyskrobalem ten oto projekt. Narazie jest w fazie suchej grafiki, ale juz niedlugo najprawdopodobniej przeksztalce go w html. Mile widziane komentarze i konstruktywna krytyka ;). Co moge jeszcze zmienic / poprawic?

16.08.2002
20:59
[83]

Dwalin [ Reggae ]

Proszę o subiektywną ocenienie mojej strony. (jak na razie jest w budowie jesli chodzi o treść metoryczna)

16.08.2002
21:03
[84]

Loonatyk [ ]

A wiecie że ten wątek jest genialny - wcześniej nie wiedziałem o tym Kąciku i aż zaluje- no to ja jak zwykle mam pytanie ktore Was zwali z nóg, ale sądzę że jeśli jednak mam problem to mi pomozecie? Więc tak - na mojej kochanej stronie www.radiohumoru.prv.pl mam strony i plik ze stylami ( style.css ) no i u mnie na dysku wszystko dobrze chodzi i w ogóle , a w necie nie chce - przekopiowałem te style z pliku style.css na główną i wszystko jest ok - ale to bardzo spowalnia stronę , a jak chcecie zobaczyć jak strona wygląd bez tych stylów kliknijcie odnośnik REKLAMA czy TEXTY..... ja chce zeby style pobierało z innego pliku ( style.css) , a zena dysku wszystko działa OK tym bardziej wydaje mi sie to dziwne... Bardzo błagam o pomoc, bo kurde psuje mi to efekt, a ja w koncu chce zrobic cos co nie jest lamerskie..... ( Jak chcecie to zobaczyc to kliknijcie sobie "pokaz zrodlo" w dziale reklama czy texty.... Z gory dzieki! Loonatyk

16.08.2002
21:03
[85]

Loonatyk [ ]

A wiecie że ten wątek jest genialny - wcześniej nie wiedziałem o tym Kąciku i aż zaluje- no to ja jak zwykle mam pytanie ktore Was zwali z nóg, ale sądzę że jeśli jednak mam problem to mi pomozecie? Więc tak - na mojej kochanej stronie www.radiohumoru.prv.pl mam strony i plik ze stylami ( style.css ) no i u mnie na dysku wszystko dobrze chodzi i w ogóle , a w necie nie chce - przekopiowałem te style z pliku style.css na główną i wszystko jest ok - ale to bardzo spowalnia stronę , a jak chcecie zobaczyć jak strona wygląd bez tych stylów kliknijcie odnośnik REKLAMA czy TEXTY..... ja chce zeby style pobierało z innego pliku ( style.css) , a zena dysku wszystko działa OK tym bardziej wydaje mi sie to dziwne... Bardzo błagam o pomoc, bo kurde psuje mi to efekt, a ja w koncu chce zrobic cos co nie jest lamerskie..... ( Jak chcecie to zobaczyc to kliknijcie sobie "pokaz zrodlo" w dziale reklama czy texty.... Z gory dzieki! Loonatyk

16.08.2002
21:06
[86]

Loonatyk [ ]

Oj sorry - znowu nie poczekałem

16.08.2002
21:39
[87]

Katane [ Useful Idiot ]

Riven --> Jka dla mnie wporzo :) Dwalin --> Jest ok, ale walnąłbym jakieś obramowania wokół tabelek. Loonatyl --> NIe widzę problemu....

16.08.2002
21:44
[88]

Loonatyk [ ]

[30.06.2002] 19:48 tygrysek [ sierściuch syberyjski ] Gadu-Gadu: 1060633 https://www.czecha.prv.pl/ poszukuję najlepszego rozwiązania dla systemu NEWS'ów, chciałbym aby news'y pojawiały sie w ramce na stronie, czy może ktoś mi pomóc jak się za to zabrać ??? mam dostęp do PHP Po prostu jestem gwiazdą, pilnie strzegę moich tajemnic, jestem rozrywkowy, zawsze błyszczę ... i kocham cały świat! [30.06.2002] 22:48 Emsi [Generał] mam dokładnie ten sam problm co tygrysek, jak wstawiać newsy w ramkę, i jak wstawić sondę? Oto odpowid naWasze poblemy- gosciu na stronie www.animesheen.net ma identyczne newsy i w zamian za reklame moze je wam zrobic - a jak sie nie zgodzicie to i tak warto popatrzec..... Katane - a ja tak - masz w innych dzialach ( o ile dzialaja) takie biale tlo , a nie to co trzeba,....

16.08.2002
21:57
smile
[89]

Riven [ infamousbutcher ]

Dwalin --> Kolorystyka bardzo dobra i odprezajaca, ale moim zdaniem layout jest nieco zbyt chaotyczny. Postaraj sie go bardziej uporzadkowac (umieszczenie sondy z lewej, a nie w srodku ramki pod newsami oraz wyrazniejsze oddzielenie lewej czesci strony od prawej) lub, jak sugeruje Katane, dodac obramowania wokol tabeli. No i przydalaby sie jakas wlasna grafa w tle paska tytulowego.

17.08.2002
08:37
[90]

Katane [ Useful Idiot ]

Loonatyk --> U mnie wszysztko jest w porządku.

17.08.2002
09:00
[91]

Lizard_PL [ Pretorianin ]

Tygrysek :) takie skrypty sa na kazdym kroku :) poszukaj na www.scrypty.com, jresli mash problemy z instalka zglos sie do mnie ;)

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.