GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Kurczak z rożna:]

28.09.2006
08:57
smile
[1]

zimi [ Pretorianin ]

Kurczak z rożna:]

hmm.. dostalem bojowe zadanie na przyrządzenie kurczaka z rożna przy pomocy specjalistycznego sprzetu czyli piekarnika..tylko brak mi planów misji..zna ktoś jakiś dobry przepis na kurczaka z rożna..znaczy chodzi mi o czas pieczenia , jak marynata(tak bardzo fachowe slownictwo:]) itp. szukalem juz na necie ale tam to jakies wogule maxx hardcorowe wersje tego cuda..z jabłkami, na piwe:]]] ale narazie ja nie jestem na poziomie profesional aby tego dokonać.. moze potem:] też chcialem tego dokonać ale niestety funduszy brak skaldnikow masa oraz presja rodziny heheh musisz wkoncu cos sam przyrzadzić:]

28.09.2006
09:01
smile
[2]

rothon [ Malleus Maleficarum ]

Kup w budzie z kurczakami i masz pol dnia wolnego. Taniej niz kupowac wszystkie skladniki i robic. W dodatku lepszy, bo tobie wyjdzie z wierzchu spalony, a w srodku surowy :-)

28.09.2006
09:05
smile
[3]

Regis [ ]

Kup gotowego. Ale w zaufanym miejscu - w marketach i innych tego typu sklepach kurczak z rozna to tzw. 3 wcielenie kurczaka. Pierwsze to swiezy kurczak, drugie to siny kurczak umyty ludwikiem, zeby wygladal na swiezszego, trzecie to wlasnie stary kurczak z rozna (zeby nie bylo widac, ze stary), a czwarte to salatka z kurczakiem (tam juz nic nie widac :P ).

28.09.2006
09:06
smile
[4]

Lechiander [ Wardancer ]

Dokładnie. Na bank się coś nie uda. I naprawdę szkoda na to zachodu.

28.09.2006
09:10
smile
[5]

Arczens [ Legend ]

Trzeba sobie ulatwiac zycie, taki gotowy kurczak z rozna to pewnie z 15 zł. Robiac samemu wydasz dwa razy tyle i tak jak juz napisali poprzednicy, pewnie cos spieprzysz ;)

28.09.2006
12:40
[6]

pani_jola [ Generaďż˝ ]

A ja powiem, ze kurczaka z piekarnika robi sie bardzo latwo.
1) Kupujesz te czesci, ktore lubisz najbardziej(nogi, skrzydla, calosc)
2) Przyprawiasz przyprawami z "Kamisa" do indyka albo do kurczaka-tam masz juz miks wszystkich przypraw
3)Zostawiasz na ok 1h, zeby przyprawy przeszly
4) Kładziesz maslo albo smarujesz nim kuraka, zalezy czy zostawiacz ptaka w brytwance czy robisz na roznie.
5) Ja nastawiam kurek do polwy nie wiem jaka to jest temp pieczenie. Sam zobaczysz czy bedzie sie cos dzialo z potrawa czy nie.
5) Oblewasz co jakis czas kurczaka tym sosem co powstanie z masla, przypraw i tluszczyku.
Dla smaku mozesz oblewacz winem, piwem czy co tam lubisz.
6) Po jakiejs godzinie bierzesz dluga wykalaczke albo jakis drut i klujesz kuraka. Jesli drut wchodzi gladko to trzymasz jeszcze chwile i koniec.

Jest duzo lepszy niz z bud, swiezy i nie tak tlusty.

28.09.2006
12:44
smile
[7]

Lechiander [ Wardancer ]

Jolka ---> A ile zmarnowałas drobiu, zanim to stało się proste? ;-)

28.09.2006
12:50
[8]

pani_jola [ Generaďż˝ ]

Lechiander--> ptasia grypa to byla moja przykrywka.

28.09.2006
12:50
smile
[9]

Arczens [ Legend ]

I to klucie drutem jakies takie nieludzkie ;)

28.09.2006
12:52
smile
[10]

Lechiander [ Wardancer ]

To może zadbajmy o populację drobiu w tym kraju i niech zimi lepiej kupi gotowca. :-)

28.09.2006
12:58
[11]

pani_jola [ Generaďż˝ ]

Arczens-->Zalezy w co sie kluje. Niektorzy wiele by dali by byc uklutym.

28.09.2006
13:02
smile
[12]

Lechiander [ Wardancer ]

Ale nie drutem, na bogów!!!

28.09.2006
13:03
[13]

Arczens [ Legend ]

Zalezy jeszcze czyj to drut :)

28.09.2006
13:10
smile
[14]

BukE [ Płetwonurek ]

Kurde u mnie caly kurczak w zaufanej budce na dworcu kosztuje 8zl i jest gitara. Kupie takiego jednego barbarzynce i jedzenia na caly dzien. :-)

28.09.2006
13:11
[15]

pani_jola [ Generaďż˝ ]

Lechu-->

28.09.2006
13:19
smile
[16]

sajlentbob [ Generaďż˝ ]

do tego co napisała pani_Jola dodam tylko, że piekąc, na początku można ustawić dużą temperaturę na jakieś 10-15 min i podobnie robimy w końcówce pieczenia.
Jeśli korzystamy z zakrywanego naczynia żaroodpornego to na te pierwsze i ostatnie minuty pieczenia dobrze jest zostawić je odkryte.
Dzięki zwiększeniu temp. na początku mięso tak nie wyschnie bo się lekko zapiecze, a końcowe zwiększenie temp spowoduje że skórka będzie bardziej chrupiąca.
Wbrew przesądom taki kurczak to banał.



© 2000-2024 GRY-OnLine S.A.