GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

banner flashowy i link

17.06.2006
11:26
[1]

Didier z Rivii [ life 4 sound ]

banner flashowy i link

czy jest jakis sposob na podlinkowanie bannera swf tak jak sie to robi ze zwyklym obrazkiem?
czy konieczna jest integracja w kod flasha?

17.06.2006
11:31
[2]

Adam9870 [ ]

Chcesz zrobić aby jakiś banner we flashu co robisz był linkiem do jakiejś strony ?? Jeżeli tak to najlepiej dodać w pliku z tym bannerem coś takiego:
on (press)
‹getURL("


edit:
GOL pozmieniał znaczki. Tzn. z nawiasów klamrowych na ‹ › więc jak chcesz korzystać to musisz zmienić sobie je :P

17.06.2006
11:40
[3]

Didier z Rivii [ life 4 sound ]

tak zawsze robie, ale ostatnio dostalem kilka bannerow ktorych nie da sie improtowac i zastanawialem sie czy sie da jakos inaczej...

17.06.2006
12:19
smile
[4]

ossa201 [ Generał ]

Rany no zrób przezroczysty button i przypisz mu co ma robić czyli otworzyć daną strone, kodu nie pamiętam bo słabo u mnie z AS i korzystam ze swojego notatniczka :) Chociaż kolega wcześniej powiedzał to co ja. A bez integracji w .swf tego nie zrobisz. Chyba że wkleisz na ten .swf przezroczysty inny .swf i będziesz miał jedną animacje .swf nałożoną na drugą, wtedy klikając na tą pierwszą otworzy ci się ta strona, chyba że nie można jakoś w kodzie html nałożyć dwóch animacji swf w tym samym miejscu.

17.06.2006
14:39
[5]

Didier z Rivii [ life 4 sound ]

teraz znowu mam inny problem...

zrobilem button ktoremu przypisalem AS otwierajacy storne jaka chce ale problem jest taki ze jak otworze plik swf przegladarka jakas to normalnie link dziala, a jak wrzuce ten banner do pliku html (np. przez opcje publish) to jzu link nei przenosi mnie nigdzie... :/

ktos wie co z tym zrobic?

17.06.2006
17:20
[6]

ossa201 [ Generał ]

Zrób to innym kodem AS niż
on (press)
‹getURL("

17.06.2006
17:26
[7]

Didier z Rivii [ life 4 sound ]

a czmeu innym i jakim?
bo na flashu to ja sie nie za bardzo znam, a juz na pewno nie na AS

17.06.2006
18:37
[8]

ossa201 [ Generał ]

przycisk.onRelease = function()‹
_root.gotoAndPlay(x);


Na głównym to wpisz nie na akcji dla przycisku.

_root.gotoAndPlay(x);

Tylko to przerób na getURL.

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.