GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Ryba na grilla - pomocy :)

09.06.2006
13:51
smile
[1]

Bdx [ Senator ]

Ryba na grilla - pomocy :)

Potrzebuje pomocy!
Dzisiaj z okazji mundialu spotykamy sie paczka 4 osob na grillu u mojego przyjeciela na dzialce w celu kibicowania nio i jak to na grillu bywa wrzuceniu czegos na ruszt'.. Oczywiscie beda kielbaski, szaszlyki ale ja chce wyskoczyc z czyms nie tak pospolitym. Jaka rybke wybrac i jak przygotowac?

:)

09.06.2006
13:52
[2]

gladius [ Subaru addict ]

Pstrąg. Bieżesz onego, pakujesz do środka przyprawę do ryb albo tymianek, solisz, zawijasz w folię, robisz w niej parę dziur, żeby się nie ugotował i pieczesz.

09.06.2006
13:53
smile
[3]

Yari [ Juventino ]

a nie lepiej karkóweczke ?:) Palce lizać ;].

09.06.2006
13:54
smile
[4]

Sznapi [ Parufka ]

Dorsz.

09.06.2006
13:57
smile
[5]

Bdx [ Senator ]

gladius - thx..na pierwszy ogien poszedl by u mnie karmazyn albo dorsz... hmm moze w sklepie jeszcze mi cos zaproponuja :)


Yari - nie, ostatnio na piwku przewinal sie temat rybek ale chyba nikt go nie wychwycil..tylko ja :p chce troche zaskoczyc obecnych..szczegolnie jedna osobke.

09.06.2006
13:59
[6]

gladius [ Subaru addict ]

Dorsz chyba lepszy usmażony na patelni. Najlepiej smakuje w Gdańsku albo Jastarni.

09.06.2006
13:59
[7]

Mogur [ Joga Burito ]

Pstrąg

09.06.2006
14:01
[8]

Bdx [ Senator ]

gladius - no wlasnie, chodzilo by o taka rybke ktora w miare ladnie przygotyje sie na grillu, czyli nie bedzie miala bezposredniego kontaktu z rozgrzanym tluszczem... a tak BTW to ja z Pily jestem czyli np do Gdanska to kawalek mam :)

09.06.2006
14:03
[9]

gladius [ Subaru addict ]

No to moim zdaniem pstrąg lepszy z grilla. Dorsza z grilla nie jadłem i jakoś nie przypominam sobie, żebym gdzieś w ogóle widział w ofercie. Ale generalnie z taką rybą to więcej zachodu, niż jedzenia - karkówa i kiełbasa lepsza.

09.06.2006
14:07
smile
[10]

Bdx [ Senator ]

gladius - czasami warto sie poswiecic..

pogooglalem troche i faktycznie pstrag chyba najlepiej sie nadaje..tylko czy ja dostane swieze filety??

09.06.2006
14:32
[11]

koksin [ Konsul ]

pstrag

09.06.2006
14:44
[12]

Walrus [ Pretorianin ]

Jeżeli pstrąg to tylko w całości.

Możesz też zrobić steki lub filety z łososia. Delikatnie przypraw i rzucaj na ruszt. Opiekaj po 5-10 min. na stronę. Smakuje wyśmienicie! (Zwłaszcza kobietom, bo mało ości, a one sobie z nimi nie radzą ;P )

09.06.2006
14:57
[13]

Azzie [ bonobo ]

Jedzcie dorsze! Gowno gorsze! :)

09.06.2006
15:00
[14]

mikmac [ Senator ]

jedzcie dorsze, gowno gorsze... bleeee
na grilla bedzie najlepsza dorada albo seabass (moron, branzini). Rybke tylko patroszysz (zostawiasz glowe) i opruszasz sola. Calosc na ruszt i odczekaj az skorka leciutko stwardnieje - ryba gotowa.
Rybe mozna dostac w Macro albo Auchan - jedyne dwie sieci, ktore sprzedaja naprawde swieze ryby. Koszt powinien oscylowac wokol 30 PLN/kg, przy czym rozmiary jakie maja to 3 ryby na kg. Jedna cala ryba plus warzywa to obiad dla jedenj osoby.

09.06.2006
15:06
smile
[15]

Rogue [ Mysterious Love ]

PANGA-- ryba która nie ma osci jest rewelacyjna mozesz tez po dodaniu przypraw lekko ja skropic cytrynka ma wtedy lebszy smak..


Ale i tak na rybki zapraszam do Gdanska:))))))))))))

09.06.2006
15:15
[16]

mikmac [ Senator ]

rogue -->
handluje rybami w calej polsce... uwierz nie polecam pangi kupowanej w JAKIMKOLWIEK sklepie/markecie. Nie pytaj dlaczego.

09.06.2006
15:17
smile
[17]

Rogue [ Mysterious Love ]

mikmac-- dlaczego jestem bardzo ciekawa???bo tak naprawdę jest to jedyna ryba jak jadam.

09.06.2006
15:48
smile
[18]

Bdx [ Senator ]

Dzieki za odpowiedzi..juz decyzja zapadla i rybki leza przygotowane w lodowce.. Dwa pstragi i kilka 'dzwonkow' lososia.. Teraz tyklo zeby nie zaczelo padac bo cos sie zaciaga :/

09.06.2006
16:13
[19]

lolmaster [ Centurion ]

łosoś... palce lizać

09.06.2006
16:16
[20]

Lookash [ Generaďż˝ ]

Łosoś jest świetny. Steki przyprawić, pomalować jakimś czymś, miodem na przykład i piec.

09.06.2006
16:17
smile
[21]

vien [ łowca pip ]

pstrąg! jak najbardziej

polecam posolić i posypać pieprzem cytrynowym (nie wiem w sumie gdzie to można dostać) zawinąć w folię aluminiową a później to mmm.... palce lizać

© 2000-2024 GRY-OnLine S.A.