GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Jakie łącze do gry w Sieci?

01.06.2006
17:47
[1]

BigKluch [ Pretorianin ]

Jakie łącze do gry w Sieci?

Jakie trzeba mieć łącze do gry w Sieci. Chodzi mi o grę na przykład w UT2004.
Obecnie mam neo256 i opóźnienia są trudne do zaakceptowania.
Nawiasem mówiąc 256 to kwestia dyskusji, ale to inny temat.

01.06.2006
17:49
[2]

[email protected] [ WuZuDu ]

Nawiasem mówiąc 256 to kwestia dyskusji, ale to inny temat. :D Dobre. :P

Powinno starczyć... tak mi się wydaje... :)

01.06.2006
18:05
[3]

BukE [ Płetwonurek ]

512 to malina juz. Ja mam 1mb i nie pamietam zebym mial jakies lagi w "nielagowej grze" z dobrymi przeciwnikami.

01.06.2006
18:57
[4]

Luzer [ Music Addict ]

Predkosc zazwyczaj nie ma wiekszego znacznia. Mam 256kbps kablowke i na stronce pomiarowej, która ktoś ostatnio wrzucił, mialem 19ms

01.06.2006
19:23
[5]

puszczyk [ Generał brygady ]

256 spokojnie starczy, moze przerzuc sie z serwerow amerykanskich na europejskie ;)

edit: no chyba ze upload masz jakis niski(ponizej 100)

01.06.2006
19:38
[6]

BigKluch [ Pretorianin ]

puszczyk ==>> to nic nie zmienia, dalej jest 'niegrywalnie'

01.06.2006
20:16
[7]

puszczyk [ Generał brygady ]

a jaki masz ping na np. wp.pl ?

01.06.2006
20:20
[8]

BigKluch [ Pretorianin ]

na 10 pomiarów mam: minimum 24, maksimum 117, średnia 45

01.06.2006
20:32
[9]

Vistorante [ teh_pwnerer ]

Czyli niezbyt stabilny - nie powinien tak skakać. Radziłbym się przeskanować i zainstalować firewalla.

01.06.2006
20:34
[10]

BigKluch [ Pretorianin ]

Firewall jest, skanuje co tydzień...
Edit: nie jest to problem chwilowy, tylko stały.
Interesuje mnie też, jakie łącze trzeba mieć żeby sobie w miare bezstresowo pofragować.

01.06.2006
20:37
[11]

puszczyk [ Generał brygady ]

Troche przyduzo, nie gralem w UT, ale przy pingu~100( na serwerze jeszcze sie da pograc)
czyli moga byc inne przyczyny:
-moze byc zbyt duza mapa- wtedy laguje ci komputer gdy jest za slaby
-wybieraj serwery z malym pingiem i na niezbyt duza ilos graczy
-przeskanuj system antywirem
sprobuj jeszcze na polskich serwerach
uzywasz ASE?
jaki masz upload?
i ile FPSow w UT w czasie gry?

01.06.2006
20:42
[12]

BigKluch [ Pretorianin ]

fps mam coś koło 50-60 na przeciętnej mapie przy włączonych bajerach (jak gram z botami),
upload? nie mam pojęcia, ale nominalny jest chyba 128
system jest na 100% czysty,
przy pingach 100 oczywiście grywam, ale takie pingi widziałem ostatnio w marcu.

01.06.2006
20:50
[13]

puszczyk [ Generał brygady ]

Przy 256/128 pingi powinny schodzic do 50 w czasie gry
zadzwon do neostrady i powiedz ze masz duzo za duze pingi, beda ci wmawiac, ze masz wirusy- ty oczywiscie twierdz ze nie i domagaj sie przyjecia zgloszenia, jesli sie nie poprawi zarzadaj wyslania technikow do ciebie- moze masz klopoty z linia, albo to cos u nich na laczach.
Sam czesto do nich dzwonie bo zdarza sie ze pingi skacza i spada transfer- interwencja pomaga :)
nic wiecej nie poradze.

01.06.2006
20:52
[14]

BigKluch [ Pretorianin ]

Może inaczej.
Plwam na tpsa. Sygnał ciągne od sąsiada (on sprawdza poczte, czasem poserfuje) nocą na 100% mam całe łącze dla siebie, ale to średnio działa.
Chodzi mi o to jakie macie łącza(kablówka, radio, osiedlowa sieć), jakiej szerokości, i czy daje się na tym jako tako pograć.
Dziękuje wszystkim za próby rozwiązania problemu, ale właśnie mnie olśniło, że to pewnie router tu jest winny. Powinienem od początku wywalić kawe na ławe.

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.