GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

czemu nie chce mi działać mikrofon ? :/

29.04.2006
12:54
[1]

leszo [ I Can't Dance ]

czemu nie chce mi działać mikrofon ? :/

proszę o pomoc:
jakos od marca mam kartę SB Audigy i mikrofon nie chce mi pod nią działać ... na zintegrowanej AC'97 nigdy nie miałem problemów... teraz próby przeinstalowania sterów nic nie daja. niepokojace jest to co widac na screenie, czyli nieaktywne "zaawansowane" przy urządzeniu do nagrywania ...

jakie kroki moge jeszcze podjąć zeby w końcu mieć sprawny mikrofon ?

29.04.2006
12:56
[2]

Hydrogen [ Pretorianin ]

A dobrze włożyłeś Jacka? :) Czy w miejsce dla mikrofonu...

Sprawdź dla pewności :)

29.04.2006
12:58
[3]

leszo [ I Can't Dance ]

chciałes napisac mini-jack'a ...
no jasne !

29.04.2006
13:00
[4]

xion [ Generał ]

No a moze taki maly glosniczek w prawym dolnym rogu, i tam masz wyciszone?

29.04.2006
13:07
[5]

leszo [ I Can't Dance ]

tego "zaznacz" nie da sie odznaczyć ...

29.04.2006
13:56
smile
[6]

leszo [ I Can't Dance ]

najbardziej licze na osobe która miala taki lub podobny problem... bo naprawde nie mam pojecia czemu tak sie u mnie dzieje ...

29.04.2006
14:01
[7]

Akkai [ Konsul ]

Hmm to ja bym dwie sprawy proponował ..

1. Czy w biosie wyłączyłeś tę kartę zintegrowaną.

2. Czy miałeś dołączoną płytę instalacyjną do tSB Audigy. Ja mam SB Live i jak chcę włączyć mikrofon to od tego mam Creative AudioHQ.

29.04.2006
14:04
[8]

leszo [ I Can't Dance ]

Akkai

1. no ba
2. hmm no tu moze byc rozwiazanie, płyta była bardzo uboga bo to wersja OEM .. tylko stery i odtwarzac... mozna ten program sciagnac osobno ???

29.04.2006
15:19
[9]

leszo [ I Can't Dance ]

włożyłem mikrofon do niebieskiego wejscia ( Digital? ) i nagrywa, ale słychac okropne trzaski i piski (na biezaco w głosnikach)...
WTF ? :/

29.04.2006
15:21
[10]

Hydrogen [ Pretorianin ]

Pewnie złe gniazdo. Włóż tam, gdzie jest obrazek mikrofonu :]

29.04.2006
15:28
[11]

leszo [ I Can't Dance ]

panie ... gdyby mikrofon działał pod różowym gniazdem ( tak jak przez ostatnich kilka lat ) nie musiałbym nic kombinować :/
bo tak jak teoretcznie pownno byc podłaczone - u mnie teraz nie działa ....

29.04.2006
15:32
smile
[12]

Hydrogen [ Pretorianin ]

Proszę nie chłostać n00bków ;]

29.04.2006
15:33
[13]

SebNET [ Nigga 4 Life ]

Albo spieprzony mic albo spalone wejscie od karty ;[

29.04.2006
19:23
smile
[14]

ES_Lechu [ Konsul ]

U mnie to samo... bylo OK, i jest nie OK... a mikrofon jest ok bo dzialal pare dni temu jesszcze.... ;o

29.04.2006
21:57
[15]

leszo [ I Can't Dance ]

moze teraz ktos ?

29.04.2006
22:04
[16]

@[email protected] [ Generał ]

zawsze zielone na glosnik i rozowe na mikrofon, hmmm

mikrofon jest dobry ? sprawdz u kogos na kompie
podepnij jakas karte dzwiekowa (inna ) pod swojego kompa i zobacz czy dziala

jak podpisznasz pod niebieskie to masz trzaski bo to wejscie jest zle

29.04.2006
22:18
[17]

leszo [ I Can't Dance ]

mam inny mikrofon (przy słuchawkach) i to samo :/
pff :/

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.