GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

prosba o ocenete stronki

19.04.2006
20:51
smile
[1]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

prosba o ocenete stronki



czekam na opinie :)
stronke pisalem sam - oprocz zmiany koloru menu (po najechaniu) ktorego jeszcze nie przestudiowalem ;) to byl gotowiec
reszta pisana w notatniku - oprocz galerii, galeria byla pisana w pascalu :) bo zdjec jest w duzo i chyba bym zwiariowal jak bym mial poprawiac kazdy blad recznie ;)

jak wam sie podoba ? grafika prosta ale mi wydaje ok :)
cos nie dziala (filmy i zdjecia sebastiana niedzialaja) zdjecia lub linki

i jak ja usprawnic :D co zmienic i wogole :)

19.04.2006
21:49
[2]

grabarzuu [ Konsul ]

daremna?

EDIT: strasznie taka hmm... monotonna.

19.04.2006
21:50
smile
[3]

infostarter211 [ Chor��y ]

Moje zwierzaki

19.04.2006
21:50
[4]

matisf [ X ]

kolejny sadomasochista :)

19.04.2006
21:50
[5]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

tzn ?

19.04.2006
21:51
[6]

Loczek [ El Loco Boracho ]

gówno

EDIT: jedyny + to brak znaczników front page'a w kodzie

19.04.2006
21:51
[7]

matisf [ X ]

poczekaj zobaczysz :)

19.04.2006
21:51
smile
[8]

Bloohder [ Elven Fighter ]

nie przypadła mi za bardzo do gustu

19.04.2006
21:51
smile
[9]

infostarter211 [ Chor��y ]

loczek chamie

19.04.2006
21:51
[10]

wilqu [ Pretorianin ]

przynajmniej lepsza od czarnecki site i tego zioma ;)

19.04.2006
21:52
[11]

Loczek [ El Loco Boracho ]

infostarter: wypraszam sobie, sam jesteś cham!!!

PS
nie w humorze


EDIT2: i drugi za pajacyka


ale tak bardziej rozwijając to czego sie spodziewałeś? Że powiemy ze masz fajne zwierzaki? To trzeba było założyć wątek czy mam fajne zwierzaki. A strona to gówno jakich setki i nawet nie próbuje sie wybić, więc chyba lepszej oceny niz moja sie nie mozesz spodziewac.

19.04.2006
21:52
smile
[12]

Pawelk222 [ Konsul ]

KAROL CZARNECKI SITE jest lepsze.

19.04.2006
21:56
[13]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

tylko ze ja nie mam zamiru konkurowac z gry-online, na stronce zamieszczam tylko fotki moich "zwierzatek", kazdy tylko krytykuje, ale nie potrafi powiedziec dokladnie co jest nie tak, jeden napisal ze monotonna - i tyle, a reszta to na poziomie ze tak sie wyraze - bardzo niskim? jeden napisze ze gowno a reszta owtarza chociaz nie wie dlaczego tak pisze

matisf- aha, no tak - zapomnialem ile debili jest na forum

porownujecie mnie z tym ?

:|

19.04.2006
21:57
smile
[14]

Loczek [ El Loco Boracho ]

@[email protected]: przeginasz... to ze zrobiles gównianą strone i ktos ci to powie wprost nie znaczy ze jest debilem.

19.04.2006
22:00
[15]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

loczek - przepraszam ze wziolem twoj post jako przyklad

ale sens mojej wypowiedzi sie nie zmienia

19.04.2006
22:03
[16]

Czarny Lord [ Centurion ]

mysle że stron nie mozna porównywać... Zwłaszcza o tak odmiennej treści...

19.04.2006
22:04
smile
[17]

Loon [ Perfekt ]

Layout - 0/10
Wykonanie - 0/10
Treśc - 0/10 (co mnie obchodzą Twoje zwierzaki?)
Poprawność językowa - 2/10 (widywalo sie gorsze)

Ocena ogólna 0/10

W skutek zaistanilych okolicznosci lagodzacych (banner pajacyka na gorze), niech bedzie 1/10.
Sorki kolego, nie mialem ochoty Ci tu dopier**** czy co, po prostu Twoja strona jest daremna.

19.04.2006
22:08
[18]

Adam9870 [ ]

Nie wiem czy to Twoja pierwsza strona ale jeżeli tak to nie jest źle, tylko jeszcze nad nią popracuj ;-)
W różnych galeriach proponowałbym dać parametr border="0" (usunie to mały kwadracik obok zdjęcia w którym to zastosujesz).
Proponowałbym zrobić linki bez podkreślenia (będzie wtedy chyba troszkę bardziej przejżyściej :).
Jak zrobić podświetlane menu możesz przeczyać w jakimś kursie CSS-a, jak zrobić linki bez podkreślenia chyba też :-)
PS. Logo też by się jakies przydało :) Radziłbym nie korzystać z ramek, wiele osób odchodzi do tego. Lepiej korzystaj z tabelek (najlepiej z div-ów w stylach CSS).
Gdybyś miał jakieś problemy z tworzeniem stron to pytaj tutaj, tam można też dawać do oceny prace:
https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=4722727
i tam raczej takich odpowiedzi jak w tym wątku nie dostaniesz, tylko badziej konkretne (takie jak Moja w tym ;-)

19.04.2006
22:14
[19]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

wiem jak usunac podkreslenie i border :P
border jest po to aby bylo widac ktore zdjecia byly wlaczane a ktore nie
podkreslenie - spojz na menu - nie wszystko to hiperlacza
jest to moja pierwsza napisana od podstaw, wczesniej bylo cos w front paga'u
szkoda ze nie widzieliscie pierwszej strony na tym serwerze ;)

tresc - hmmm, niedlugo dodam krotkie opisy gaunkow ktore posiadam
zmnijsze rozmiar miniatur
dodam polskie znaki
co jeszcze ?


wykonanie 0 ? niby dlaczego ?czy cos jest zle ?

Adam - nastepnym razem tak zrobie :) Twojej opini nie mozna porownywac z wiekszoscia poprzednich...

19.04.2006
22:15
[20]

hugo [ v4 ]

Wcale nie tak dobrze...

Oceniam nie po layoucie a po kodzie... well...




Doradzam użycie styli CSS to znacznie ułatwia sprawę i jest banalne w implementacji... tu znajdziesz prosty tutorial który bardzo łatwo i przystępnie uczy CSS'a:

19.04.2006
22:20
smile
[21]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

hugo - co do kodu - pisalem sam wiec bledy sa mozliwe, ale dzieki za link przyda sie

co do css - tez sie przyda :) znam zaledwie podstawowe podstway cssa a htmla tez nie za wiele :) ale mam zamiar sie nauczyc ;)

co tu jest zle ?
<frameset rows="75,*" border="1">

19.04.2006
22:24
[22]

hugo [ v4 ]

I bardzo dobrze. Do zrobienia porządnej stronki potrzeba 3 rzeczy... htmla, CSS'a i notatnika :)

... przynajmniej jeśli chodzi o kod :)

19.04.2006
22:26
[23]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

hugo

cos mi sie wydaje ze ta strona do testowania to hu** jest, pokazuje bledy w indexie (ramek - index glowny) a ja tam bledow nie widze :/

html i notepad wystarcza :P

EDIT
eh, kolejny raz sie okazuje ile osob ma do powedzenia "nic konkretnego" a jak sie im to powie to sie robi cisza - eh
teraz przynajmniej sa jakies konkrety ;)

19.04.2006
22:34
[24]

hopkins [ Zycie jest piekne ]

Hahahaha post Lorda wymiata :))) Rotfl w pelnym tego zdania znaczeni!
Strona beznadziejna. Argumentacja? Dobrze wyglad.

19.04.2006
22:34
[25]

hugo [ v4 ]

Bo ramki odchodzą do lamusa.
Osobiście dawno przestałem ich używać... przerzuciłem się na tabele i teraz na div'y. Za pomocą tabeli bardzo łatwo wszystko poustawiać, wystarczy tylko nieco wyobraźni. Do tego przyjadaje się jedno małe polecenie w php (do otwirania linków) które wygląda tak:

<? $go = $_GET[go];
if($go == "") ‹ $go = "firma"; ›
include($go);
?>

Stosuje je się do otwierania zawartości linka, zamiast otwierać jakiś dokument html w ramce, otwierasz w danej, głównej komórce tabeli. A linki formuujesz wtedy tak:
<a href="?go=pieski.html">Psy</a>
Po kliknięciu takiego linka, w miejcu gdzie wstawiony jest ten kod php, pojawi ci się zawartosc pliku pieski.html

19.04.2006
22:37
[26]

zylla [ Dezerter ]

Daremna :p

19.04.2006
22:43
[27]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

zylla - daruj sobie

hugo - jakis kurs tego ? jak to szukac ? masz jakis kurs div'ów ?

19.04.2006
23:39
[28]

gad1980 [ Konsul ]

@[email protected] --> Masz checi. Dzialaj.

Pewnie te znasz ale moze sie przydadza:









Pozboadz sie frameow - to naprawde archaiczna sprawa. Reszta wycztasz w linkach podanych powyzej. Powodzenia!

ps. Swoja droga ciekawe masz hobby. Brrrr...

20.04.2006
00:16
[29]

hugo [ v4 ]

@[email protected] -=> kurs php? Na początku nie potrzebujesz niczego poza tym co podałem... robienie stronek na divach zostaw na później, to wymaga dobrej znajomości CSS'a. Tutaj masz przykład zrobienia stronki opartej na tabeli:

W pliku index.php (zamiast index.html)
<table>
<tr><td>MOJA STRONA WWW</td></tr>
<tr><td><a href="?go=start.php">Strona główna</a><a href="?go=psy.php">Psy</a></td></tr>
<tr><td>
<? $go = $_GET[go];
if($go == "") ‹ $go = "start.php"; ›
include($go);
?></td></tr>
</table>

W pliku start.php wpisujesz przykładowo:
<b>To jest plik otwarty po włączeniu strony</b>

A w pliku psy.php wpisz:
Strona o psach

Teraz spróbuj odpalić tę przykładową stronę na twoim serwerze (załóż tam np. osobny folder) i zobaczysz na czym to wszystko polega.

To taga <table> możesz oczywiście dodawać znaczniki, tu podam ci przykład składni CSS, tak abyś wiedział jak to miej-więcej wygłada:
<table style="font-size:12px;font-family:verdana;color:white;border-style:solid;border-width:1px;border-color:yellow;background-color:black;">

A i jeszcze uwaga, te znaczki < przy komendzie ‹ $go = "firma"; › musisz zamienić na nawiasy klamrowe (shift+[). GOL zawsze zamienia je na taki śmieszne psikutki.

20.04.2006
00:24
smile
[30]

techi [ Legend ]

Tak się zastanawaim...To jest jakiś szablon?:)
Bo porównują stronę Czarneckiego i autora tego wątku widzimy definitywnie ten sam uklad ;d
Co wy się tak uparliscie na Menu po boku?
Nie lepiej zrobić rozwijane chociażby we flashu?
Małe, proste, zajebiste;)

20.04.2006
10:17
smile
[31]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

techi - eh normalnie jak bys jeszcze Ty mnie zjechal to by byla maskra ;)
pamietam jeszcze z uni 2 :) fajnie sie razem gralo, z tego co pamietam bylismy sasiadami

to nie jest szablon, wczesniej mialem strone na szablonie - ale za duzo roboty przy bledach, chyba ze z tymi tabelami zrobi - w tedy to byl by git :)
taki uklad stony jest dosc wygodny :) Flasha nie znam i na razie moj komp jest za wolny aby robic takie rzeczy, aktualnie mam celerona 1,6 ale jak brat pojedzi to go zabiera i zostaje mi 233 :)

hugo - zaraz co bede dziala :)

gad - nie kozystalem z kursow z internetu :) mialem kursy od gosci (doktor) z uczelni co nas uczyl htmla - bardzo fajny :)

20.04.2006
10:49
[32]

Ellanel [ Astral Traveler ]

@[email protected]>Używasz systemu newsów czy bawisz sie po prostu co ileś zmieniasz kod? Potzrebny mi jakiś dobry na moją WWW.

20.04.2006
11:23
smile
[33]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

zmieniam kod :) ja dopiero raczkuje w htmlu :)

hugo - >

ale bajera :) dzieki :)

20.04.2006
12:10
[34]

ewelina_m [ secret ]

jak na początkującego to bardzo dobrze, jak ja stawiałam swoje pierwsze kroki to o wiele gorzej i prościej mi to wychodziło.

20.04.2006
16:35
[35]

hugo [ v4 ]

@[email protected] -=> no bardzo dobrze, trochę jeszcze kosmetyki a będzie wszyskto bardzo ładnie! :)

Ellanel -=> z polskich systemów newsów polecam PSnews dobry jest też PHPnuke, o ile dobrze pamiętam nazwe. nie wymagają mysql'a

20.04.2006
16:51
smile
[36]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

kosmetyki :P
mi chodzilo o sam mechanizm, dlatego np sa bordery na 1 ustawione zeby bylo widac co i jak :)

mam pytanie
gdzie to jest zaznaczone w ktorej komorce sie otwiera ? czy jesli zrobie zagniezdzone tzn

menu + komorka

klikasz na menu i w komorce sie strona otwiera, na tej stronie jest menu i komorka, to czy nie bedzie konfliktu ?

20.04.2006
17:14
[37]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

macie jakis programik do robienia miniatur na strone ?

20.04.2006
22:44
[38]

@[email protected] [ Generaďż˝ ]

hugo - napisales tak ten kod ze nie wiem w ktorym miejscu moge wprowadzic nazwe :P bo jest go jako nazwa i jako funkacja (?) w ktorym miejscu mam wprowadzic nazwy ?

20.04.2006
23:05
smile
[39]

Triple_X [ Pretorianin ]

Plik taki nie istnieje, pomyłka ? mam nadzieje. Wszelkie próby
niezgodne z prawem zostaną przekazane do odpowiednich władz.
W celu wyjasnienia prosze zglosic problem:

normalnie zaczynam sie bac

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.