~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
BIGOS AND PIEPRZ.....po co to?
Niby kieruje to pytanie do kucharzy.Otóż jedzac sobie dzisieszy obiad jakim był bigos natknąłem sie na ten zarąbany pepperek i go rozgryzłem i do tej pory mam nie smak w buzi.Dlatego pytam po kjego daje sie takie "śmieci" do jakze pysznego bigosu?!
zawilec [ Konsul ]
Zeby był własnie taki pyszny?
Xaltorun [ Generaďż˝ ]
wlasnie po to zeby takie mateuszer sie pytal :)
wysiu [ ]
Jedzac bigos zawsze sie zastanawiam - po co ludzie wrzucaja jakas smierdzaca kapuste i inne badziewia do tego przepysznego pieprzyku...
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
Co moze dodac pepperek dopysznosci bigosu to ja nie wiem....chyba kucharza ze mnie nie bedzie
Amadeusz ^^ [ tool ]
A po co solisz zupę i słodzisz herbatę? Dla odpowiedniego smaku, prawda?
MAROLL [ United Offensive ]
To nie pepperek tylko ziele angielskie miszczu. Tego się nie rozgryza, to tylko dodaje bigosowi smaku tak samo jak liść laurowy ;)
stg+ [ Generaďż˝ ]
A umiesz zjeść mięso z kurczaka BEZ MIĘSA?????
Jak sie zastanowisz to masz odpowiedź
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
Natrafiłem na niego przypadkiem nie widziałem go chyba skoro bym widział to nie brał do ust chyba no nie??Jak dla mnie to smaku wogole nie dodaje
stg+ [ Generaďż˝ ]
bo tego sie nie je xD
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
stg+ ---->zartujesz??popwaznie sie tego nie je???To po co ja wogole taki watek załozyłem.zastanawiam sie po co wogole kapusta w bigosie jestpotrzebna
KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]
Bigos jest niedobry
kowalskam [ Senator ]
żeczywiście kucharza z ciebie nie będzie
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
Niestety(albo stety) przyznaje racje:P
Potężny Kleszcz [ Konsul ]
to właśnie jest jedna z głównych przypraw,
ps. im więcej razy bigos jest odgrzewany - tym lepszy (tak za 10 razem jest miodzio)
nie wime jak u was sie robie ale moja mother robi fantastyczny bigosik z kiełbaską i grzybkami mniam mniam
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
Ja zamiast kiełbasy mam mięso(kiełbasa to tez mieso:P) i tez jest boski tyle ze to zakichane kulki sie nie potrzebnie plątaja
adrian7889 [ ThE BeSt oF cZłEk ]
proste and banalne---->dla smaku
wiem choc kcharzem nie jsetem
Paudyn [ Kwisatz Haderach ]
ps. im więcej razy bigos jest odgrzewany - tym lepszy (tak za 10 razem jest miodzio)
Ja tam wolę, jak dłużej leży, niż jest więcej razy odgrzewany :>
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
adrian7889 ---> proste and banalne jest przeczytanie kilku postów i napisanie tego samego w innej formie
MGS_Saladin [ ]
~~Mateuszer~~ ---> tak to prawda, niebedzie :) powiem ci ze dodaje sie zeby zaostrzyc smak, wszystko co jest ostrzejsze jest smaczniejsze oczywiscie w niewielkich ilosciach
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
Mi tam w bigosie ostrość nie potrzebna:)
gofer [ ]
BIGos jest beznadziejny...
gofer [ ]
O, sorry, jakoś tak mi się za długo shift przytrzymał ;)
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
Beznadziejny...jak dla kogo
Arcy Hp [ Legend ]
BIGos jest extra :P Lubie go kosztować :P
gofer mi też cośnie siadło z tym shiftem. ;)
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
heheh BIG-os
BIGos [ bigos?! ale głupie ]
hehe, no to było cholernie przewidywalne :)
~~Mateuszer~~ [ Free style FoReVeR ]
hahahaha lol heheh sie narobiło BIGosu