MaZZeo [ Love Le Mans Racing ]
Kurczak KFC
Witam
czy znacie jakieś własne przepisy na kurczaka KFC ? Bo mam chętkę na niego, a niestety w moim miescie nie ma tej restauracji :(
ronn [ moralizator ]
Jesli dzisiaj kupisz kurczaka, to dopiero za 3 tygodnie da sie zrobic tak, zeby smakowal jak w KFC.
piokos [ Mr Nice Guy ]
podróbka
_bubba_ [ - - - - - - - - - - - ]
Z moich prywatnych zbiorów e-booków...
Mam nadzieję, że pomoże...
Fifura [ RHCP ]
A ja bym sobie zjadł Longera :)
Arczens [ Legend ]
Dobrze, ze mam jeszcze pol kubełka :)
shosal [ Chor��y ]
Fifura A ja bym sobie zjadł Longera :)
powodzienia napewno sie najesz:) ja bym potrzebowal chyba z 5 takich longerow.:))))
rothon [ Malleus Maleficarum ]
Musisz miec jakis stary tluszcz. Taki np. po frytkach sprzed miesiaca, czy po rybie smazonej na poprzednie swieta. Jak juz bedziesz tym dysponowal, to wystarczy spiec w tym tluszczu elementy kurczaka tak, zeby smakowaly jak ta ryba lub te frytki skapane w zjełczałym tluszczu. I bedzie Kejefsi jak marzenie :-))
W_O_D_Z_U [ Gdzie Jest Świniak ]
Roothon ----> Prosze nie porównywaj KFC do MC'Donalda:)
Ja zaraz na Burito ie :)
Amadeusz ^^ [ tool ]
Bla bla bla, nie narzekajcie - w dupie się nie oprze :P Grunt że smakowo rozwala rzeczy z McDonalds'a.
gofer [ ]
Kiedyś czytałem o wymogach i raportach Sanepidu nt. zawartości "mięsa w mięsie" w restauracjach typu KFC. Żeby coś sprzedawać pod nazwą pierś z kurczaka, to coś musi zawierać 37% procent mięsa. Tymczasem kontrole w restauracjach KFC wykazały, że w niektórych zaniża się tę normę nawet podwójnie, co oznacza, że w kawałku "mięsa" tego mięsa jest...poniżej 20%...
A teraz proszę uruchomić wyobraźnię i pomyśleć chwilę, co może stanowić te 67-80%
rothon [ Malleus Maleficarum ]
Trociny! :-D
piokos [ Mr Nice Guy ]
pozostała część to parówki z Constaru
wysiu [ ]
WOW, w ktorym KFC az tyle tej przepysznej panierki daja?
stanson [ Człowiek z Kanapy ]
fakttycznie, ciekawe co stanowi te 67-80% ze tak dobrze smakuje ;)
bartek [ ]
Ja wyczytałem, że zawartość mięsa w mięsie KFC to 0,2%, reszta to woda i modelina, w której obtaczają uda trzydniowych kurczaków tuczonych ludzkimi odchodami, aby nadać im odpowiedni kształt i wielkość. Potem się to zapieka, zlewa tłuszczem i kocim moczem, zamyka na pół roku do chłodni i po sześciu miesiącach rozsyła po świecie. Już na miejscu podgrzewa się to na żarówce zalewając dwuletnim olejem (z dziesiątego tłoczenia po dziesiątym tłoczeniu dziesiątego tłoczenia).
Łysack [ Mr. Loverman ]
a ja jestem wegetarianem i nie mam takich problemów]:->
Mortan [ ]
bartek
<---
wysiu [ ]
bartek --> Yummy, palce lizac.