GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Nie mam scrolla :-)

13.11.2005
13:36
[1]

maciek_ssi [ Electroma ]

Nie mam scrolla :-)

Całkiem poważnie. Nie działa funkcja scroll w myszy na żadne okienka. Instalowałem sterowniki, wyrzucałem urządzenie i spowrotem włączałem, odpinałem kabel myszy itd. Nic się nie udało z tym zrobić.
Wygląda na to, problem tkwi gdzieś w rejestrze, tylko gdzie?

Wypowiedź została zmodyfikowana przez jej autora [2005-11-13 13:36:30]

13.11.2005
13:43
[2]

COBRA-COBRETTI [ Generał ]

Jeśli inna mysz z kółkiem działa to pewnie mysz jest padnięta.
Jeśli nie to może masz wyłączone wykrywanie kółka we właściwościach myszy.

13.11.2005
13:43
smile
[3]

DEXiu [ Konsul ]

A może problem tkwi w Tofifi... yyy tfu... znaczy w samej myszce? Gdyby była taka możliwość dobrze by było gdybyś spróbował podłączyć dokładnie taki sam mode myszki ale działający (lub przynajmniej inny)

13.11.2005
13:56
[4]

maciek_ssi [ Electroma ]

Nie mam jak sprawdzić, starych myszek nie posiadam. Do sąsiadów nie chce mi się biegać, bo jestem dziś lekko osłabiony.
Gdzie jest to wykrywanie kółka?

Co ciekawe, zawsze hibernuję do ramu. Wczoraj po południu działało. Dziś włączam i klapa.

Wypowiedź została zmodyfikowana przez jej autora [2005-11-13 13:59:24]

13.11.2005
14:00
[5]

COBRA-COBRETTI [ Generał ]

W Win XP:
Panel sterowania-->Mysz-->Sprzęt-->Właściwości-->Ustawienia zaawansowane

13.11.2005
14:06
[6]

maciek_ssi [ Electroma ]

Nie mam czegoś takiego. Chyba, że ślepy jestem.

13.11.2005
14:12
[7]

COBRA-COBRETTI [ Generał ]

No mnie się wydaje że to jest to samo tylko po angielsku, więc wejdź do Power Management.

13.11.2005
14:19
smile
[8]

maciek_ssi [ Electroma ]

Nic tu nie widzę.

13.11.2005
14:29
smile
[9]

COBRA-COBRETTI [ Generał ]

To się nie musisz martwić że oślepłeś ;)

13.11.2005
15:19
[10]

maciek_ssi [ Electroma ]

Niestety, pewnie problem da się naprawić drastyczną metodą. Reinstal.

16.11.2005
21:19
[11]

maciek_ssi [ Electroma ]

Zmusiłem się do reinstalacji systemu. Niestety, dalej nie działa, czas na nową mysz. Pewnie siadła fotokomórka, czy coś z nią związanego. Ta wytrzymała 3 lata.

Ś.P. Logitech BJ69

16.11.2005
21:33
[12]

Radaar [ Skazany na Shawshank ]

maciek_ssi --> mialem ten sam problem w starej myszce, rozkrecilem ja, zajrzalem do bebechow, takie male cos wygialem w strone scroll'a i juz dzialalo :)

16.11.2005
21:35
[13]

maciek_ssi [ Electroma ]

Jakie "małe coś"?

16.11.2005
22:00
[14]

Radaar [ Skazany na Shawshank ]

obok scroll'a byl malutki kwadracik na dwoch precikach, wygialem ten kwadracik w strone scroll'a [ ale nie, zeby go dotykal ] i dzialalo - to cos ma byc dosc blisko scroll'a.

heh, ale nie wiem czy kazda myszka ma takie urzadzenie :)

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.