GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Kącik Webmasterski (HTML, JavaScript, PHP) [cz.26]

17.08.2005
17:30
[1]

Bri [ Konsul ]

Kącik Webmasterski (HTML, JavaScript, PHP) [cz.26]

Kącik Webmasterski (HTML, JavaScript, PHP) [cz.26]

Wstęp:

Kącik ten powstał w celu gromadzenia informacji, zapytań, porad, a także jako miejsce publikacji i oceny witryn stworzonych przez forumowiczow GOL'a. Wszystko powinno znajdować się w jednym miejscu, aby można było łatwiej i przyjemniej odnaleźć informacje związane z tworzeniem stron www. Liczymy na to, że kącik będzie bardzo często odwiedzany :)

---------------------------------------------------------

FAQ - Najczęściej zadawane pytania

Na razie pusto :)


NARZĘDZIA WEBMASTERSKIE:

Edytory graficzne - WYSIWYG:

- Macromedia Dreamwaver MX - www.macromedia.com
- Amaya - www.w3.org/amaya
- Adobe GoLive - www.adobe.com
- Microsoft FrontPage
- Microsoft FrontPage Express
- Pajaczek
- CoffeeCup Free
- Free HTML 6.0
- 1st page 2000

Edytory tekstowe:

- Macromedia Dreamwaver MX - www.macromedia.com
- Notatnik
- Webmajster
- Pajaczek pro
- Zajaczek
- HotDog Pro
- ezHTML
- NoteTab Light
- Website Pro

Programy do obróbki grafiki i animacji:

- Flash MX
- 3D Flash Animator
- Ulead GIF Animator
- Adobe PhotoShop
- Paint Shop Pro
- GIMP
- Corel Draw

Narzędzia do publikacji stron na serwerach:

- CuteFTp
- Total Commander
- WS_FTP

Spis darmowych serwerów

- https://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=1145

Najlepszy kurs HTML

- https://webmaster.helion.pl/kurshtml/

BŁĘDY W TWORZENIU STRON - koniecznie przeczytaj!

- https://pornel.ldreams.net/bledy/

Ciekawe strony dla webmasterów:

- https://www.me2.pl/
- https://ezhtml.bydnet.com.pl/
- https://www.webhelp.pl/
- https://www.siteql.net/
- https://www.javascript.kom.pl/
- https://www.kess.snug.pl/

Za darmo dla webmasterów

- https://www.4free.pl/
- https://www.ksiegi.emix.net.pl/
- https://www.free4web.pl/
- https://www.dhost.info/

Nasze strony:

wi3dzmin
- https://www.brokilon.aplus.pl

[HNTR]
- www.lump-attack.prv.pl/

hotDog
- https://www.lookas.prv.pl/

Quicky
- https://www.gamers-equipment.xt.pl/

SULIK
- https://www.nomaniekozoki.prv.pl/

Drak`kan
- https://strefa3d.gry-online.pl/

Bri (hmtlowa podstawówka :)
- https://bri.republika.pl/

================================
Archwium Kącika:
================================

cz. 01: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=282993
cz. 01: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=1724087 REIKARNACJA
cz. 02: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=293434
cz. 03: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=561138
cz. 04: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=681039
cz. 05: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=709817
cz. 06: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=778829
cz. 07: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=860865
cz. 08: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=987171
cz. 09: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=1348213
cz. 10: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=1966148
cz. 11: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=2031618
cz. 12: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=2059468
cz. 13: https://gracz.info/s043_archiwum.asp?ID=2160961
cz. 14: https://gracz.info/s043.asp?ID=2219048
cz. 15: https://gracz.info/s043.asp?ID=2305650
cz. 16: https://gracz.info/s043.asp?ID=2374934
cz. 17: https://gracz.info/s043.asp?ID=2404162
cz. 18: https://gracz.info/s043.asp?ID=2479809
cz. 19: https://gracz.info/s043.asp?ID=2531725
cz. 20: https://gracz.info/s043.asp?ID=2661899
cz. 21: https://gracz.info/s043.asp?ID=2739264
cz. 22: https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=2940573
cz. 23: https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=3283908
cz. 24: https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=3713891
cz. 25: https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=4000035
(proszę dopisywać kolejne części)

17.08.2005
17:40
[2]

toaster [ ]

pierwszy ^^

17.08.2005
17:52
smile
[3]

Bri [ Konsul ]

> toaster > konsul a taki niepowazny :D

a co do problemu hopkinsa z rostawieniem obrazków w menu za pomocą pionowego paddingu to działa ci to ale nie na stronie głównej ;)

17.08.2005
17:55
[4]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Bri juz dziala wszedzie =]
teraz robie system newsow

17.08.2005
18:27
[5]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Problem z systemem news'ow =P
Znalazlem latwy i taki co mi odpowiada. Na localhoscie dziala tak jak ma dzialac, ale jak wrzuce w siec to nie chce dzialac dodawan, edytowanie itp.
Warning: fopen(config.inc.php): failed to open stream: Permission denied in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 667

Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 668

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 669

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 678

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 678

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 678

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 678

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 678

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 678

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 678

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 678

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 680

Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 681

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/var/www/virtual/smoczarodzina.cba.pl/TwojaWWW/news/admin.php on line 682

takie sie bledy pokazuja =<

17.08.2005
18:34
[6]

Regis [ ]

A ustawiles wszedzie chmod?

17.08.2005
18:39
[7]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

nie, gdzie to ustawic?

17.08.2005
18:42
[8]

Regis [ ]

chmod 777 nazwa_pliku

Przelec tak wszystkie pliki, do ktorych admin.php odwoluje sie poprzez fputs()

17.08.2005
18:50
[9]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Regis prosze powiedz to mniej zawilym jezykiem, bo z tego co powiedziales zrozumialem przelec tylko
wrzucilem strone na inny serwer i tam dziala. dalej nie wyswietlaja mi sie polskie znaki w newsach

17.08.2005
18:50
[10]

Arxel [ SperMan ]

dobra sciaglem tego wamp server...
gdzies znalazlem jakas konfiguracje i juz zalozylem haslo i takie tam duperele..
chcialem sie wziazc za wrzucenie jakiegos skryptu i tez mam problem:
idac wg instrukcji:P

Wszystkie pliki wgrac na server i nadac im CHMOD 777.
-do jednego katalogu? i jak sie nadaje chmod777

Z folderu KONSOLA nalezy wybrac plik pozdrowienia.sql i importowac go do MYSQL
(utworzyc tabele).

-dobra w tym wamp serverze (phpmyadmin) jest zakladka baza danych mysql i tam da sie utworzyc nowa tabele i trzeba podac pola - czyli co? jesli mam wrzucic 1 plik (pozdrowienia.sql) to znaczy ze mam dac 1 pole? :)

Plik serwer.php edytowac np.Notatnikiem i w odpowiednie pola wpisac dane swojej bazy DB
-jakiej bazy?! DB(Dragon Ball hihi) wtf? chdozi o ta baze co ja utworzylem?

oraz edytowac plik funkcje.inc i w miejsce $haslo= wpisac swoje haslo do Konsolety logowania
-to juz zrobilem :) proste hehe

I to bylo by wszystko. Zycze milego czytania pozdrowien


17.08.2005
18:55
[11]

Arxel [ SperMan ]

hehe tez nie rozumie o co w tym chmod dalej chodzi

17.08.2005
19:04
[12]

Bri [ Konsul ]

> arxel > spoko ja tez nie czaje chmoda
pamietam jedynie z wykladow podstaw unixa (na ktorych gralismy w quake3) ze jest to polecenie zmieniajace uprawnienia wobec plikow, 7 to suma kolejnych poteg dwojki 1+2+4 czyli 2 do zerowej plus 2 do pierwsze plus 2 do drugiej a oznaczaja one zezwolenie na modyfikacje, odczytywanie i usuwanie (chyba) pliku dla trzech grup uzytkownikow adminow, tworcow/wlascicieli i reszty
jakbys mial chmoda 771 to znaczy ze admin i ty mozecie zrobic z plikiem wszystko a reszta tylko popatrzec na zawartosc
ufff chyba nie pokrecilem tego

17.08.2005
19:06
[13]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Bri po co nam to co powiedziales? =P

17.08.2005
19:14
[14]

Regis [ ]

chmod, to prawa dostepu do plikow - jhesli chodzi o teorie, to mozecie sobie poszukac w necie :P W kazdym razie robicie tak - majac serwer powinniscie miec dostep do konsoli (trybu tekstowego) - na wlasnym kompie mozna to zrobic chocby przez Total Command3era, a moze i nawet z linii polecen windowsa. Wchodzicie do katalogu i wpisujecie

chmod 777 nazwa_pliku

A pod nazwe pliku podstawiacie po kolei nazwy wszystkich plikow jakim macie zmienic chmod.

17.08.2005
19:15
smile
[15]

Arxel [ SperMan ]

jw.
<-chyba tez ide pograc

a na serio to dalej nic nie jaze

17.08.2005
19:18
[16]

Regis [ ]

Arxel -->

1. O chmodach masz wyzej. Natomiasst jesli chodzi o katalogi - kopiujesz jak lec, tak zeby zachowac strukture katalogow.

2.W phpMyadmin powienienes miec opcje importuj i mozliwosc wczytania bazy z pliku. Mozna tez to zrobic "recznie" w linii polecen winsdowsa przechodzisz do katalogu .../wamp/mysql/bin (wczesniej skopiuj do niego ten plik) i wpisujesz mysql.exe podajesz login i haslo i wpisujesz:

\. pozdrowienia.sql

3. Domyslnie baza danych bedzie miala ustawienia:
host: localhost
login: root
haslo: <brak>
Oczywiscie jak przeslesz to na serwer z dostepem do mysql-a, to musisz podac dane dostepu do bazy na serwerze.

4.

17.08.2005
19:18
[17]

Arxel [ SperMan ]

to mi łopatologicznie wytlumaczcie jak wgrac to sa serwer
oczywiscie mowie caly czas o tym wamp server
bo naraize chce zobaczyc jak to u mnie wszystko bedzie wygladac..

17.08.2005
19:23
[18]

Arxel [ SperMan ]

dobra poproboje cosik.. :)

17.08.2005
19:23
[19]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

oo zrobilem zaznaczylem pliki w FlashFXP i dalem Atributes CHMOD i tam 777 =]

17.08.2005
19:24
[20]

Arxel [ SperMan ]

aa jeszcze odnosnie katalogow - gdzie je mam skopiowac? do tego mojego folderu w ktorym jest strona?

17.08.2005
19:27
[21]

Regis [ ]

Tworzysz sobie w katalogu .../wamp/www jakis katalog o nazwie np. xyz i tam kopiujesz pliki. teraz one po odpaleniu serwera sa widoczne jako https://localhost/xyz/

17.08.2005
19:27
[22]

Arxel [ SperMan ]

ee gdzie to dokladnie jest? bo ja niewidze :P

17.08.2005
19:27
[23]

Regis [ ]

Tak, jesli masz juz strone, to kopiujesz tam gdzie jest strona

17.08.2005
19:28
smile
[24]

Arxel [ SperMan ]

pprzedni post byl do hopkinsa w tym FlashFXP

17.08.2005
19:28
[25]

Regis [ ]

oczywiscie strona musi byc gdzies w katalogu www WAMPA

17.08.2005
19:48
[26]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Arxel prawym nacisnij i tam masz Atributes CHMOD =]

17.08.2005
19:57
[27]

Arxel [ SperMan ]

chyba mam inna wersje:P bo u mnie niema
ja mam 3.0 build 1015
a ty jaka masz?

17.08.2005
19:59
[28]

Arxel [ SperMan ]

dobra moj blad..
jakmam wczytac moj serwer?
bo wklejam
https://localhost/phpmyadmin/
i niechce sie polaczyc

17.08.2005
20:01
smile
[29]

Arxel [ SperMan ]

<- znowu moj blad
i sory za kolejnego posta
ale juz chyba ze zmeczenia
mam :)

17.08.2005
20:26
[30]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

3.2 =]

17.08.2005
21:12
[31]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Pozmienialem kod zrodlowy strony dodajac ($_GET['id']). Teraz gdy nacisnie sie na dodanie komentarza wczytuje sam srodek, brak otoczenia. wiem, ze problem tkwi w adresie podstrony na której includowany jest system. normalnie ustwienie to aktualnosci.php?, ale teraz to odsylacz do samego srodka. Wiec zmienilem na index.php?id=aktualnosci i przenosi na strone glowna chociaz jej adres to index.php?id=base
zobaczcie sami

17.08.2005
22:01
[32]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

przy takim ustawieniu przenosi do index.php =(
https://127.0.0.1/index.php?id=aktualnoscifunction=show_all&no=1

17.08.2005
22:47
smile
[33]

slowik [ NightInGale ]

no dobra teraz ja sie zapytam :-)

zna ktos z was jakis skrypt php ktory obslurzyl ankiete zlorzona z obrazkow i textu oczywiscie :D (nie chodzi mi tutaj o cms ) moze pracowac na plikach jak i sql'u

18.08.2005
13:10
[34]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

w gooore

18.08.2005
14:50
[35]

Regis [ ]

hopkins --> Daj kod zrodlowy zebym mogl zobaczyc, albo fusy zebym mogl wywrozyc w czym problem :P

slowik --> Niestety nie znam, ale musle ze jak przejrzysz jakies hotscripts.com czy cos takiego, to znajdziesz, bo kumpel kiedys czegos takiego potrzebowal i znalazl.

18.08.2005
14:57
[36]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Regis juz nie trzeba
https://hopkins.ovh.org/index.php?id=aktualnosci&function=show_all&no=1

tego brakowalo

18.08.2005
16:59
[37]

??? [ tomi_boss ]

jak zrobic by miec strone www ale bez paska narzedzi itp ?? dokladnietakie cus jak jest zrobiona galeria na GOLu

dzieks

18.08.2005
18:33
[38]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

teraz pytanie o JavaScript =]
mam skrypt treetable. wszystko juz sobie skonfigurowalem. jest jedno, ale bo na stronie cale drzewko jest rozwiniete odrazu. co zrobic, zeby bylo zwiniete?

18.08.2005
19:01
[39]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Tak przy okazji to na stronie troche sie pozmienialo =P chodzi dobrze w IE, FF i Operze
daje link do dzialu z tym nieszczesnym drzewkiem

18.08.2005
20:04
[40]

Arxel [ SperMan ]

zalozylem konto na www.cba.pl ale mam problem z wrzuceniem mojej strony...
zalozylem konto ftp ale jak chce sie polaczyc to mi wywala blad zły login :/
hopkins - ty zakladales wiec powiedz mi ktore to login i wogole jaki jest adres serwera ftp ... bo ja se rady niedaje ;p
jak co to mzoesz na gg2453092

18.08.2005
20:09
[41]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Arxel to musisz zrobic z konta na cba. jako login wpisujesz arxel.cba.pl
haslo costam
na FTP musisz zalozyc nowy serwer, jak sie zalogujesz to tam masz taka opcje dodajesz i jako login masz
[email protected]
haslo: takie jak podasz przy dodawaniu konta ftp
serwer FTP: cba.pl

18.08.2005
20:09
[42]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Arxel to musisz zrobic z konta na cba. jako login wpisujesz arxel.cba.pl
haslo costam
na FTP musisz zalozyc nowy serwer, jak sie zalogujesz to tam masz taka opcje dodajesz i jako login masz
[email protected]
haslo: takie jak podasz przy dodawaniu konta ftp
serwer FTP: cba.pl

18.08.2005
20:10
smile
[43]

Arxel [ SperMan ]

dobra polaczylem ise... myslalem ze jak login to sam login a nie z tym co jest po @
za chwile wrzuce adres :P

18.08.2005
20:20
[44]

Paul12 [ Buja ]

Heelp, popsuł mi się Photoshop :( Mam wersję 7.0. Wyłączyłem kompa nie wyłączając przy tym ps'a i musiałem go zamknać przez "zakończ zadanie". Po następnym uruchomieniu kompa, ps już nie działał... Wszystko się ładuje, pluginy, filtry itp., znika ekran ładowania i jeb! - wywala do windowsa. Odinstalowanie i ponowna instalacja nie pomogła :( Co zrobić??

18.08.2005
20:38
[45]

Arxel [ SperMan ]

mam problem..
grafiki mi sie nie laduja:/
u mnie wszystko gra jak odpalam strone z dusky mojego..
ale jak jest na seriw to sie nie laduja obrazki...
w kodach wszystko ok. sciezki ok..
wie ktos co moze byc przyczyna?
obrazki mam w .jpg
.gif mi sie normalnie laduja...
obrazki .jpg maja:
18,2kB
raz
4,42kB
nie sa duze wiec nie powinno byc porblem... wie ktos o co biega?

18.08.2005
20:55
[46]

Arxel [ SperMan ]

help?...

18.08.2005
23:11
[47]

hotDog [ Outsider ]

Paul12 --> Widzę, że z Ciebie zamożny człowiek skoro Cię stać na Fotoszkapę :-> Najpierw usuń program z windowsa przez ten jego gejtowski usuń/dodaj programy - potem usuń wszystkie foldery z nazwą photoshop - zazwyczaj siedzą w Program Files, c:/documents and settings/nazwa_usera/ i tutaj mogą być też śmiecie, oraz po "pokaż ukryte pliki" w folderze c:/documents and settings/nazwa_usera/Dane aplikacji, no i oczywiście przejrzyj wszystkie foldery systemowe itd - najpiej wpisz frazę "adobe" lub "photoshop" w "Wyszukaj" systemowym. Potem trzeba się zabrać za rejestr systemowy - jeśli jesteś kumaty to sobie poradzisz, jeśli jesteś który się boi grzebać w bebechach to ściągnij sobie programik RegCleaner (freeware) i w nim usuń wszystkie wpisy dotyczące wyrazów "Adobe" i "Photoshop" - oczywiście jeśli masz coś innego ze stajni Adobe na kompie, np. Acrobat Readera to on i wszystkie inne adobowskie programy się nie uruchomią, no i przede wszystkim fotoszkapa zniknie z systemu :-) Po tych zabiegach winshit będzie wolny od fotoszkapy i po ponownej instalce i użyciu tego klucza seryjnego za którego tyle kasy wybuliłeś będziesz mógł się dalej bawić tym drogim cackiem :-)


Arxel --> DON'T PANIC MEN! To nie czat na Onecie :-)

Po prostu - czy na pewno dobrze te pliki przesłałeś na serwer? Sprawdź czy są w całości na serwerze. No i co najważniejsze - ścieżki - nie mogą być to ścieżki typu "c:/windows/pulpit/moja_stronka/fotka.jpg" - czyli nie bezwzględne, a względne np. "fotki/fotka.jpg", gdzie folder "fotki" mieści się w tym folderze gdzie plik "index.html". Jeśli to już wiesz i nie w tym tkwi problem to pewnie wina Twojej przeglądarki - męda zassała sobie stronkę do pamięci cache, zapisała to na dysku i pobiera stronkę z cachu a nie z sieci - spróbuj odświeżyć stronę. Ostatecznie zainstaluj sobie inną przeglądarkę i nią sprawdź czy jest to samo.

18.08.2005
23:53
[48]

Paul12 [ Buja ]

Hottie ;) - Jak mam sie tyle z tym pieprzyc to wole poczekac kilka dni - bede formatowal dysk z okazji wymiany duzej ilosci podzespolow w kompie.

19.08.2005
00:05
[49]

hotDog [ Outsider ]

True, true :-)

19.08.2005
12:25
[50]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

to ja upuje pytaniem moim =]

mam skrypt treetable. wszystko. juz sobie skonfigurowalem. jest jedno, ale bo na stronie cale drzewko jest rozwiniete odrazu. co zrobic, zeby bylo zwiniete?

19.08.2005
12:26
[51]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

=<

19.08.2005
14:16
[52]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

<a href="index.php?id=zuchy&#polski">Hymn Zuchowy</a>

banalne pytanie. Ten link powinien przenosic do linijki z wierszem polski na stronie index.php?id=zuchy, tak? =] nie dziala =P

19.08.2005
14:27
[53]

Regis [ ]

Jesli oznaczysz jakis wiersz tagiem <a name="polski"> To powinien tam przeniesc. Tylko nie jestem pewien czy przed # powinien byc & - sprawdz czy dziala bez.

19.08.2005
19:02
[54]

Arxel [ SperMan ]

nieno wszystko jest wporzadku
dobrze przeslalem - wszyzstko inne chodzi
wszystko ma dobre wielkosci
sciezki sa wzgledne - dobre :)
odsiwerzalem - nic
sprawdzalem na ff,operze, ie
i nic :)ale dziwi mnie ze .gify chodza a .jpg nie

21.08.2005
21:06
[55]

Mehisto [ Pretorianin ]

mam taki problem. gdy robie hiperlacze w programie front page robi sie podkreslone, jak zrobic zeby nie bylo podkreslenia?? prosze o odpowiedz

21.08.2005
21:10
smile
[56]

Madril [ I Want To Believe ]

Naucz się lepiej HTMLa, Front Page jest zły... :P A pewnie przyda Ci się znajomość języka w przyszłości...
Na stronie Heliona masz dobry kurs, wydaje mi się, że będzie też tam o stylach, a więc i o podkreślaniu hiperłączy... :P

21.08.2005
21:13
[57]

Caleb [ The Evil That Men Do ]

<a style="text-decoration: none" href="link">link</a>

21.08.2005
21:15
[58]

slowik [ NightInGale ]

Mehisto===>potwirdzam frontpage jest be ;-) oprocz helion'a poszukaj u zrodla czyli w3.org lub www.w3schools.com
co do problemu :
w cass dajesz a‹text-decoriation:none;› lub w samym linku style="text-decoration:none;"

21.08.2005
21:23
[59]

Mehisto [ Pretorianin ]

a dla calej strony nie da sie od razu ustalic, ze ma byc bez podkreslenia?

21.08.2005
21:24
smile
[60]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

JAki jest według Was najlepszy system newsowy, ewentualnie blogowy.

21.08.2005
21:27
[61]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Ja mam PsNews i jak dla mnie to jest OK

21.08.2005
21:30
[62]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

PsNews jest słaby.

21.08.2005
21:30
[63]

Mehisto [ Pretorianin ]

??

21.08.2005
21:31
[64]

slowik [ NightInGale ]

Mehisto===>css jest dla calej stronki ... a‹text-....› (›-nawias szescienny czy klamra ...)

21.08.2005
21:35
[65]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

A jaki darmowy polecacie oprocz PsNews

21.08.2005
21:38
[66]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

Właśnie się pytam :)

21.08.2005
22:09
[67]

Quicky [ Senator ]

@halski88, spróbuj niByLog i Wordpress.

22.08.2005
12:31
[68]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

Wordpress - próbuje :D zrzucam na serwer ;)

22.08.2005
12:58
[69]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

Jaki darmowy serwer uciągnie WordPressa ?

22.08.2005
13:48
[70]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

up

22.08.2005
14:48
[71]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Może dhost.info

22.08.2005
14:51
smile
[72]

Mehisto [ Pretorianin ]

jak sie cofalo do poprzedniego folderu przy robieniu hiperlacza?

<a href="//.."></a> <------ tak?? bo cos mi nie dziala

22.08.2005
14:58
[73]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

pewnosci niema?

22.08.2005
15:00
[74]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

raczej nie

22.08.2005
15:09
[75]

Daro2k [ Pretorianin ]

Mehisto ->

<a href="../jakis_plik"></a>

22.08.2005
15:10
[76]

Mehisto [ Pretorianin ]

a jak?

22.08.2005
15:10
[77]

Mehisto [ Pretorianin ]

thx

22.08.2005
15:12
smile
[78]

Arxel [ SperMan ]

dalej mam problemy bo nie wyswietla mi obrazkow .jpg
dalbym adres ale cos serwer padl chyba:/ bo wogole mi na www.cba.pl niechce wejsc
a wam wchodzi?

22.08.2005
15:14
smile
[79]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Mi nie wchodzi

22.08.2005
15:23
smile
[80]

Arxel [ SperMan ]

no wlasnie... szlag by trafil...

22.08.2005
15:29
[81]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

najlepiej przenies stronke na jakis inny dobry serwer np na:
https://dhost.info
https://gaa.pl

22.08.2005
15:31
[82]

Arxel [ SperMan ]

no wlasnie przed chwila zarejestrowalem sie na dhosta :)

22.08.2005
15:32
[83]

Arxel [ SperMan ]

aa zapomnialem dopisac ze na cba.pl byly fajne warunki
jak sie mialo dosc duze odwiedziny ponad 300 dziennie
to moga zniesc wszelkie ograniczenia i rozne duperele dodac :)
nieograniczony transfer miesieczny itp. no coz... ale zobaczze jak bedzie na dhost

22.08.2005
15:33
[84]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Co Wy wpisujecie w polu description of your Website - in english please
przy zakładaniu konta na dhoscie?
Ja 4 razy wpisywalem i mi nie poszlo.
Z góry dzięki

22.08.2005
15:36
[85]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

mam na gaa.pl

22.08.2005
15:52
smile
[86]

Arxel [ SperMan ]

adam - musi byc conajmiej 200znakow :)
a wpisujesz opis swojej strony ;p

22.08.2005
15:56
[87]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Eiem że w polu trzeba wpisac opis swojej strony i ze musi byc 200 znakow tylo ze wpisywalem chyba z 5 razy i nie moge sie zarejestrowac i prosze Was o napisanie co Wy tam napisaliscie

22.08.2005
15:57
[88]

Arxel [ SperMan ]

aha. :) ja napisalem jakies pierdoły i na koniec nawet dopisalem
PS. and sorry for my engilsh
hehe bo juz niewiedzialem o czym pisac :)

22.08.2005
15:59
smile
[89]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

A możesz napisac wszystko co napisales???

22.08.2005
16:05
[90]

Arxel [ SperMan ]

juz dokladnie nie pamietam ale sproboje se przypomniec..
to bylo jakos tak:
i want create internet radio (shoutcast) cos tam troche nie pamietam...
but i've got one problem: i don't have got server for radio
i cos tam nawet potem dopisalem czy mogli by mi udostepnic jakis server do radia :) i na koniec to PS.

rozne3 rzeczy dopisywalem potem jak sie kaplem ze ma byc ponad 200znakow...
jakies glupoty :)
ale jeszcze mi meil nie doszedl...

22.08.2005
16:09
[91]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Dzięki.
Zaraz zobacze

23.08.2005
11:11
[92]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Siemka!
Instaluję system newsowy w instrukcji pisze:
- katalog "news/data" - chmod 777
- katalog "news/data/konta" - chmod 777
- plik "news/data/dane.dat" - chmod 666
- plik "news/data/cfg.dat" - chmod 666
- plik "news/data/konta/konta.txt" - chmod 666
I mam pytanie. Jak zmieniać te atrybuty?

23.08.2005
11:16
[93]

wysiu [ ]

Dokladnie tak, jak napisali. Zalogowac sie na ftp, i wpisac
chmod 777 news/data

Albo uzyc total commandera.

23.08.2005
11:18
[94]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

A gdzie to mam wpisac?

23.08.2005
11:35
[95]

Quicky [ Senator ]

@Adam9870, większość klientów FTP ma też tę opcję w menu kontekstowym.

23.08.2005
11:41
[96]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Nie mam Total Comandera mam Winodws Comandera.
Czy w nim można te atrybuty nadać? A jak tak to jak?
Proszę o poradę. Co mam zrobić żeby zmienić

23.08.2005
12:09
[97]

Arxel [ SperMan ]

winows comader to dawna nazwa total comandera :)
sciagnij se FlashFXP i tam jak wbijesz sie na serwer soj to bedizesz mogl po kliknieciu prawym na jakims pliku zmienic CHMOD :)
i kurde jeszcze nie dostalem z www.dhost.info meila... i musze czekac aaarrrrr

23.08.2005
12:12
[98]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

A czy FlashFXP jest darmowy???
A listu ja również jszcze nie dostalem

23.08.2005
12:18
[99]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

A koniecznie trzeba FlashFXP nie można tego zrobić w WinCMD?
A jak można to napiszcie jak.
Katalogom też muszę nadać atrybuty a nie tylko plikom

23.08.2005
12:19
smile
[100]

Arxel [ SperMan ]

no dobra powiedzcie i czy podoba sie wam wyglad mojej stronki:]
tylko nieiwem wlasnie czemu obrazki .jpg sie nie wczytuja....
www.radio-mix-polnoc.cba.pl

23.08.2005
12:19
[101]

Regis [ ]

Przeciez Total Cmd = Windows Cmd... Na dole okienka WC masz linie komend. Tam wpisujesz co trzeba...

23.08.2005
12:20
[102]

wysiu [ ]

Ctrl-f, New Connection, wpisujesz dane, Connect. Na serwerze klikasz na plik, Files / Change attributes.

23.08.2005
12:24
[103]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Czy tam gdzie zaznaczylem czerwonym to wpisywac artybuty

23.08.2005
12:28
[104]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Sorry obrazka nie dalem.
Jest tu

23.08.2005
12:29
smile
[105]

Arxel [ SperMan ]

zaznaczasz plik czy folder dla ktorego chcesz zmienic atrybut i dajesz plik-atrybuty
lub po ang. jak napisal wyzej wysiu

23.08.2005
12:35
[106]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

wysiu napisal wskazówki do win cmd czy do FlashFXP.
Mi są potrzebne wskazówki do win cmd

23.08.2005
12:37
smile
[107]

Arxel [ SperMan ]

to jest do win cmd lub jak ktos woli total cmd;p

23.08.2005
12:38
[108]

Arxel [ SperMan ]

jak sie podoba wam moja strona? jeszcze nie wpelni gotowa
www.radio-mix-polnoc.cba.pl

23.08.2005
12:38
[109]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

To jak ja mam zmienic te atrybuty w win cmd?????????

23.08.2005
12:41
[110]

Arxel [ SperMan ]

aaaa...
masz wersje polska czy ang?
najlepiej zagadaj do mnie na gg:]

23.08.2005
13:12
[111]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Możecie mi napisac co znaczą atrybuty
chmod 777
oraz
chmod 666
Bo wiem juz jak zmieniac tylko w postaci jak na rysunku a nie w tekstowej.
Z góry wielkie dzięki

23.08.2005
13:13
[112]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Tu obrazek

23.08.2005
13:15
[113]

Regis [ ]

777 oznacza, ze zaznaczasz wszystkie okienka, a 666 jesli sie nie myle, oznacza, ze wszedzie odznaczasz "wykonaj"

23.08.2005
13:21
smile
[114]

wysiu [ ]

Dzizus, sciagnij nowa wersje TC, od 100 lat juz mozna tam wpisywac atrybuty w postaci "777"...

23.08.2005
13:23
smile
[115]

Arxel [ SperMan ]

hee tez tera zauwazylem.. racja.. sciganij lepiej najnowzsego TC... jakj co to tu\/\/\/

:D

23.08.2005
13:42
[116]

Daro2k [ Pretorianin ]

Adam
skorzystaj z linka:

23.08.2005
14:20
[117]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

Ma ktoś z Was WordPressa ?

23.08.2005
16:32
smile
[118]

PrzemQ 09 [ Pretorianin ]

Podjacie mi link do jakiegoś prostego programu do kompresowania obrazków na strone www (żeby mi zmniejszył wymiary i wagę obrazka).

23.08.2005
20:46
[119]

Bri [ Konsul ]

>>przemQ to w czym ty oglądasz jpgi na własnym kompie? irfan view? acdsee? photoshop? photo paint? corel?
drobnych aplikacji jest masa - zerknij na amnezja.org

23.08.2005
21:16
smile
[120]

Arxel [ SperMan ]

hmm... chyba naprawde jestem glupi:
Średnie dzienne odsłony (nie wizyty, nie userzy tylko odsłony)
o co chodzi? z tymi odslonami? :D:D

23.08.2005
22:18
smile
[121]

PrzemQ 09 [ Pretorianin ]

Który z programów możecie mi szczególnie polecić ??

24.08.2005
01:39
[122]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

Infran View.

24.08.2005
02:23
[123]

halski88 [ Ciasteczkowy Potwór ]

EEE. na Dhoscie sie zarejestrowałem, ale mial już 1h nie przychodzi,

24.08.2005
09:47
smile
[124]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Ja się zarejestrowałem na dhoscie w poniedzialek wieczorem i jeszcze nie przyszło.

24.08.2005
11:53
[125]

Arxel [ SperMan ]

ja tak samo jak adam :)
powei mi ktos o co chodzi z:
Średnie dzienne odsłony (nie wizyty, nie userzy tylko odsłony)
????

24.08.2005
22:40
[126]

hotDog [ Outsider ]

Rejestracja na dhost jest teraz moderowana. Jeśli im się nie spodoba wasz pomysł na stronkę to ja zwyczajnie odrzucą.

25.08.2005
20:18
[127]

Arxel [ SperMan ]

tez wlasnie tera przeczytalem... :)
no coz...

25.08.2005
20:47
[128]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Ja zosatnę przy gaa.pl

26.08.2005
00:09
[129]

hotDog [ Outsider ]

Adam9870 --> też bym się skusił na ten hosting, ale po przeczytaniu regulaminu zrezygnowałem.

27.08.2005
17:11
[130]

Arxel [ SperMan ]

oceni mi ktos wyglad stornki?
www.radiomixpolnoc.tk
nie zwazajcie na oceny bo to kumpel mi dal dla jaj... ehh :) ale wasze oceny oczywiscie mile widziane :)

27.08.2005
17:16
[131]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Wygląd oceniam w sklali od 1 do 10 na 5
A ogólnie stronę na 6-

27.08.2005
21:25
smile
[132]

chickenom [ Pretorianin ]

To ja chciałbym zapromowac i oddać do oceny swoją stronke :)

https://www.bigam3s.prv.pl

lub https://lcs.net.pl/seraphe

Przy okazji moze mi ktos powiedziec gdzie znajdę tutorial do ekranu Logowania?

27.08.2005
21:36
[133]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

chickenom - Stronkę oceniam 7/10.
A co do Twojego forum to uaktualnij je do wersji 1.9.5

27.08.2005
21:36
[134]

Arxel [ SperMan ]

a jakies uwagi? co zmienic i cos podobnego?

27.08.2005
21:42
[135]

chickenom [ Pretorianin ]

Arxel, imho kolorystyka za bardzo "oczojebna", no i logo, suche bez efektów napisu, sam obrazek reszta sredniawa.

27.08.2005
22:07
smile
[136]

PrzemQ 09 [ Pretorianin ]

Witam !!!
Piszę stronkę i potrzebuje waszej porady: na zdjęciu jest moja stronka. Zbudowałem ją tabelami.

W jaki sposób przy takiej budowie powinna się ładować treść:
- ładuje się cały dokument (razem z nagłowkiem menu itd,)
- ładuje się tylko pływająca ramka w komórce na środku

Co lepiej zastosować ?
Czy przy zastosowaniu pływającej ramki wystarczy parametr <IFRAME> czy z racji tego, że jest tabela trzeba zrobic coś dodatkowego ? (próbowałem z pływającą ramką i sie nie wyświetlała)

Przy okazji wypowiedźcie się na temat tej stronki (wygląd, czytelność itd)

27.08.2005
23:38
[137]

hotDog [ Outsider ]

Ramki pływające to przeżytek i zaleca się ich nieużywanie. Przeglądarki obrazki przechowują w swoich pamieciach cache i ładowanie nie jest dłuższe gdy cała strona musi być jeszcze raz załadowana po kliknięciu linka. A zastosowanie ramek wiąże się z problemami pod małoznanymi przeglądarkami no i strony kopią się we wyszukiwarkach przez ramki.

Trudno oceniać screen.

I nie używaj boldu.

28.08.2005
10:53
[138]

Mehisto [ Pretorianin ]

szukam darmowego serwera z obsluga PHP nie musi byc duży, podajcie jakikolwiek

28.08.2005
10:58
[139]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Mehisto
https://gaa.pl (20MB,MySQL,PHP)
https://www.dhost.info/ (100MB,PHP,MySQL)

28.08.2005
11:28
[140]

Mehisto [ Pretorianin ]

zalozylem konto na www.gaa.pl , mam domene grzeesiek6.gaa.pl , jaki jest adres mojej strony bo jak wpisuje www.grzeesiek6.gaa.pl nie dziala otwiera sie www.gaa.pl

28.08.2005
11:30
[141]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Wpisz
https://grzeesiek6.gaa.pl
I sprawdź czy wrzuciłeś na serwa pliki strony

28.08.2005
11:32
[142]

Mehisto [ Pretorianin ]

wrzucilem tylko index.html, powinno dzialac , a tobie dziala?

28.08.2005
11:35
[143]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

U mnie tez twoja strona nie chodzi.
W jaki sposób wrzucales pliki

28.08.2005
11:37
[144]

Mehisto [ Pretorianin ]

przez WebFTP

28.08.2005
11:40
[145]

Mehisto [ Pretorianin ]

a ty masz strone na tym serwerze?

28.08.2005
11:42
[146]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Ja wrzucalem przez ie
Wpisalem w ie
ftp://adam90.gaa.pl
potem spytalo mnie o nazwę użytkownika oraz haslo to wpisalem act3922 oraz moje haslo kliknolem ok i wrzucalem pliki.
Zrób tak, to moze pojdzie.
Tylko ty wpisz tam gdzie adam90 to grzeesiek6 a tam gdzie act 3922 to act i cyferki ktore dostles(kazdy dostje inne)

28.08.2005
11:43
[147]

Mehisto [ Pretorianin ]

zrobilem tak tez, we wlasciwosciach wrzuconego pliku przez ie pisze lokalizacja: ftp://[email protected]/index.html

28.08.2005
11:45
[148]

Mehisto [ Pretorianin ]

sa wrzucone na 100% sam zobacz ---->

28.08.2005
11:45
[149]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

to może wrzuc totalem

28.08.2005
11:48
[150]

Mehisto [ Pretorianin ]

dziala, mam jeszcze jedno pytania do php, jak wrzucic strone w php, wystarczy wrzucic wszystkie pliki i zamiasta index.html dac ten plik index.php

28.08.2005
11:50
[151]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

U mnie też dziala.
A pytanie o php to chyba tak jak napisales

28.08.2005
12:17
[152]

Mehisto [ Pretorianin ]

o co chodzi? ---->

28.08.2005
12:21
[153]

Mehisto [ Pretorianin ]

juz wiem, nie mam licencji za ktora trzeba zaplacic. Zna ktos darmowy portal podobny do tego?

28.08.2005
12:26
[154]

Regis [ ]

Jezus Maria! Kto to pisal!? "Prosze nadac uprawnienia PLIKĄ lub KATALOGĄ" !?!?!?!!? Az rece opadaja...

28.08.2005
14:10
smile
[155]

chickenom [ Pretorianin ]

Regis, to jest chyba jportal ;]

28.08.2005
19:44
[156]

Mehisto [ Pretorianin ]

Mam problem. Skopiowałem wszystkie pliki od systemu portalu na serwer i gdy uruchamiam strone wyskakuje mi napis:

"Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'webthings'@'localhost' (using password: YES) in /srv/free/act11492/core/mysql.lib.php on line 6
Access denied for user ''@'localhost' to database 'webthings'"

O co chodzi?

28.08.2005
19:45
[157]

Mehisto [ Pretorianin ]

a zreszta sami zobaczcie:

28.08.2005
19:46
[158]

Regis [ ]

Podales niepoprawne/nieaktywne login i haslo do bazy danych.

28.08.2005
20:08
[159]

Mehisto [ Pretorianin ]

wm tym problem ze ja nic nie podawalem, byc moze musze wlaczyc najpierw plik install.php, sprobuje

28.08.2005
20:13
[160]

Regis [ ]

Jezzzu... A myslisz ze od czego on jest? Wlasnie zeby zainstalowac skrypt poprzez podanie hasel itp... Poza tym czytaj readme dolaczone do skryptow, to nie bedziesz mial takich dziwnych problemow...

28.08.2005
20:15
[161]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

To ja ponawiam pytanie mam na stronie dzial dla rodzicow i tam mam zastosowany skrypt treetable.
Chce, zeby informacje po wyswietleniu byly zwiniete, a nie rozwiniete. jak to zrobic?
adres https://hopkins.ovh.org

28.08.2005
20:18
[162]

Mehisto [ Pretorianin ]

skad mam wziac login i haslo?

28.08.2005
20:38
[163]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Mehisto:
1.Wejdz na gaa.pl
2.kliknij Panel admina
3.Zaloguj sie
4.Po lewej wybierz Baza MySQL
5.Jeśli masz założoną bazę to powinny wyświetlic się informacje o niej a jesli nie masz zalozonej to kliknij na Zaloz baze.
6.Jak nie miales bazy i kliknoles na Zaloz baze to bedzie pisalo:
Baza zostanie zalozona w przeciagu 5minut
7.Za pięc minut wejdz na gaa.pl i bedziesz mial info o niej

28.08.2005
20:39
[164]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

we wstepie jest HTML JavaScript i PHP, z tym drugim nikt mi nie moze pomoc juz od dobrego tygodnia =(

28.08.2005
20:52
[165]

Regis [ ]

hopkins --> Przejrzyj treetable.js i zobacz funkcje w ktorej jest komenrarz mowiacy o tym, ze parametr state decyduje o tym co jest rozwiniete, a co nie i pobaw sie tym... A na przyszlosc sugeruje sciagac skrypty z dokumentacja, faq lub readme, jesli sie na czyms nie znasz na tyle, by samemu sobie poradzic z problemami...

28.08.2005
20:56
[166]

Bri [ Konsul ]

> hopkins > masz zapewne skrypt pokazujacy/ukrywajacy warstwy (czyli div'y) tn div ktory ma byc wyswietlany wyglada w zapisie tak: <div id='jakis_id" style="display: inline;"> , a ten ktory mabyc na dzien dobry ukryty wyglada tak: <div id="jakis_id" style="display: none;">
(jakis_id oznacza identyfikator warstwy dla funkcji)

28.08.2005
21:12
[167]

Mehisto [ Pretorianin ]

Już wszystko dzialalo i nagle strona wygasla i wyskoczylo:

Warning: mysql_connect(): Too many connections in /srv/free/act11492/core/mysql.lib.php on line 6

Warning: mysql_select_db(): Too many connections in /srv/free/act11492/core/mysql.lib.php on line 7

Warning: mysql_select_db(): A link to the server could not be established in /srv/free/act11492/core/mysql.lib.php on line 7
Too many connections

O co chodzi?

28.08.2005
21:18
[168]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Mehisto - Na stronie głównej gaa.pl pisze że trawają prace techniczne i na stronie glownej są podobne komunikaty jak u Ciebie na stronie.
Może jutro albo za kilka godzin będzie wszytsko dobrze działać

28.08.2005
21:19
[169]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Wtedy się przekonamy czy Ty coś zrobiłeś nie tak czy to coś z serwem

28.08.2005
21:27
[170]

Mehisto [ Pretorianin ]

a ty masz jakies problemy, mozesz sie zalogowac na www.gaa.pl bo ja nie

28.08.2005
21:44
[171]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Pół godziny temu mogłem się zalogować ale teraz jakoś nie.

28.08.2005
23:33
[172]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

Regis--> znalzlem skrypt bardzo mi odpowiadajacy. Przejrzysty i latwy w uzyciu. Ten jeden pproblem mnie trapi tylko. Pobawie sie tak jak mowiles.
Bri--> popatrz zaraz i jutro napisze czy cos wyszlo

29.08.2005
16:18
[173]

Mehisto [ Pretorianin ]

zarejestrowalem sie na dhost, jak dlugo mam czekac na aktywacje?

29.08.2005
16:24
[174]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Ja z tydzien temu zarejestrowalem sie na dhost z 3 czy 4 razy mail jeszcze nie przyszedł.

29.08.2005
16:41
[175]

Regis [ ]

Nie musi Ci przyjsc. Oni tam weryfikuja chyba zgloszenia i jak nie oferujesz nic ciekawego, to nie licz na konto...

29.08.2005
17:01
smile
[176]

Arxel [ SperMan ]

no wlasnie :)
ja przed chwila wyslalem drugie... mam nadzieje ze lepsze :D ale cos watpie..
zna ktos jakis darmowy serwer z php, mysql i zeby bylo tak ze 100mb przynajmiej... na dhost przynajmiej niedaja reklam...

29.08.2005
17:25
[177]

Mehisto [ Pretorianin ]

Regis ---> moze masz jakies wolne konto na dhost, albo stworz mi, prosze

29.08.2005
20:29
[178]

Arxel [ SperMan ]

dobra mam problem.. zalozylem MySQL na www.badblock.com
i tera juz wrzucilem plik pozdrowienia.sql
i mam problem...
i co mam tera wpisac zeby otowrzylo mi sie okienko z konsola? :)
bo jak normalnie wchodze na index.php od tej konsoli to normalnie sie loguje i pisze mi ze niema zadnych pozdrowien.. czyli wszystko jest ok czyli wszystko napisalem jak trzeba... tylko niewiem jaki jest link do tej konsoli :/ zeby wysylac pozdrowienia...

30.08.2005
13:27
[179]

Drak'kan [ Thráin Saphireslinger ]

Arxel => Tam nie masz dostepu do konsoli MySQLa :) Za duzo bys chcial :P Oni tworza ci baze i ty przy pomoc zainstalowanego tam phpMyAdmin mozesz nia zarzadzac (link do phpMyAdmin jest na stronie glownej). Przy jego pomocy wrzucasz cala baze i tyle.

30.08.2005
14:55
[180]

Mehisto [ Pretorianin ]

ma ktos wolne konto na dhost, albo zalozy mi ktos?

30.08.2005
16:03
smile
[181]

Arxel [ SperMan ]

hmm... https://hosteria.pl
wg mnie chyba nie warto...

30.08.2005
17:34
[182]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Transfer trochę mały

30.08.2005
17:40
[183]

Arxel [ SperMan ]

no ale juz na www.hostultra.com
jest lepiej :D nieograniczone miejsce, transfer

Unlimited Data Transfer
Unlimited Disk Space
100mbps Network Connection
99.9% Uptime
Free Sub Directory ( hostultra.com/~you )
Cool yourname.vzz.net URL!
Free Subdomains ( Many domains to choose from! )
Free Domain Hosting ( yourdomain.com )
Custom Domain DNS Control ( A/CNAME/MX Records )
Browser and FTP Uploading
PHP / MySQL*
Unlimited Domains / Unlimited Subdomains
Free Search Engine Submission

Paid Upgrades Available: Ads Removal $25 per year
MySQL $5 one time setup.
Domain Name $8.85 per year
All Free Hosting Accounts are subject to the Terms of Service
* A one time setup fee of $5 is required for MySQL. You dont pay anything if you dont want MySQL

z tego co wyczytalem to hcyba trzeba zaplacic za MySQL:/ dobrze wyczytalem czy nie?i czy trzeba placic czy moznan np. bez? choc baza sie przydaje..

30.08.2005
17:44
[184]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Jak na https://www.hostultra.com nie trzeba za nic płacić to się chyba do nich z gaa.pl przeniosę.

30.08.2005
17:45
smile
[185]

Arxel [ SperMan ]

edit:
nie trzeba :P

30.08.2005
17:46
smile
[186]

Arxel [ SperMan ]

trzeba jesli chcesz MySQL ale to tylko 1 raz na zawsze

* A one time setup fee of $5 is required for MySQL. You dont pay anything if you dont want MySQL

30.08.2005
17:57
[187]

Arxel [ SperMan ]

sory za kolejny post ale cos maja do dupy wymagania.. plik max do 1MB... wogole jakas ujnia... :)

30.08.2005
18:27
smile
[188]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Nie założę u Nich konta

30.08.2005
20:47
smile
[189]

Mehisto [ Pretorianin ]

przyslali mi maila z dhost :)

30.08.2005
20:48
[190]

Arxel [ SperMan ]

WOW!!!
a co zes napisal w opisie? moze napisze to samo ;p hehhe

30.08.2005
20:50
[191]

Arxel [ SperMan ]

hahah mi tez przyslali :D:D:D wlasnie sprawdzilem :D

30.08.2005
20:51
[192]

Adam9870 [ Powerd by NVIDIA ]

Mehisto ---> I co dali ci trochę miejsca u nich na serwie?

30.08.2005
20:55
smile
[193]

Arxel [ SperMan ]

DUPA!!!

Hello Artur,

Your application was rejected by: Safaia Ryuujin.
Account username: radiomp

Thank you for your interest in DeluXe Host. After reviewing your application, it appears your submitted information associated with your pending account does not comply with our TOS.

Here are some possible (common) reasons why your account might have been rejected:

* Non-accepted European language. (Chinese, Japanese, etc)
* Description didn't go with the username (conflict of interest).
* Not acceptable description.
* Need more information, i.e description was too vague or too general.
* Description field was not in English.
* Should only require the services of xthost.info
* Your description lacked key details such as what kind/type of software you're going to install.
* Faked information such as first or last name.
* Appeared to be Spam.

Take a look at this thread.

(!) Replying to this email won't necessarily email the user who rejected your account.
All email replied to this message will be sent to kUnde, the server admin.
The DeluXe Network Staff - Safaia Ryuujin

30.08.2005
20:58
[194]

Arxel [ SperMan ]

a ciebie Mehisto przyjeli?

30.08.2005
21:13
[195]

Roran [ Pretorianin ]

Hello grzesiek,

Your application was rejected by: Safaia Ryuujin.
Account username: grzeesiek6

Thank you for your interest in DeluXe Host. After reviewing your application, it appears your submitted information associated with your pending account does not comply with our TOS.

Here are some possible (common) reasons why your account might have been rejected:

Non-accepted European language. (Chinese, Japanese, etc)
Description didn't go with the username (conflict of interest).
Not acceptable description.
Need more information, i.e description was too vague or too general.
Description field was not in English.
Should only require the services of xthost.info
Your description lacked key details such as what kind/type of software you're going to install.
Faked information such as first or last name.
Appeared to be Spam.

Take a look at this thread.



(!) Replying to this email won't necessarily email the user who rejected your account.
All email replied to this message will be sent to kUnde, the server admin.
The DeluXe Network Staff - Safaia Ryuujin


przyslalio mi to :)

31.08.2005
22:14
[196]

wi3dzmin [ Konsul ]

hej ludki ;)

mam pytanie, jaka funkja/skrypt php zwróci mi hosta albo ip użytkownika? coś po czym będę go mógł zidentyfikować gy ponownie wejdzie na strone :) z góry dzieki :)

31.08.2005
22:32
[197]

Drak'kan [ Thráin Saphireslinger ]

wi3dzmin => Wlasciwie sa dwie takie zmienne przechowywujace IP. Przy czym pierwsza moze byc pusta i wtedy nalezaloby skozystac z drugiej :)

$_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"]
$_SERVER["REMOTE_ADDR"]

Te dwie zmienne sa dlatego ze w przypadku gdy ktos korzysta np. z przezroczystego proxy to pierwsza bedzie zawierac wlasciwe IP klienta, a druga IP serwera proxy :) Oczywiscie przy serwerach maskujacych IP klienta, zobaczymy tak czy siak tylko IP serwera proxy.

31.08.2005
22:45
[198]

wi3dzmin [ Konsul ]

hehe ok :) dzięki :)

31.08.2005
22:55
[199]

hotDog [ Outsider ]

To chyba jedynie ciasteczka zostaną. IP bądź host może być wspólny np. dla całej sieci i trudno będzie Ci rozpoznać czy to na pewno ten sam user :-) A dzięki cookie na 100% będzie to o którą chodzi. No chyba, że wykasuje cookie bądź zrobi format.. ale to już inna historia.

03.09.2005
12:42
[200]

Arxel [ SperMan ]

a ja dla zasady UPne watek.. bo cos malo osob tu zaglada...od dawna

03.09.2005
12:54
[201]

Bri [ Konsul ]

hopkins nie napisal czy dzialaja mu te warstwy
a moze by juz nowa czesc zalozyc?

a w sumie ja mam pytanie - czy ktos wie jak dziala dostep do zawartosci strony prze sms'a?
rozumiem ze rzeba najpierw wykupic numer w porozumieniu z operatorami komorkowymi, a potem po prostu strone wsparta php napisac. nie myle sie?

03.09.2005
14:09
[202]

Regis [ ]

Bri --> Prawdopodobnie przez formularz na swojej stronie komunikujesz sie ze strona uslugodawcy i ta strona sprawdza, czy kod jest poprawny i pewnie zwraca jakies info (zmienna, cookie, czy cos...) a ty musisz tylko umiec "obsluzyc" to cos i zablokowac dostep do strony, gdy tego "cosia" nie ma. Ale to moje przypuszczenia - sam z tego nie korzystalem.

03.09.2005
17:02
[203]

Rakes [ Generał ]

Pomocy :D
Mam problem z jeda sprawa w PHP, mianowicie:
uzywam pola blob do przechowywania zdjec, wrzucic do bazy wrzucam ale natomiast nie potrafie tego wyswietlic.
By usystematyzowac jak co robie:

Wrzucanie:
if (is_uploaded_file($zdj))

$fd=fopen($zdj, "r");
$foto=mysql_escape_string(fread($fd, filesize($zdj)));
fclose($fd);

$query = "INSERT INTO `towar` ( `towar_id` , `towar` , `producent` , `cena_netto` , `opis` ,
`zdjecie` , `ilosc_mag` , `kategoria_id` , `akt` ) VALUES ('', '".$nazwa."', '".$producent."', '".$c_netto."', '".$opis."', '".$foto."','0', '".$kat_id."', '1');";
$zapytanie = mysql_query($query);


No i to dziala, bo jak sobie przegladam baze to pole blob ma wielkosc kilku kb.

Wyswietlam tak ale to mi cos nie dziala :(

Tworze sobie plik zdj.php o takiej zawartosci:
<?php
require_once "$DOCUMENT_ROOT/WWW/Sklep/inc/dane_baza.inc";

polacz();
$query = "SELECT zdjecie FROM `towar` WHERE towar_id=26";//.$towar_id;
$zapytanie = mysql_query($query);

header("Content-type: image/jpeg");
echo $zapytanie;
?>
na razie id jest na sztywno ale to zamierzam oczywiscie zmienic
i do tego pliku odwoluje sie winnym miescu poprzez
<img src="kategorie/zdj.php">
Ale niestety zdjecie mi sie nie wyswietla, tylko w przegladarce widac ze w tym miejscu ma byc obrazek, macie jakies sugestie ?

03.09.2005
17:40
[204]

Drak'kan [ Thráin Saphireslinger ]

Zmienna $zapytanie nie przechowuje wartosci pola 'zdjecie' z bazy. Musisz jeszcze zadzialac na ta zmienna funkcja mysql_fetch_array();

03.09.2005
18:00
[205]

Rakes [ Generał ]

Faktycznie, tak to jest jak sie czlowiek gapi sie na kod przez dluszy czas, wtedy bledow nie mozna wylapac :P

04.09.2005
23:18
[206]

wi3dzmin [ Konsul ]

Mam następne pytanko

Otóż:
w treści strony includuję plik
np. text.txt
w ten sposób oczywiście na stronie jest wyświetlona zawartość tego pliku zawierająca duuużo tesktu (np. jakieś opowiadanie)
No a teraz jak odzielić ten text tak aby można go było wyświetlać w częściach jako kolejne podstrony... ale tak żeby skrypt nie uciął tekstu w połowie wyrazu....

04.09.2005
23:25
[207]

wi3dzmin [ Konsul ]

PS. może następna część? :)

05.09.2005
08:38
smile
[208]

Drak'kan [ Thráin Saphireslinger ]

Nowa część:

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.