GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Pomoc w HTML-u

27.05.2005
19:53
smile
[1]

Staniol89 [ Generał ]

Pomoc w HTML-u

prosze o pomoc....<FORM NAME="button"><input type="button" value="Strona Główna " onClick="self.location.href=('FILE:///C:\Documents and Settings\[email protected]!oL\Moje dokumenty\Moje obrazy\home.html')">)</form><--to jest przycisk z menu...alecz jak na niego klikam to strona sie otwiera w po lewej stronie(w czesci menu) a nie na tej drugiej gdzie powinna ...co zmienic w tym kodzie...?

27.05.2005
19:59
smile
[2]

Staniol89 [ Generał ]

nikt mi nie pomoże....prosze

27.05.2005
20:03
smile
[3]

foxx [ lisek ]

Nie musisz nic zmieniac ale coz dodac... tylko ze zapomnialem co :/, poszukaj na roznych stronach webmasterskich moze, jak mi sie przypomni to dam znac...

27.05.2005
20:03
smile
[4]

Quicky [ Senator ]

Zrezygnuj z ramek, problem rozwiąże się sam.

27.05.2005
20:03
[5]

hctkko [ Firestarter ]

wstaw
target="nazwa ramki"

27.05.2005
20:04
smile
[6]

foxx [ lisek ]

wlasnie, TARGET... o to chodzi!

27.05.2005
20:04
[7]

darek_dragon [ 42 ]

<FORM NAME="button"><input type="button" value="Strona Główna " onClick="self.location.href=('FILE:///C:\Documents and Settings\[email protected]!oL\Moje dokumenty\Moje obrazy\home.html')">)</form>

Zaznaczone zmienić na nazwę prawej ramki ;)

27.05.2005
20:09
[8]

Staniol89 [ Generał ]

nazwa prawej ramki??....

27.05.2005
20:10
[9]

Staniol89 [ Generał ]

gdzie moge zobaczyc jak sie nazywa ta ramka...?

27.05.2005
20:13
[10]

darek_dragon [ 42 ]

Musisz jej nadać nazwę ;) Poprzez atrybut name="cośtam" w znaczniku frame.

27.05.2005
20:16
[11]

Staniol89 [ Generał ]

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
<META NAME="Author" CONTENT="Staniol>
<META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl">
<TITLE>Menu</TITLE>
<STYLE TYPE="text/css">
<!--
A:hover ‹color: red›
-->
</STYLE>
</HEAD>
<BODY>
<BODY BACKGROUND="C:\Documents and Settings\[email protected]!oL\Moje dokumenty\Moje obrazy\Motocykle\gsx1.jpg">
<font size="7"><b><center>Menu</b></center></font>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<div align="center">
<FORM NAME="button"><input type="button" value="Strona Główna " onClick="self.location.href=('home.html')"></form>
<div align="center">
<p class=MsoNormal>
<FORM NAME="button"><input type="button" value=" Yamaha " onClick="self.location.href=('yamaha.html')"></form>
<div align="center">
<p class=MsoNormal>
<FORM NAME="button"><input type="button" value=" MZ " onClick="self.location.href=('mz.html')"></form>
<div align="center">
<p class=MsoNormal>
<FORM NAME="button"><input type="button" value=" Suzuki " onClick="self.location.href=('suzuki.html')"></form>
<div align="center">
<p class=MsoNormal>
</BODY>
</HTML>


gdzie mam to wstawic...?to jest Menu

27.05.2005
20:18
[12]

hctkko [ Firestarter ]

raczej zły plik :)

27.05.2005
20:19
[13]

darek_dragon [ 42 ]

Nie tu, tylko w pliku, w którym definiujesz ramki ;) (powinien mieć DTD HTML 4.01 Frameset)

27.05.2005
20:21
smile
[14]

Staniol89 [ Generał ]

to ja nie wiem który to plik....trzeba go stworzyc? :(

27.05.2005
20:23
[15]

Staniol89 [ Generał ]

juz wiem tutaj...:<lol>ale gdzie to wstawic?

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN">
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
<META NAME="Description" CONTENT="Motocykle">
<META NAME="Keywords" CONTENT="Wyrazy kluczowe">
<META NAME="Author" CONTENT="Staniol">
<META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl">
<TITLE>Motocykle</TITLE>
</HEAD>
<FRAMESET COLS="220,*" BORDER="0" FRAMEBORDER="0" FRAMESPACING="0">
<FRAME NAME="spis" NORESIZE FRAMEBORDER="0" SRC="spis.html">
<FRAME NAME="strona" NORESIZE FRAMEBORDER="0" SRC="home.html">
<NOFRAMES><A HREF="spis.html">Menu</A></NOFRAMES>
</FRAMESET>
</HTML>

27.05.2005
20:25
[16]

darek_dragon [ 42 ]

geez... Jak rozumiem, masz stronę z dwoma ramkami: jedna z menu, druga z jakąśtam zawartoscią, tak? Zawartość każdej z nich jest w osobnym pliku HTML. I masz jeszcze trzeci z definicją ramek <frameset>. To właśnie tam.

27.05.2005
20:26
[17]

hctkko [ Firestarter ]

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN">
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
<META NAME="Description" CONTENT="Motocykle">
<META NAME="Keywords" CONTENT="Wyrazy kluczowe">
<META NAME="Author" CONTENT="Staniol">
<META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl">
<TITLE>Motocykle</TITLE>
</HEAD>
<FRAMESET COLS="220,*" BORDER="0" FRAMEBORDER="0" FRAMESPACING="0">
<FRAME NAME="spis" NORESIZE FRAMEBORDER="0" SRC="spis.html">
<FRAME NAME="strona" NORESIZE FRAMEBORDER="0" SRC="home.html">
<NOFRAMES><A HREF="spis.html">Menu</A></NOFRAMES>
</FRAMESET>
</HTML>

27.05.2005
20:28
[18]

Staniol89 [ Generał ]

no spox ale co mam tu zmnienic....te Name="spis" i Name="strona" ...ale jak mam to zmienic na co?

27.05.2005
20:29
[19]

darek_dragon [ 42 ]

Sam to pisałeś? Masz już tam nazwane ramki. Prawa ramka nazywa się "strona" (oryginalne ;). To właśnie masz wstawić zamiast self i powinno zadziałać (chociaż to może być bardziej skomplikowane... nigdy nie używałem ramek, a tym bardziej nie referewołem ich poprzez JS)

27.05.2005
20:30
[20]

reds23 [ redsov ]

kod z dreamvarera ?

27.05.2005
20:31
[21]

Staniol89 [ Generał ]

zmieniłem to ale nie działa....;(

27.05.2005
20:38
smile
[22]

darek_dragon [ 42 ]

<FORM NAME="button"><input type="button" value="Strona Główna " onClick="parent.strona.location.href=('home.html')"></form>
<div align="center">
<p class=MsoNormal>
<FORM NAME="button"><input type="button" value=" Yamaha " onClick="parent.strona.location.href=('yamaha.html')"></form>
<div align="center">
<p class=MsoNormal>
<FORM NAME="button"><input type="button" value=" MZ " onClick="parent.strona.location.href=('mz.html')"></form>
<div align="center">
<p class=MsoNormal>
<FORM NAME="button"><input type="button" value=" Suzuki " onClick="parent.strona.location.href=('suzuki.html')"></form>
<div align="center">

Tak powinno zadziałać ;)

27.05.2005
20:44
smile
[23]

Staniol89 [ Generał ]

działa....<jupi> dzieki...darek_dragon

27.05.2005
21:34
[24]

Staniol89 [ Generał ]

spoxik a wiecie moze jak takie cos usunąc---> screen (to co jest zamalowane...<lol>)

27.05.2005
21:39
[25]

darek_dragon [ 42 ]

<body style="background-repeat: no-repeat">

27.05.2005
21:41
[26]

Staniol89 [ Generał ]

gdzie to wkleic??

27.05.2005
21:41
[27]

Staniol89 [ Generał ]

okey juz mam <lol> jestes chyba cudotwórcą...:D

27.05.2005
21:42
[28]

darek_dragon [ 42 ]

Do home.html...

27.05.2005
21:42
[29]

darek_dragon [ 42 ]

Dorabiam sobie w weekendy jako pomniejsze bóstwo ;)

27.05.2005
21:48
[30]

Staniol89 [ Generał ]

to jest kod obrazka--> <img src="C:\Documents and Settings\[email protected]!oL\Moje dokumenty\Moje obrazy\Motocykle\Yamaha\logo yamaha.bmp"></center> a to do tekstu --> <font size="8"><font color="white"><center><b>YAMAHA</font></b> i chce zeby ten obrazek był obok ....ale jak daje to jest nad albo pod...jak to zrobic...?

27.05.2005
21:50
[31]

Staniol89 [ Generał ]

ok juz mam =]

27.05.2005
21:55
[32]

Staniol89 [ Generał ]

darek_dragon----> mozesz mi dac swoj numer gg ...bedziesz moim pogotowiem HTML-a...:]

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.