Vein [ Sannin ]
jak sie robi tosty
mam uno problemo, kupilem dzisiaj sobie toster, ale niestety niewiem jak sie robi tosty, tzn ile czasu trzeba je piec itp. może ktoś mi podpowie, i nie mowcie ze sie sam toster wylanczy bo to nie jest ten toster ze tosty po upieczeniu "wyskakują" z tostera. tak wygląda jedna pokrywa tego tostera (wychodzą trójkątne tosty)
wolkov [ |Drummer| ]
Mam taki sam :P wlacz go i daj mu sie nagrzac 2-3 min (tosty juz miej pod reka), potem je tam wsadz i piecz na wyczucie (ja co chwile zagladam), az sie zarumienia...oczywiscie z serem i pieczarkami sa the best! ;-) aha...moj toster sie sam nie wylacza, musze wyjmowac wtyczke bo by sie spalil...
Vein [ Sannin ]
thnx wolkov baaardzo mi pomogles !
szpaq [ Konsul ]
bardzo dobrze jest nalac oliwy na spodeczek i smarowac blachy pedzelkiem wtedy tosty beda ladnie przymumienione
wolkov [ |Drummer| ]
Vein - spox :) posluchaj: mozesz zrobic tak jak mowi szpaq i nie zapomnij o najwazniejszym: wewnetrzne czesci chleba posmaruj cienko maslem, wtedy tosty sa o wiele lepsze. Moze to byc tez cieniutka warstwa majonezu, ale lepiej maslo. It's very important! ;-))
Vein [ Sannin ]
aha jeszcze jedno, czy musiałeś go wypalać czy coś ? bo właśnie zrobiłem tosty ale tak sobie myśle czy trzeba było go wypalać (nie było instrukcji)
wolkov [ |Drummer| ]
Nie :) od razu tosty poszly na ruszt.
Vein [ Sannin ]
to dobrze, ale jakoś dziwnie sie czuje, jakby ktoś mi przyłożył patelnie do języka :)
wolkov [ |Drummer| ]
Ale cos ze smakiem nie tak?? spox, blacha juz nabrala nowego smaku teraz beda lepsze :-). Generalna zasada: smaruj WEWNETRZNE czesci chleba maslem, a wtedy bedzie o wiele lepiej :), wyglada na to, ze rada szpaq'a jest dosc ciekawa, trza bedzie wyprobowac :-)