GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Jak sprawdzić rozdzielczość ekranu jeżeli prawa są zablokowane przez adm...

01.03.2005
21:35
[1]

Potężny Kleszcz [ Pretorianin ]

Jak sprawdzić rozdzielczość ekranu jeżeli prawa są zablokowane przez adm...

Mam takie pytanie Jak sprawdzić rozdzielczość ekranu jeżeli prawa są zablokowane przez administratora sieci???
Dostałem to zadanie od mojego nauczyciela informatyki i właśnie nie wiem jak to sprawdzić.
Wiadomo w normalny sposób nie idzie tego sprawdzić ponieważ wyskakuje okno z komunikatem prawa ad. są zablokowane przez admin. sieci...

01.03.2005
21:40
smile
[2]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

Skrypt JS.

01.03.2005
21:42
[3]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

Wkleje ci zebys sie meczyc nie musial:)

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!--
//By Krzysztof "KRIS" Węgrzyn
//[email protected]
//www.net.prv.pl

var szerokosc = 1024;
var wysokosc = 768;
(screen.width != szerokosc || screen.height != wysokosc) ?
document.write("<FONT COLOR=RED><center>Tę stronę najlepiej oglądać w rozdzielczości "+szerokosc+"x"+wysokosc+". Twoja rozdzielczość to "+screen.width+"x"+screen.height+". Zmień rozdzielczość!</FONT></center>") : document.write("<FONT COLOR=BLUE><center>Masz dobrą rozdzielczość do oglądania tej strony. Tę stronę najlepiej oglądać w rozdzielczości "+ szerokosc+"x"+wysokosc+".</FONT></center>");

//-->
</SCRIPT>

Skrypcik moze i sluzy do czegos innego ale po prostu pousuwaj co nie potrzebne i jest. Chyba wiesz co sie z czym takim robi?

01.03.2005
21:43
smile
[4]

Forgotten [ Pretorianin ]

policz piksele ;)

01.03.2005
21:43
[5]

BBC BB [ massive attack ]

KRIS eeee ???

01.03.2005
21:46
[6]

Potężny Kleszcz [ Pretorianin ]

hmmmm

01.03.2005
21:46
[7]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

BBC BB ---> hmm?? eee???

Tak sie nie dogadamy, napisz o co ci chodzi :)

01.03.2005
21:50
smile
[8]

Potężny Kleszcz [ Pretorianin ]

chodzi o to że jestem za głupi żeby to pojąć :P
Możesz mi to jakoś przybliżyć??
Nie bawiłem się jeszcze w skrypty....

01.03.2005
22:02
[9]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

Potężny Kleszcz ---> Spoko, wystarczy napisac:)

No wiec masz to skrypt ktory potrzebujesz [ale sie zmniejszyl:)]:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
//By Krzysztof "KRIS" Węgrzyn
//[email protected]
//www.net.prv.pl


document.write("<FONT COLOR=RED><center>Twoja rozdzielczość to "+screen.width+"x"+screen.height+".");


</SCRIPT>

Teraz muszisz otworzyc notatnik i wkleic ten skrypt. Daj na zapisz jako... i wybierz wszystkie pliki a w nazwie wpisz 'jakas_nazwa.html'. Teraz otworz to zwykla przegladarka, najlepiej IE i to wszystko :)

01.03.2005
22:04
smile
[10]

Kurdt [ Kocham Olkę ]

Wstawiasz to do notatnika i zapisujesz jako html. Proste.

01.03.2005
22:06
[11]

Potężny Kleszcz [ Pretorianin ]

Zrobiłem jak każesz i otwiera się puste okno w przeglądarce...

01.03.2005
22:10
[12]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

Potężny Kleszcz ---> blad skryptu. Jak ci wkleilem skrypt to forum zamienia nawias jaki powinien byc na '<' i '>'. Zamiast tego musi byc nawias ktory masz pod shift + [ i ]. Wiesz o co chodzi? :)

01.03.2005
22:12
[13]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

Jak nie wiesz jaki to nawias to zagadaj na gg ci wkleje tam skrypcik. GG: 1885993

01.03.2005
22:13
[14]

Potężny Kleszcz [ Pretorianin ]

no i teraz wyszło ale Twoja rozdzielczość to "+screen.width+"x"+screen.height+"."); ›
a gdzie ta rozdzielczość??

01.03.2005
22:13
[15]

slowik [ Legend ]

cos sporo trolli sie namnozylo na forum ....

codo problemu podreczne menu monitora powinno wyswietlas aktualna rodzielczosc odswierzanie najczesciej w advanced/zaawansowane (w kazdym modelu mune podreczne monitora jest inne ... tak wiec nie moge zgadnac )

01.03.2005
22:15
[16]

Potężny Kleszcz [ Pretorianin ]

Chodziło mi o rozdzielczość np. 1024 na 768 pixeli

01.03.2005
22:15
[17]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

Zamien nawiasy to ci tak wyswietli !

01.03.2005
22:16
[18]

Potężny Kleszcz [ Pretorianin ]

slowik
tak ale jeżeli nie ma podręcznego manu monitora??
kogo masz za trola??

01.03.2005
22:24
smile
[19]

slowik [ Legend ]

a kto w tym watku nadawalby sie na pewniaka ??
BBC BB :-)

to ile lat ma ten monitor ?? :P jesli niema menu podrecznego ...

hymm moze everest home edition taki monitor nastepca aid'y 32

albo ta linka :-) skrypt asp :D
https://www.webtechy.co.uk/knowledge_base/what_is_my_screen_resolution.asp

01.03.2005
22:25
smile
[20]

slowik [ Legend ]

a bym zapomnial use google lucke ;-)

01.03.2005
22:30
[21]

Qbaa [ Generał ]

zrób screena i wklej do IrfanView, tam się na dole pojawi rozdzielczość obrazka która równa się rozdzielczości ekranu :D

01.03.2005
22:32
[22]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

slowik--> Your screen resolution is:

UNABLE TO DETERMINE

HTTP_UA_PIXELS returns a string detailing the screen resolution of the user agent.

hyhyhy =]

01.03.2005
22:34
[23]

Potężny Kleszcz [ Pretorianin ]

:)))
No albo do painta i atrybuty :P
sprytne :P

01.03.2005
22:49
smile
[24]

slowik [ Legend ]

hopkins===>to byla taka watpliwa mozliwosc ale jakas jest ;-) glownie liczylem an tegomonitor'a :-)

pomysl z print screen'em jest neizly

01.03.2005
22:51
[25]

hopkins [ Wieczny Optymista ]

w monitorze pisze USER MODE 48.3K 60 =]

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.