GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Ustawienie BIOSU.

11.01.2005
19:26
[1]

settogo [ Vote 4 TUSK ]

Ustawienie BIOSU.

Witam! Mialem problem z kompem...to w watku Fetta...
Wlozylem nowa(stara) karte grafiki: Ati Rage 128 16 MB :D
Uprzednio zrestartowalem BIOSA (wyjalem baterie na 10 min-tak mi Fett polecil).
W BIOSIE dalem Load BIOS Setup Defaults
Wykrywalo mi procesor (moj Athlon 2000XP+) jako athlon 1,25 mhz
Moja plyta glowna to: KT3 ULTRA2 KT333.
W BIOSIE dalem Load High Performance Defaults
Wykrylo mi procesor.
W Windowsie nie dzialalo mi USB (myszka)
Wlaczylem Load BIOS Setup Defaults i w Frequency/Voltage Control w CPU FSB Clock dalem czestotliwosc 133 MHz. W Spread Spectrum zostawilem +\- 0.25 %
Wykrylo mi procesor *jupi*
Ale jest problem: komputer muli jak cholera, po nacisnieciu Start musze troszke poczekac i tak emuluje:) i sie powoli wlacza. Gierek nawet nie uruchamiam, bo na tej grafie nie pojdzie. Czego to jest wina? Karty graficznej ze slaba? Czy moze zlych ustawien Biosa?

11.01.2005
21:06
[2]

settogo [ Vote 4 TUSK ]

up/\

11.01.2005
21:12
[3]

Mnieteq [ SimRacer ]

proponuję śćiągnąć jakiś test do tej płyty (o ile jest) ewentualnie sprawdź np. CheckIt Pro

podejrzewam że płyta jest lekko "krzywa"

11.01.2005
21:23
[4]

Pongooo [ Centurion ]

settogo---> nie znam dokladnie twojego biosu, ale jeśli jest możliwoś ustawienia predkości ramu, to może tu szukaj.
Możliwe, że automatycznie twój ram chodzi na 266 a powinien na 333(dzielnik- mnożnik).
jesli oczywiście masz kości 333.
pozdr.

ps. jest jeszcze pare możliwości, ale na odległośc to ciężko

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.