GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Kacik webmasterski cz.2

02.03.2002
14:58
[1]

Thornag [ Konsul ]

Kacik webmasterski cz.2

Hmm witam w nowej czesci i jak widac poprzednianie byla ostatnia ;-P
Aktualne motto: Webmasterzy wszystkich krajów łączcie sie :)

Link do poprzedniej czesci:

02.03.2002
16:02
[2]

Soulcatcher [ Prefekt ]

Thornag --> tak, takim stylem mozna robić preźloczystymi prawie wszystko, tabelki, obrazki itd

02.03.2002
22:49
[3]

Thornag [ Konsul ]

Up up. A ja mialem nadzieje ze naprawde 1 czesc ni bedzie ostatnia

02.03.2002
22:53
[4]

Fudoshin [ Generał ]

chyba trzeba bedzie sie tych styli nauczyc, bo widze, ze strasznie popularne

03.03.2002
11:32
[5]

bartek [ ]

Thornag ---> spoko, jakos bedzie Fudoshin ---> naprawde warto i nie tylko dlatego ze sa popularne :)

03.03.2002
15:58
[6]

Regis [ ]

Style baaaaaardzo ulatwiaja robienie stron...

04.03.2002
12:53
smile
[7]

bartek [ ]

Serio?

04.03.2002
13:08
[8]

Katane [ Useful Idiot ]

W każdym razie bardzo przyspeiszają ;-)

04.03.2002
14:09
[9]

Regis [ ]

Absolutnie serio - to najprzydatniejsza rzecz ktora mozna wykorzystac przy robieniu stron (procz php i mysql ofkoz :) ) Javyskrypty i inne wysiadaja (choc tez sa fajne :) )

11.03.2002
11:27
[10]

Visus Augustus [ Konsul ]

czy jest ktos kto sie nudzi?? i zlozy w wolnych chwilach stronke? ( pytam w imieniu innej osoby )

11.03.2002
12:32
smile
[11]

Katane [ Useful Idiot ]

Hooooop :-)

11.03.2002
13:49
[12]

Regis [ ]

Co ? Juz nie macie pytan zwiazanych ze stronami ? Czemu watek upada :(

11.03.2002
13:53
smile
[13]

m6a6t6i [ hate me! ]

[]

11.03.2002
14:46
smile
[14]

Cacek [ Konsul ]

Witam wszystkich serdecznie, ja mam pytanko dotyczace czcionek wykorzystywanych na stronach WWW. Jak to z nimi jest? Jaka jest standardowa czcionka wykorzystwana na WWW? Czy osobiste ustawienia przegladarki zmieniaja wyglad strony? Pozdrawiam, Cacek

13.03.2002
08:37
[15]

JackSmith [ ]

A ja mam maleńkie pytanko dotyczące ASP ( proszę o cierpliwość - uczę się HTML i ASP dopiero od około tygodnia, ale dość dobrze sobie radzę w VB, więc chyba nie będzie problemów ). Otóż nie wiedzieć czemu, ale wywołanie spliku ze stylami ze zwykłego pliku *.html w formie <LINK rel=stylesheet href="/kj.css" type="text/css"> działa świetnie, jednakowoż, jak zmienię rozszerzenie owego pliku z HTML na ASP, to styli nie ma, dopiero podanie dokładnej ścieżki na serwerze <LINK rel=stylesheet href="i:\ForHttp\wwwroot\kj.css" type="text/css"> wszystko działa OK - czyżbym coś spierniczył w konfiguracji IIS ?? i drugie pytanie - w PHP była jest chyba zmienna pozwalająca wykryć czy komp jest za proxy, natomiast w ASP odkryłem tylko zmienną serwera <%= Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR") %> ale to powoduje wydruk adresu IP klienta ( ewentualnie właśnie adresu PROXY ) ale bez informacji czy to jest proxy czy też jest to klient. ufff... :-))

13.03.2002
10:01
[16]

JackSmith [ ]

.... aha - i jeszcze gdzie najrozsądniej umieścić stronkę w ASP ( za rozsądne pieniądze lub za free - a nie za 300 i więcej PLN za rok ), która będzie miała sam tekst i około 2-4MB ?????

19.03.2002
18:53
[17]

Katane [ Useful Idiot ]

No dobra, eksperci moi :) Kto mi objaśni skrypt robiący animację (np. wlatujący napis)?

21.03.2002
15:03
[18]

@@@ [ Generał ]

Kto mi wyjasni jak zrobic animowane menu na stronke :-PPP

28.03.2002
13:37
[19]

bartek [ ]

Regis chyba nie zalapales zartu, dzieki za info ;) @@@ ---> Flash? Katane ---> Kazdy skrypt jest inny, sprecyzuj o jaki Ci chodzi dokladniej. Rozumiem ze JavaScript

28.03.2002
13:51
[20]

bartek [ ]

Regis ---> nie uwazam ze edytory sa dla ludzi ktorzy nie poradza sobie z HTML-em (nawet tak nie pisalem). Poprostu bawi mnie pisanie w Notatniku, czystym HTML-em, wylapywanie swoich wlasnych bledow i uczenie sie na nich. Wole pisac wszystko odrecznie, patrze na dokument i nie widze ciagu znakow tylko strone WWW w zwiazku z czym kolorowana skladnia tylko mi przeszkadza :) Nie bede pisal ze notatnik jest lepszy od edytorow bo to bzdura, moge jedynie napisac ze piszac wszystko samemu sadysfakcja jest nieporownywalnie wieksza. Pozdro.

31.03.2002
17:33
[21]

bartek [ ]

Watek umiera, nie ma co sie oszukiwac. W zwiazku z tym ze to moj 1.000 post mozecie mi tutaj pogratulowac, moze to troche off-topic ale przynajmniej watek o ktorym wszyscy zapomnieli utrzyma sie troche "na gorze" ;))) Pozdrawiam wszystkich forumowiczow, i tych grzecznych, i uzerajacych sie ciagle z moderatorami, tych ktorzy sa z nami do tej pory i tych ktorych wsrod nas juz nie ma. 3majcie sie takiego skladu nie ma zadne inne forum :) Amen.

31.03.2002
17:40
[22]

Katane [ Useful Idiot ]

Niedługo opublikuję moją stronkę i się pochwalę (chociaż nie będzie czym ;). A skrypt: Np. robię sobie warstwę, kiedy strona się otworzy znajduje się ona poza ekranem, ale powoli wlatuje sobie w pole widoczności. Np. z lewej strony, zza ekranu wlatuje napis.

31.03.2002
20:15
[23]

Capt. Krzysztow [ Kapitan Gwiezdnej Floty ]

Ja się pochwalę czymś takim. W sumie stronka jest prymitywna, ale swój cel spełnia ;) Pozdrawiam.

31.03.2002
21:01
[24]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

no skoro kady sie chwali to nie bede gorszy;)) :

31.03.2002
21:02
[25]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

no skoro kady sie chwali to nie bede gorszy;)) :

31.03.2002
21:02
[26]

KRIS_007 [ 1mm[]R+4l ]

sory za klik ;(

31.03.2002
21:34
[27]

soze [ sick off it all ]

kris--> sory ale w dziale grafika nic niema????

13.04.2002
08:50
[28]

Katane [ Useful Idiot ]

^

13.04.2002
09:46
[29]

rg [ Zbok Leśny ]

bartek --> Tez nie lubie graficznego tworzenia... Uzywam Pajaczka. Pisze czystym kodem, a jak czegos nie pamietam, po prostu moge to wstawic... :) Notatnik tez niczego sobie... hehe... ;>

20.04.2002
09:52
[30]

bartek [ ]

Wiedzialem ze tu kiedys wroce ;) Otoz mam problem z konwersja, mam jakis uparty dokument ktory za nic nie chce "dac sie" przerobic na standart iso lub windows. Wczesniej zrobilem z niego Iso i chodzil bez zarzutow, dodalem troche textu i nie moge go sformatowac (dodanego, poprzedni jest ok). Szukalem w helpie, znalazlem tylko to: "W większości przypadków "Ogonki" potrafią rozróżnić, czy strona jest zapisana w CP-1250, ISO-8859-2 czy Unikodzie i w zależności od wykrytego kodowania podejmują odpowiednie działania. Gdy "Ogonki" wykryją, że plik zawiera zbyt dużo "nieznanych" znaków z przedziału #127-#255, nie dokonają konwersji." Co oznacza przedzial #127-#255? Polskie znaki? Mam duzo wieksze dokumenty i formatuja sie normalnie. Uzywam programu Ogonki 97 (Freeware), moze to z nim cos nie tak? Wczesniej chodzil normalnie.

20.04.2002
10:02
smile
[31]

Mane [ Pretorianin ]

Siema! Mam pytanie jak zrobic na stronie patent z suwakiem prawie wszedzie na stronach jest on w różnych kolorach???

20.04.2002
10:16
[32]

Katane [ Useful Idiot ]

Mane --> Dawaj mejla to Ci napiszę jak to zrobić. Z forum są problemy, np. nie wyświetla nawiasów klamrowych.

20.04.2002
10:23
[33]

bartek [ ]

<STYLE TYPE="text/css"> <!-- body ‹scrollbar-3dlight-color:; scrollbar-arrow-color:aqua; scrollbar-base-color:aqua; scrollbar-darkshadow-color:; scrollbar-face-color:blue; scrollbar-highlight-color:; scrollbar-shadow-color:› --> </STYLE> Gdzie wstawiac kolory chyba wiesz. Jesli ten nie chodzi sproboj przepisac ten ze screena.

20.04.2002
10:24
[34]

bartek [ ]

Poprzedni byl za duzy, wrzucam mniejszy.

20.04.2002
16:22
[35]

Mane [ Pretorianin ]

Dzieki Bartek wszystko działa. Zna sie ktos moze na flashu potrzebuje paru wskazówek.

15.05.2002
21:25
[36]

bartek [ ]

Boze mialo byc "sprobuj" :) Mane o co chodzi, niewiele wiem ale moze cos uda Ci sie ze mnie wycisnac. Prosba do wszystkich: Poszukuje JavaScript'u (o ile pamietam byl to wlasnie JavaScript) dzieki ktoremu obrazek o okreslonej dlugosci/szerokosci wyskoczy w nowym oknie w calej swej okazalosci (po kliknieciu). W skrocie - kliknij na obrazek z mojego poprzedniego postu, o to wlasnie chodzi ;P

15.05.2002
21:27
smile
[37]

bartek [ ]

Posta...

15.05.2002
21:57
[38]

ShadowNET [ SNC WS1 ]

Sckrypty - jak zrobic aby strona automatycznie wlaczala sie na full screen? (bez paskow)

15.05.2002
21:59
[39]

ShadowNET [ SNC WS1 ]

skrypty nie sckrypty;) chodzi mi o jave.:)

15.05.2002
22:00
smile
[40]

wysiu [ ]

Shadow --> odpusc sobie, ja takie strony automatycznie killuje (alt-f4) - nawet nie czekam, az sie zaladuja... bartek --> link:

15.05.2002
22:07
[41]

ShadowNET [ SNC WS1 ]

nio ale przeciez wszsytkie buttony i inne takie beda :) a bez full wyglada naprawde tragicznie:/

15.05.2002
22:18
[42]

wysiu [ ]

Shadow --> takie tricki kojarza mi sie z jakimis stronami typu 'warez' albo 'gole-baby.com';) poza tym, nie cierpie jak ktos bez pytania zmienia mi rozmiar okna przegladarki, zwykle mam kilka otwartych i sensownie rozlozonych, a tu... buch!;) pelny ekran - nie...:)

15.05.2002
22:42
[43]

ShadowNET [ SNC WS1 ]

wszyscy mi to mowia:) - niewieze;)no ale trudno.. zrobie wybro.. full/normal.. life is brÓtal;)

16.05.2002
15:36
[44]

bartek [ ]

wysiu ---> dzieki za link, zaraz przetestuje ShadowNET ---> nie wiem czy pomoze Ci to wybrac "full/normal" ale ja takze killuje okna "wyskakujace" na caly ekran. Niezlym rozwiazaniem bylo by stworzenie w pliku index.html pola wyboru Fullscren/Normal. Po kliknieciu na odpowiedni link odpalal by sie index2.html (w okreslonym formacie).

20.05.2002
19:58
[45]

bartek [ ]

A ja ciagle o tym samym. Zna ktos dobry poradnik na temat stylow CSS? Moze byc obcojezyczny, probuje stworzyc przyciski podobne do tych na GOL'u i za Chiny mi nie wychodzi, moze dlatego ze moje pojecie jest zerowe ;)))

20.05.2002
20:00
smile
[46]

wysiu [ ]

bartek --> sproboj tam:

20.05.2002
20:01
[47]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> Looknij tu (i na moją stronkę, jeśli o takie coś Ci chodzi).

20.05.2002
20:26
[48]

bartek [ ]

Jak ja Was lubie! :)

20.05.2002
20:27
[49]

Katane [ Useful Idiot ]

Eee, wpisałem źle link :) Teraz poprawny:

20.05.2002
20:28
[50]

bartek [ ]

Strony ktore mi podaliscie wymiataja, zaczynam sie uczyc :)

20.05.2002
21:28
[51]

bartek [ ]

Niecala godzina i juz pierwszy problem, napisalem pewnien kod css (na link i scrollbar'a), kod jest poprawny. Gdy wrzucam go miedzy </HEAD> a <BODY> wszystko dziala natomiast po przerzuceniu go w plik *.css i podpiecu linka do pliku przgladarka nie akceptuje "A:link ‹ COLOR: #FFFFFF; TEXT-DECORATION: none;›" i wrzuca styl linku taki jaki jest w <BODY LINK="color">. Podswietlenie, link po klinieciu i scrollbar dziala problem jest jedynie z nieodwiedzonymi linkami, co jest grane?

20.05.2002
21:28
[52]

bartek [ ]

Niecala godzina i juz pierwszy problem, napisalem pewnien kod css (na link i scrollbar'a), kod jest poprawny. Gdy wrzucam go miedzy </HEAD> a <BODY> wszystko dziala natomiast po przerzuceniu go w plik *.css i podpiecu linka do pliku przgladarka nie akceptuje "A:link ‹ COLOR: #FFFFFF; TEXT-DECORATION: none;›" i wrzuca styl linku taki jaki jest w <BODY LINK="color">. Podswietlenie, link po klinieciu i scrollbar dziala problem jest jedynie z nieodwiedzonymi linkami, co jest grane?

20.05.2002
21:34
[53]

wysiu [ ]

bartek --> taki zestaw dziala na 100%: A:link ‹ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans serif; font-size : 10px; font-weight: bold; text-decoration: none; color: #336699; › A:visited ‹ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans serif; font-size : 10px; font-weight: bold; text-decoration: none; color: #336699; › A:actived ‹ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans serif; font-size : 10px; font-weight: bold; text-decoration: none; color: #336699; › A:hover ‹ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans serif; font-size : 10px; font-weight: bold; text-decoration: none; color: #336699; › Nie ma znaczenia czy jest w zewnetrznym pliku czy nie - chyba ze sie nie zdazy zaladowac..;) ps. MIEDZY </HEAD> a <BODY>???

20.05.2002
21:54
[54]

bartek [ ]

Wysiu tak miedzy </HEAD> a <BODY> jesli robie cos zle popraw mnie moge sie mylic (napewno sie myle :P). Oto screen 1

20.05.2002
21:56
[55]

bartek [ ]

I screen 2. Jesli ktos jest w stanie mi to wytlumaczyc to jest naprawde dobry :)

20.05.2002
21:56
[56]

bartek [ ]

A i jeszczcze dam Wam tu kod jakby sie nie chcialo komus szukac po obrazkach: <STYLE type="text/css"> A:link ‹ COLOR: #FFFFFF; TEXT-DECORATION: none;› A:visited ‹ COLOR: #FFFFFF; TEXT-DECORATION: none;› A:hover ‹ COLOR: #989898; TEXT-DECORATION: none;› BODY ‹ scrollbar-face-color: #006699; scrollbar-highlight-color: #2D90C3; scrollbar-3dlight-color: #2D90C3; scrollbar-darkshadow-color: #2D90C3; scrollbar-shadow-color: #2D90C3; scrollbar-arrow-color: #FFFFFF; scrollbar-track-color: #2D90C3; › </STYLE> Wszystko dobrze?

20.05.2002
22:05
[57]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> Po pierwsze: w pliku css nie musisz już stosowac znaczników <style> Po drugie: po co Ci definicje w body, skoro masz css?

21.05.2002
12:55
[58]

bartek [ ]

Katane trafiles, swoja droga mm7.prv.pl jest swietna, nie gralem w MM ale wiem ze zrobienie takich styli jakie Ty masz u siebie zajmie mi kilka latek ;)))

21.05.2002
13:08
smile
[59]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> Nie żartuj, poduczyesz się z 2 dni i zrobisz nawet lepsze :) Ja nad swoim css siedziałem może 1/2 h :) A MM7 polecam, napradę jeden z najlepszych cRPGów.

21.05.2002
13:14
smile
[60]

Katane [ Useful Idiot ]

Aha, i jeszcze jedno: polecam edytor styli "Top Style Lite". Ja mam go przy HomeSite 4.5. Znacznie przyśpiesza pracę.

21.05.2002
13:44
[61]

Harpo [ Pretorianin ]

Potrzebuje malego skryptu zmieniajacego kolor i wielkosc jakiegos tekstu po najechaniu na niego kursorem

21.05.2002
14:07
[62]

bartek [ ]

Katane tja... ;))) Mam kolejny problem robie sobie ramki w CSS wszystko gra ale chce aby tlo przylegalo do ramki (mam tlo kilka pixeli przerwy i dopiero ramke).

21.05.2002
14:23
[63]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> Zamieśc skrina i swój css, bo nie bardzo wiem o co chodzi...

21.05.2002
14:29
[64]

bartek [ ]

Standardowy ".gornaramka ‹ BORDER-STYLE: dashed; BORDER-WIDTH: 1px; BORDER-COLOR: black; ›" w pliku.

21.05.2002
14:47
[65]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> Ramka czy tabelka? Najlepiej prześlij mi pliczki na mejla, zaobaczę co się da zrobić.

21.05.2002
14:51
[66]

bartek [ ]

Ramka tabelki :))) Juz sle...

21.05.2002
14:56
[67]

bartek [ ]

Sorry ze w dwoch mailach ale dzis nie mysle :) Jesli bedziesz mial chwilke wolnego czasu...bede wdzieczny. Nie pali mi sie z tym, jeszcze kawal zycia przedemna.

21.05.2002
15:20
[68]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> Heh, chyba zapomniałeś o załącznikach :) Spróbuj jeszcze raz, tym razem na [email protected]

21.05.2002
15:40
[69]

bartek [ ]

No przeciez mowie ze dzis nie mysle :P Wlasnie wyslalem na [email protected]

22.05.2002
15:09
[70]

bartek [ ]

Katane nie zawracaj sobie glowy, wiem gdzie lezy blad (nie wpisalem "cellSpacing=0"). Dzieki za wszystko!

22.05.2002
15:45
[71]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> Ło, a ja Ci to rozwiązanie wysłałem jakieś 7 godzin temu :)

22.05.2002
19:47
smile
[72]

bartek [ ]

Nie wiem czy sie smiac czy plakac ale mail doszedl na konto (www.o2.pl) 2 h temu...

22.05.2002
20:21
[73]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> To pewnie przez tą ****** WP. Chyba będę używał tenbitowego konta.

22.05.2002
20:28
[74]

bartek [ ]

Rozchrzanic TPSA moze cos sie wtedy zmieni :) Mam kolejne pytanko - jak umiejscowic text na gorze (w tym przypadku tabelki, <TD><FONT ALGIN=TOP>Text na gorze</FONT>, nic nie daje).

22.05.2002
20:29
[75]

Katane [ Useful Idiot ]

Bartek --> Spróbuj <div align="center">..........</div>

22.05.2002
20:31
[76]

Katane [ Useful Idiot ]

Aaaale palnąłem, sorry :) Już poprawiam :) <td valign="top">

22.05.2002
20:32
smile
[77]

wysiu [ ]

Nie <TD><FONT ALGIN=TOP>Text na gorze</FONT> tylko: <TD ALIGN=TOP><FONT>Text na gorze</FONT> - bedzie na gorze TEJ KOMORKI moze tez byc uzyte w <TR>

22.05.2002
20:33
smile
[78]

wysiu [ ]

Katane --> No niby divem tez sie da....;))))))

22.05.2002
20:36
[79]

Katane [ Useful Idiot ]

Wysiu --> Może i tak :) Ale <td align="top"> chyba nie zadziała...

22.05.2002
20:37
smile
[80]

wysiu [ ]

Katane --> blehehehee...... 'V'align.... bez v no to ciezko w pionie operowac....:)

22.05.2002
20:37
[81]

bartek [ ]

U mnie przynajmniej nie :)))

22.05.2002
20:40
[82]

Katane [ Useful Idiot ]

Wysiu --> Ano :) A tak przy okazji: znasz się na PHP?

22.05.2002
20:43
smile
[83]

wysiu [ ]

Katane --> Ani w zab, robie w innej technologi... troche za duze rzeczy na PHP...:))

22.05.2002
20:45
[84]

Katane [ Useful Idiot ]

Wysiu --> A w czym robisz? BTW: Fan NGE, tak? ;)

22.05.2002
20:46
[85]

wysiu [ ]

Katane --> Java, servlety..:) NGE i owszem - chociaz nie fan-atyk;)

22.05.2002
20:54
[86]

Katane [ Useful Idiot ]

Wysiu --> Ho, ho, programowanko :) Ja znam tylko bardzo podstawowe podstawy Delphi/Pascala (czyli nie umiem prawie nic :) A ja - już chyba fan-atyk :) Jeszcze nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia ;) Tylko skąd wziąć to na płytach? No, ale to temat na inny wątek ;)))

25.05.2002
14:30
smile
[87]

grzesiek16 [ Feluś ]

witam! mam jedno pytanko. otoż nie wiem jak zrobic by wprowadzic maskowanie url na swojej stronie. doklaniej: jak zrobic zeby zaznaczony tekst na rysunku obok (w przypadku mojej strony oczywiscie) nie pojawial sie. chce aby pojawial sie tam napis w jakis fajny sposob tak jak na innych stronach albo zeby tylko tam siedzial na stale - to obojetne ale chce zeby nie bylo widac adresu URL. wiecie jak to zrobic??

25.05.2002
14:41
smile
[88]

bartek [ ]

25.05.2002
14:42
[89]

bartek [ ]

Punkty 68 - 73 :)

06.06.2002
15:58
smile
[90]

Katane [ Useful Idiot ]

Help z PHP: Mam kod licznika, i choć cookiesy powinny tego zabraniać, nabija mi się przy każdym refreshu: <? setcookie("gosc", "1", time()+3600*3); ?> blebleble <? if($gosc!="1")‹ $file=fopen("licznik.txt", "r"); //otwieranie pliku licznika do odczytu flock($file, 1); //blokowanie do odczytu $cyfra=fgets($file, 100);//pobieramy z pliku cyfrę flock($file, 3); //odblokowanie po odczycie fclose($file); $cyfra++; //dodanie punktu do licznika $file=fopen("licznik.txt", "w");//otwieranie pliku licznika do zamazania flock($file, 2); //blokowanie do zapisu fwrite($file, $cyfra); //zapis stanu licznika flock($file, 3); //odblokowanie po zapisie fclose($file); echo"$cyfra";//wyświetlenie cyfry na stronie › // jeśli użytkownik był już przed chwilą na stronie wykona się instrukcja poniżej else ‹ $file=fopen("licznik.txt", "r"); //otwieranie pliku licznika do odczytu flock($file, 1); //blokowanie do odczytu $cyfra=fgets($file, 100);//pobieramy z pliku cyfrę flock($file, 3);//odblokowanie po odczycie fclose($file);//zamykamy plik echo"$cyfra";//wyświetlenie cyfry na stronie › ?>

07.06.2002
14:35
[91]

Katane [ Useful Idiot ]

Up! Nikt nie wie?

10.06.2002
15:16
[92]

bartek [ ]

Katane PHP to (prznajmniej dla mnie) czarna magia :) Mam pytanko odnosnie CSS (szukalem w kursie i nic nie wygrzebalem). Probuje zrobic tabele (<TABLE>), ktorej wiersze (<TD>) beda zmienialy kolor (tla) po najechaniu.

27.06.2002
12:23
[93]

Peleque [ Generał ]

Mozna zrobic cos takiego zeby jakis motyw muzyczny pojawial sie przy wejsciu na strone i lecial sobie zapetlony niezaleznie od poruszania sie po podstronach? Chodzi o to ze jezeli na stronie np. index.htm wstawie: <bgsound src="utworek.wav" loop="-1"> to w momencie wejscia na strone np. download.htm motyw sie urwie lub bedzie slychac przerwe jezeli na tej stronie rowniez bedzie wpis z bgsound

27.06.2002
12:30
[94]

Regis [ ]

Zrob ramke, ktora nigdy sie niezmieni (niezaleznie na jaka strone wejdziesz) i tam daj muzyczke, albo (LEPIEJ) zrob, zeby oprzy wejsciu otwieralo sie male okienko (jak reklamy) i tam daj muzyczke. Wtedy bedzie leciec caly czas, chyba ze ktos zamknie okienko jak mu sie muza nie spodoba. Chyba ma prawo, no nie ? :)

27.06.2002
12:38
[95]

Peleque [ Generał ]

Regis--->dzieki! To z ramka odpada ale otwierajace sie okienko jest git :)

27.06.2002
13:09
smile
[96]

Peleque [ Generał ]

Juz dziala mam nadzieje za tak jak nalezy :)

27.06.2002
13:47
[97]

Peleque [ Generał ]

Przeciez to mozna sie zalamac:

27.06.2002
23:51
smile
[98]

fifalk [ fifalkowiec ]

a ja mam takie pytanie: jak sie zabezpieczyc przed zmiana rozmiaru textu? tzn w IE rozmiar textu mozna zmieniac w widok/rozmiar... i chcialbym zrobic tak, zeby na stronie niezaleznie od tych ustawien text byl zawsze takiej samej wielkosci.

28.06.2002
10:15
[99]

Franio [ Centurion ]

Katane -->jk sie dostane na 2 kompa to Ci wysle dzialajacy licznik w PHP

28.06.2002
10:48
[100]

Katane [ Useful Idiot ]

Franio --> Wolałbym, aby ktoś mi wytłumaczył dlaczego ten nie działa.

28.06.2002
10:50
[101]

Katane [ Useful Idiot ]

Nowy wątek:

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.