GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Pomocy pliiiiiss Help me !

16.09.2004
20:08
[1]

sajlentbob [ Konsul ]

Pomocy pliiiiiss Help me !

Mam maly problem z w2000. Na pierwszy i drugi dysk w kompie mialem zainstalowany w2000. Tylko że po jakims czasie drugi dysk wywalilem. Caly czas jednak przy starcie zglasza mi sie boot na dwa systemy (2*w2000) tylko ze drugiego dysku juz nie ma (a domyslnie to wlasnie on byl ustawiony jako startowy). Nie jest to moze szczegolnie uciazliwe ale bardzo mnie drazni. Co mozna zrobic w tym temacie?????

16.09.2004
20:13
[2]

Rendar [ Senator ]

Wywalić wpis z pliku boot.ini

16.09.2004
20:18
smile
[3]

sajlentbob [ Konsul ]

A jak powinno to wygladac?


[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect

16.09.2004
20:21
[4]

Iceman_87th [ Generał ]

skoro ten usuniety ciagle zglasz sie jako pierwszy wiec wpis w boot.ini powinien wygladac nastepujaco:

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect

16.09.2004
20:22
[5]

@[email protected] [ ]

Wywal te linijke: multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect.

PS. Na przyszlosc nazywaj watki tak, by bylo wiadomo o co chodzi bez potrzeby wchodzenia do nich.

16.09.2004
20:39
smile
[6]

sajlentbob [ Konsul ]

OK wielkie dzieki działajet .

A ja kombinowalem jak koń pod górkę, a to taki banał


© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.