GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Znalezione w mailu : czekolada wiek Ci powie...

01.07.2004
17:30
smile
[1]

^Piotrek^ [ Toilet Tantalizer ]

Znalezione w mailu : czekolada wiek Ci powie...

Całość zajmuje chwilkę, czytaj kolejne punkty w miare postępów. NIE CZYTAJ KOŃCÓWKI


1. Najpierw wybierz liczbę, ile razy chciałbyś zjeść czekoladę w ciągu tygodnia (więcej niż jeden, mniej niż 10)







2. Pomnóż tą liczbę razy 2.









3. Dodaj 5.










4.Pomnóż razy 50.









5.Jeśli już miałeś urodziny w tym roku dodaj 1754...
jeśli nie, dodaj 1753...









6.Teraz odejmij od wyniku czterocyfrową datę swoich urodzin (1976,1989, itp.)



Powinieneś otrzymać 3 cyfrową liczbę.



Pierwsza cyfra, ile razy chciałeś zjeść czekoladę. Kolejne dwie to.....



Twój wiek!!!



zadziałało jeśli o mnie chodzi :)

01.07.2004
17:33
smile
[2]

Luzer [ Music Addict ]


dobre mi tesz

01.07.2004
17:35
smile
[3]

merkav [ Aguś ]

To jakies czary ! Na stos !

01.07.2004
17:38
smile
[4]

PAW666THESATAN [ DP Jasio aka T-666 ]

oO niezłe, u mnie też zadziałało ;]

01.07.2004
17:38
smile
[5]

SULIK [ olewam zasady ]

Where is Spain Inkvisition ?? :D

01.07.2004
17:40
[6]

kiowas [ Legend ]

Działa Nawarony

01.07.2004
17:41
smile
[7]

felomon [ KaeM apel ]

rotfl

01.07.2004
17:41
[8]

Bich [ Pretorianin ]

Kto umie wyjaśnić jak to się dzieje,bo ja jakoś nie mam ochoty na obliczenia.

01.07.2004
17:41
smile
[9]

iNkogNitO [ Pretorianin ]

ooooooooooo....kurde :-)...sie zgadza <lol>

01.07.2004
17:42
smile
[10]

zarith [ ]

spanish sulik, spanish inquisition:)


czary jakieś... 3a zwodować jakąś czarownicę:)

01.07.2004
17:42
[11]

Szybki_Lopez [ Centurion ]

Stare jak świat...

01.07.2004
17:43
smile
[12]

[email protected] [ Wirnik ]

Sprytna sztuczka... Chcecie wiedziec jak to wychodzi ?

UWAGA SPOJLER !

1. Najpierw wybierz liczbę, ile razy chciałbyś zjeść czekoladę w ciągu tygodnia (więcej niż jeden, mniej niż 10)

Na dobra, mamy liczbe X.


2. Pomnóż tą liczbę razy 2.

X * 2 = 2X


3. Dodaj 5.

2X + 5


4. Pomnóż razy 50.

[2X + 5] * 50 = 100X + 250


5. Jeśli już miałeś urodziny w tym roku dodaj 1754... jeśli nie, dodaj 1753...
Zeby miec wtedy urodziny, ktos musial urodzic by sie w roku 1950, wiec biore ze nie mialem.

100X + 250 + 1754 = 100X + 2004


6.Teraz odejmij od wyniku czterocyfrową datę swoich urodzin (1976,1989, itp.)

Hm... 2004 to suma naszego wieku + daty naszych urodzin, no nie ? Pewnie tego testu nie robi nikt kto ma 100 lat i wiecej, wiec sie pieknie uklada. A zapis 100X to cyfra setek ;). 2004 - data naszych urodzin = cyfra dziesiatek i jednosci :-D [inaczje mowiac, nasz wiek :-P]

Kapicie ? :]

KONIEC SPOJLERA

01.07.2004
17:46
[13]

[email protected] [ Wirnik ]

Zapomnialem dodac !

W punkcie pietym wypadlaby datya naszych urodzin tylko wtedy, gdybysmy na poczatku jako X dali 17.

No i sztuczka dziala takze na liczbach wiekszych od 10...

01.07.2004
17:47
smile
[14]

^Piotrek^ [ Toilet Tantalizer ]

Kamil -----> matematyku ty, ty...

zedytuj tego posta bo psujesz zabawe innym :)

01.07.2004
17:57
[15]

Kruk [ In Flames ]

Dobre ;-)

01.07.2004
18:00
smile
[16]

Maziol [ Centurion ]

Niezbyt... mi tez wyszlo a juz mialem urodziny w tym roku i beka

01.07.2004
18:04
[17]

Piotrek.K [ Cyberdine Systems ]

No i udalo sie - co dowieku. W tym tygodniu jeszcze nie chcialem zjesc czekolady,a poczatkowa liczba to byla 3 - wyszlo 1 :P

01.07.2004
18:10
smile
[18]

Viesiu [ vieśniak ]

zadziałało...

01.07.2004
18:12
[19]

X-Cody [ Zabójca z Liberty City ]

Cholera, to działa :)
718
:)

01.07.2004
18:13
smile
[20]

[email protected] [ Wirnik ]

Piotrek, nie mow ze nie napisalem ze to spojler !

01.07.2004
18:14
smile
[21]

Trzepiskor [ SETH ]

czary czy cóś
pasilo

01.07.2004
18:14
smile
[22]

^Piotrek^ [ Toilet Tantalizer ]

Ty coś w ogóle napisałeś??

01.07.2004
18:20
[23]

40i4 [ Pretorianin ]

Żadne czary, w zadaniu podajesz datę swoich urodzin, ze wzoru musi wyjść tak a nie inaczej.

01.07.2004
18:48
smile
[24]

MaLLy(R) [ Ghoul's Shadow ]

full wypas
(725)

01.07.2004
19:07
[25]

-=chudy=- [ ]

Mi sie zgadza...
Fajne!!!

01.07.2004
19:11
[26]

thor12 [ Centurion ]

.... ale jestem stary piernik ;)

01.07.2004
19:16
smile
[27]

bit89 [ Pretorianin ]

Wszystko się zgadza, to jest genialne.

01.07.2004
19:18
[28]

Mentor12 [ Łowca Piersi ]


nie zgadza mi sie

01.07.2004
19:20
smile
[29]

Child of Bodom [ Real Madryt ]

U mnie dzialalo.

01.07.2004
19:25
[30]

kwajz [ Generaďż˝ ]

Hehe, zgadza się!
Mentor - może urodziłeś się po 1 lipca?

01.07.2004
19:25
smile
[31]

wich3r [ Sprzedam nerkę ]

A dupa! Mi nie wyszlo

01.07.2004
19:26
[32]

QQuel [ Master of Puppets ]

hiehie fajne:) 614:)

01.07.2004
20:23
smile
[33]

RealRufus [ F E A R ]

U mnie też nie wyjszło :P

01.07.2004
20:25
[34]

[GP] Loonatyk [ Centurion ]

Jesli komus nie wyszlo zalecam skorzystanie z systemowego kalkulatora

Hehe, wyszlo mi :) Znałem cos podobnego o niebieskich irysach rosnacych w Danii...

01.07.2004
20:38
smile
[35]

dawidowe [ Generaďż˝ ]

mnie wyszło

01.07.2004
20:38
smile
[36]

Qbaa [ Generaďż˝ ]

318 :)
a najlepsze jest to, że w punkcie piątym wyszedł dzień i miesiąc moich urodzin, jak to możliwe? O_o
2304 - to mi wychodzi przy 5 punkcie...

wam też pokazało dzień i miesiąc?

01.07.2004
20:40
[37]

lo0ol [ Jónior ]

[email protected] -> brales to z takiej niebieskiej ksiazeczki w ktorej sa m.in. zarty, tricki karciane, tricki barmanskie itp. ?? :D:D

01.07.2004
20:42
[38]

[GP] Loonatyk [ Centurion ]

Ja mysle, ze [email protected] sam to obcykał - matematyk (brrrr.....) jeden :)

Ja mogę opisać pięknymi słowami jego wyczyn :-)

01.07.2004
20:44
[39]

Novus [ Generaďż˝ ]

to ja mam lepsza sztuczke:

pomnoz liczbe swoich nog przez 3, nastepnie odejmij 5.

wynik pomnoz przez rok swojego urodzenia(np 1986)


otrzymana liczba jest data Twoich urodzin!!!

Kto rozszyfruje haczyk, dostanie narode.

01.07.2004
21:20
[40]

nutkaaa [ Żywiołak Ognia ]

Novus -> Każdy ma 2 nogi wiec po pomozeniu przez 2 i odjeciu 5 wychodzi 1 :) a wszystko co pomnozysz przez jeden daje ta liczbe przez ktora mnozyles ;]

01.07.2004
21:30
smile
[41]

Jedi90 [ Legionista ]

Fajne to działa :)

01.07.2004
21:40
smile
[42]

Orlando [ Reservoir Dog ]

Nie no poprstu niewierze!!!!

01.07.2004
21:42
[43]

Be free [ just do it ]

wy dobre :) mi tez zadzialalo :)

01.07.2004
21:43
smile
[44]

pasterka [ Paranoid Android ]


czekolada powiedziala mi, ze nie umiem liczyc, bo mi nie wyszlo :D

01.07.2004
21:43
[45]

Qbaa [ Generaďż˝ ]

Novus ---> jakbyś miał jedną nogę, to miałbyś 5976 lat :P

01.07.2004
22:00
smile
[46]

Metal_mozgu [ Konsul ]

Zadziałało? Jak to? Niemożliwe? SUPER!

01.07.2004
22:05
smile
[47]

Metal_mozgu [ Konsul ]

Wiem o co chodzi. Jak sie poda date urodzin, to wiadomo że sie bez żadnej magii policzy. Można podać tych czekolad ile sie chce. To nie ma znaczenia! Pośmieje sie przynajmniej z kolegów, jak bedą mi niedowierzać:-P

01.07.2004
22:13
smile
[48]

[email protected] [ Wirnik ]

Lo0ol, nie mam takiej ksiazeczki, wyliczylem recznie :) Jak sie "zalapie" o co chodzi, to jest bardzo prosto dojsc do wyniku.

Novus, ja moge ! :-D

2 - tyle mam nog
2*3=6
6-5=1

Dalej chyba wiecie ;)

01.07.2004
22:16
[49]

Anarki [ Demon zła ]

heh super! mi wyszło

01.07.2004
22:50
[50]

EwUnIa_kR [ Legend ]

wyszło mi idealnie:|

01.07.2004
22:57
[51]

Morbus [ - TRAKER - ]

cool u mnie wyszlo ;] :)

01.07.2004
23:02
[52]

mirobanan1 [ Legionista ]

mi również...wypas..714(jeśli chodzi o słodycze to moge je jeść bez końca!) a weik taki jaki widać

01.07.2004
23:06
smile
[53]

Father Michael [ Padre ]

hmm... zgadza sie, to chyba jakis wynalazek Szatana :)

01.07.2004
23:26
[54]

kwajz [ Generaďż˝ ]

Trzeba jeszcze dodać że jeżeli mielibyśmy np. 2010 rok to wtedy dodajemy o 6 więcej czyli odpowiednio 1760 lub 1759 itd.

01.07.2004
23:28
smile
[55]

Szef Nazguli [ Zygfryd Czarny Kapturek ]

@Novus
Niewiarogodne <WOW>.
Powiedz - sam to wymyśliłeś czy znasz z neta :P (nie, tu nie ma ani nutki ironii :> )

Heh czy wszyscy forumowicze to tacy obżartuchy??? Czekolada jest szkodliwa, rosną po niej "syfki", rośnie du*a (jak to mówi słodko moja mama :> ) i jest wysoko kaloryczna (te najsłodsze).
Dla mnie 3 czekolady wystarczą. Ale widać jestem wyjątkiem :P

BTW. Zgadza sie

01.07.2004
23:28
smile
[56]

zoklo [ Chor��y ]

hee fajna sprawa

01.07.2004
23:30
[57]

hannibal2 [ Legia Warszawa ]

kurde, zgadza sie!

02.07.2004
00:02
smile
[58]

Satoru [ Child of the Damned ]

zaprzestałam bo w pamięci nie moglam policzyc 21 razy 50:D

02.07.2004
00:08
smile
[59]

FemmeFatale [ One kiss made him mine ]

u mnie tez sie udalo:):P

02.07.2004
00:09
smile
[60]

KaM1kAzE® [ BeeR GooD! ]

WTF?!?!?! jak to kurna działa??? tu musi być jakiś podstep.... heheee... tylko jeszcze nie wiem jaki.. :(

02.07.2004
00:13
smile
[61]

Qba19 [ Junior WRC ]

Ehehe mega... herezje...dewiacje.

02.07.2004
00:23
smile
[62]

gresek [ Pretorianin ]

WYSZŁO !!! :) Ale komuś się musiało nudzić żeby to wymiślić :P
PS w ptk 5 o 1 miesiac sie pomylilo i była by moja data urodzenia. NAstępnym razem zrobiłem z inną początkową liczba i data urodzenia była inna. Tak więc musiał byc wtedy przypadek.

02.07.2004
00:31
smile
[63]

peeyack [ Weekend Warrior ]

Cholera, nie chce mi sie jesc az 2 czekolad w ciagu tygodnia... I co teraz? Utknalem w martwym punkcie.


Strasznie duzo staruchow siedzi na tym forum. Bo [email protected] mowil, ze osobom powyzej 100 lat nie wyjdzie. Pozdrawiam wszystkich dziadkow i babki ;-D

02.07.2004
00:35
[64]

ewelina_m [ secret ]

no mi też wyszło, 7 razy czekoladę, no i wyszło 18 lat ;)

02.07.2004
00:57
smile
[65]

[email protected] [ Wirnik ]

Peeyack, tak mysle ze przy odpowiednim podejciu moze wyjsc :)

Typu - urodzilem sie w 1901 [mam 103 lata], mam ochote na czekolade 2 razy w tygodniu. I tak:

2
2 * 2 = 4
4 + 5 = 9
9 * 50 = 450
450 + 1754 = 2204
2204 - 1901 = 303

Pierwsza cyfra trzycyfrowej liczby lat dodaje sie do liczby "ochot" Rozumienie, wiek to 103, kawalek 03 zostaje "z tylu", a jedynka dodaje sie do liczby "zachcianek" 3 - 2 = 1. Pasuje !

Jak nie dziala to albo robicie blad w liczeniu, albo nie wiem...

Jak komus nie wychodzi prosze by powiedzial jakie wartosci podstawia, to obadam :)

Wniosek - zarowno w wieku, jak i ilosci "ochot" na tydzien nie ma zadnych ograniczen !

02.07.2004
10:35
smile
[66]

Nyhos [ Droogie ]

NIE DZIAŁA

Ochota na czekolade w tygodniu : 3

3*2= 6

6+5= 11

11*5=55

55+1753= 1808

1988-1808= 244!



Ja chciałem zjeść czekoladę 3 razy i mam 16 lat :P ( 2 września już niedługo!!!! )

02.07.2004
10:58
smile
[67]

Vegetan [ Leń ]

A mi wyszło tylko 18 :/ A mam 14 lat :/ Robiłem 2 razy i nie wychodzi. Robie tak:


2 razy zjeść czekolade
*2=4
+5=9
*50=450
+1754=2204 (miałem w tym roku urodziny, w styczniu)
-1990=.....214

O cholera, za 3 razem wyszło <lol2>

02.07.2004
13:48
smile
[68]

Qba Dębowy [ Konsul ]

wyszlo mi za pierwszym razem <lol2>

02.07.2004
13:52
[69]

Garbizaur [ CLS ]

Zajebiste! Wyszło - 417

02.07.2004
14:10
smile
[70]

DiaBLicA_88 [ Pretorianin ]

hehehe mi sie sprawdzilo ;)

02.07.2004
14:12
smile
[71]

Coy2K [ Veteran ]

no fajny eksperyment :-)
wyszlo...tak jak wiekszosci z tego watku :-)
...bo reszta liczyc nie potrafi ;-))

02.07.2004
14:18
smile
[72]

childlike [ Konsul ]

mi tez wyszlo (218) ale juz to rozgryzlem

02.07.2004
18:15
smile
[73]

Cradif [ Pretorianin ]

^Piotrek^
hehe co ty wrozka czy co mi tez wyszlo
917
ale wypas

02.07.2004
18:34
[74]

gereg [ zajebisty stopień ]

Czy to dziala tez z pizza?



;-)

02.07.2004
18:56
smile
[75]

Sj3 [ Konsul ]

Wyszlo 618, super

09.07.2004
23:00
smile
[76]

oSv [ Pretorianin ]

a mi wyszlo 218 :)
bez kitu czary!

09.07.2004
23:22
smile
[77]

War [ dance of death ]

Nyhos -> działa, działa :>
[w Twoim przypadku]
3*2 = 6
6+5 = 11
11*50 = 550 (mnozymy przez 50 a nie przez 5 :P)
550 + 1753 = 2303
2303 - 1988 = 315

3 czekolady, 15 lat (bo jeszcze troche do wrzesnia brakuje :P)

Mi też wyszło :)

09.07.2004
23:27
smile
[78]

RiSonE [ Chor��y ]

lol :P:P JAK to mozliwe ??:P:P:P:P hyhy
ee trza tylko dopsze se to rozpalnowaci mozna ulozyc z wszystkim ...:D:D a i tak dobre:P

09.07.2004
23:56
[79]

Beaverus [ Bounty Hunter ]

Mi tez wyszlo
czary mary :D

10.07.2004
00:08
smile
[80]

wafelskate [ Noodles ]

siuper ... mi tez wyszlo ....

PS: War ---> ja mialem takie same wyniki jak Ty :P

10.07.2004
00:13
smile
[81]

Zemun [ Konsul ]

MI również wyszło!

19.07.2004
17:05
smile
[82]

Chmielek [ Warrior of the World ]

dziala :)

19.07.2004
17:10
[83]

Kurdt [ Kocham Olkę ]

Łorks.

19.07.2004
17:53
[84]

Milka^_^ [ Potępieniec ]

Mi też

19.07.2004
19:17
smile
[85]

.:[ Kocioł ]:. [ Konsul ]

Hmmm, proste i genialne ! To naprawdę działa !

20.07.2004
00:14
[86]

Alpen gold [ Legionista ]

super!

20.07.2004
00:42
smile
[87]

Chacal [ ? ]

jakoś nie mogłem się przełamać i zgodnie z prawdą podałem, że ilość czekolady jaką chciałbym zjeść w tygodniu równa się zero. Też wyszło...

20.07.2004
01:55
smile
[88]

KaWuHa [ Konsul ]

hehe... może zastosujemy to co zostało napisane w "Młocie na Czarownice" :P ... a mi wyszła 4 cyfrowa liczba... ale i tak wszystko jest ok. :)

20.07.2004
01:58
[89]

KaWuHa [ Konsul ]

sorry za podwójnego posta, ale walnąłem 10 czekolad i dlatego 4 cyfrowa liczba... ale jak dałem 9 to też wyszło :)

20.07.2004
02:31
smile
[90]

Adamss [ -betting addiction- ]

Jakby to ująć.. działa :).

15.08.2004
21:44
[91]

Tundey [ Legionista ]

1016

15.08.2004
21:50
[92]

Tundey [ Legionista ]

upss, sorry za upnięcie wątka z przed miesiąca nie zauwarzyłem daty sorry

15.08.2004
22:08
smile
[93]

*...:::JaRo:::...* [ stara beka dobrze kisi ]

Hehe to działa :D

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.