GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

niewtajemniczony ch³opak jest g³odny =:-O

25.02.2004
11:29
smile
[1]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

niewtajemniczony ch³opak jest g³odny =:-O

czeeeeϾ :-)

mam problem, nie jestem z zami³owania statsiarzem, kucharzem ani nikim kto lubi i POTRAFI gotowaæ... Chcia³bym Was prosiæ o pomoc... a mianowicie chodzi mi o jakies takie przepisy, które mog³oby zrobiæ nawet dziecko ze z³aman¹ praw¹ rêk¹ :P wczoraj w filmie zobaczy³em jak sz.P. M.Douglas(chyba tak sie pisze:P) macza³ chleb w jajku (i inni) i pozniej smazy³ na patelni, te¿ tak zrobi³em i sie uda³o(dobe:) ale mam doœæ takiego jedzenia, jajecznic, bu³ek lub chleba z wêdlin¹, serem albo jakimiœ warzywami... Wiecie co mo¿na zrobiæ sobie samemu, ¿eby siê najeœæ?
Czasmai kupuje kluski, frytki, pierœ :) z kurczaka i sma¿ê... podajcie jakieœ przepisy, mam piekarnik, mikrofale i ca³¹ kuchnie.
Wieeem, g³upi w¹tek ale chyba jak ktoœ jest g³odny to mozna pomóc, co? liczê na Was =:-)
i proszê... nie mówcie mi g³upich rzeczy, Je¿lei chcecie aby w¹tek spad³ TO NIE DOPISUJCIE SIÊ....hehe...sam siê bede dopisywaæ UP :P

25.02.2004
11:33
[2]

BAN!TA [ bo zupa by³a za s³ona ]


wczoraj to zrobilem- prostszego dania juc chyba nie ma :) sos- jakies 10 minut, + 15 min ugotowanie spaghetti

25.02.2004
11:36
smile
[3]

faloxxx [ Genera� ]

no to prosze moje ulubione przepisy :

gotujesz kalafior w osolonej wodzie az zmieknie, w tym czasie na patelni rozpuszczasz du¿¹ ilosc mas³a i gdy bedzie gor¹ce to wrzucasz w nie such¹ utart¹ bu³ke (tylko bu³ke sobie sam wysusz i utarkuj bo ta ze sklepu to jest ble ble, ochydztwo) Jak bulka sie zarumieni to wylaczasz ogien pod patelni¹ i polewasz tym odceddzony wczesjniej kalafior :)

pychotka :D

dodam jeszcze ze zamiast kalafiora mozna uzyc brokó³y, tez sa bardzo smaczne :)

25.02.2004
11:49
[4]

Lechiander [ Wardancer ]

Dexter ---> Rosó³ lubisz? Najprostsza zupa (oprócz mlecznej), a potem mo¿esz jeszcze z ni¹ pokombinowaæ, np: robi¹c pomidorówkê. :-)

25.02.2004
11:56
smile
[5]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

BAN!TA - szczerze mówi¹c to wczoraj nad tym myœla³em :-)
faloxxx - znam, pycha, bu³ke zawsze sam robiê, zastanowie siê, mo¿e jutor zrobiê, a co do tego dodaæ? czy samo to jeœæ? takie wegetarjañski co? :)
Lechiander - no nie przepadam ale jakby sam zrobi³ to bym sie cuz³ dumny i bmy to zjad³, tylko ze ja nie wiem jak sie robi najprostsz¹ zupe :)

dziêki ch³opaki!!

25.02.2004
11:58
smile
[6]

Yaca Killer [ **** ]

Lechu --> true, true ... pyszna pomidoróweczka,... a jak jeszcze s¹ na podorêdziu œwie¿e pomidorki ... rozkosz :)

25.02.2004
12:00
smile
[7]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

BAN!TA - aaa pomy³ka, mysla³em nad 'normalnym' szpagetti :)

25.02.2004
12:00
smile
[8]

matisf [ X ]

:) prosi³es ¿eby nic g³upiego nie pisaæ :))
nie moge siê powstrzymaæ a wieæ:
BABE SE ZA£ATW ;))))))
ale na powa¿nie to swietny jest omlet
jajko + ³y¿ka m¹ki wymieszaæ wlaæ na patelnie
mo¿na dodawaæ ru¿ne dodatki takie jak szynka czy grzyby
mniam
a w ostatecznoœci to zamów pizze ;)))))

25.02.2004
12:05
smile
[9]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

matisf - LOL, taaa babe, rozbroi³eœ mnie :D a omlety znam, dziêki, jutro z rana wyprobuje. THNX ³y¿ka m¹ki jest proporcjonalna do 1 jajka? czy jak dam 3 jajka to 3 ³y¿ki m¹ki? czy jak? :)

25.02.2004
12:10
smile
[10]

matisf [ X ]

tak, i zapomnia³em o mleku tak na oko nie zaduzo :)

25.02.2004
12:13
smile
[11]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

matisf - ok, wielkie dziêki, dam znac jak wysz³o :-)

25.02.2004
12:21
smile
[12]

BAN!TA [ bo zupa by³a za s³ona ]


jak normalne szpagetti to do sklepu idz po gotowy sos i- tylko podgrzewasz w garnku i gotowe
hehe tylko pytanie jest inne- czy umiesz ugotowac makaron?:)

25.02.2004
12:24
smile
[13]

Arczens [ Legend ]

To moze bardziej klasyczne spagetti

trzeba kupis sos pomidorowy w takich 0,5L pojemniczkach wlac polowe do garnka malego i na maly ogien dodac po szczypcie :bazyli, oregano,tymianku (opcjonalnie czosnek jaki kto lubi i jesli wogle lubi:) ) to podgrzewac do zgestnitnia potem dodac ser pokrojony w plastry i ca³y czas mieszaæ ¹¿ sie zupe³nie rozpuœci (wazne zebvy mieszaæ po przylega do dna o sie przypala) i wylaæ ca³¹ to mase na ugotowany makaron

opcjonalnie mozna kupic zmielaone mieso ja preferuje ³opatke i usmazyc je na oliwie razem z cebul¹ i dodac ten sos^ w tej samej kolejnoœci :)

25.02.2004
12:28
smile
[14]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

BAN!TA - na opakowaniach z ty³u pisze :P hehehe

Arczens - hmmm troche roboty jest (chodzi o mnie:P) jestem ekstra 1-ego stopnia LEÑ do potêgi :| mo¿e to zrobie jak 'dziewczyne' zaprosze :P

a s¹ jakieœ potrawy po ktorych bede pijany? :PPPP hehehe joke!

25.02.2004
12:30
[15]

Arczens [ Legend ]

Moze troche skomplikowanie brzmi ale to mozna zrobic w 5 minut najwiecej zajmuje gotowanie makaronu :)

25.02.2004
12:32
smile
[16]

bartol1414 [ ignoruj mnie ]

najlepszy jest goracy kubek!!!

25.02.2004
12:44
smile
[17]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

bartol1414 - ju¿ mi siê znudzi³ :P
Arczens - zobacze, dziêki za przepis jesteœ wielki :D

25.02.2004
12:45
smile
[18]

Conroy [ Dwie Szopy ]

Taa, ja w³aœnie pijê grochówê z grzankami firmy "Gor¹cy kubek" :). A polecam takie coœ: robisz trochê ciasta (mo¿e byæ takie jak do pizzy), wrzucasz na to miêso, mog¹ byæ warzywa, szynka, jak chcesz. Pamiêtaj o serze :). Nastêpnie zawijasz to i podgrzewasz w piekarniku. Pycha, ale czasem nie wychodzi :).

25.02.2004
12:59
[19]

Jake [ R.I.P. ]

Eeeee... A nie ³atwiej iœæ do baru???

25.02.2004
12:59
smile
[20]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

Conroy Pycha, ale czasem nie wychodzi :). LOL :D

25.02.2004
13:00
smile
[21]

Arczens [ Legend ]

Jak Ci wyjdzie i bedzie smakowalo to potem wpisze jeszcze jakies przepisiki na "syr zapiekany z hranolkami i tatarku " albo jakas zapiekanke czy lasagne :)

25.02.2004
13:00
[22]

Dexter666 [ aka Harnaœ, aka eiP ]

Jake - ale w barze mosz drozej niz jakbyœ sam sobie robi³, no i robisz tyle ile chcesz a czasami wiêcej, op³aca sie samemu robiæ

25.02.2004
13:08
smile
[23]

Conroy [ Dwie Szopy ]

Dexter666--> Co siê œmiejesz. Jak siê rozwali albo spali to nie wygl¹da estetycznie :).

25.02.2004
13:12
[24]

Jake [ R.I.P. ]

Hmmm... No to zrob sobie pizze... Spody kupujesz gotowe po 3 w paczce, nie marnuja sie bo odmrazasz tylko po jednym. Na takie ciasto kladziesz szynke, pieczarki, papryke, ser czy co tam chcesz i do piekarnika...

25.02.2004
13:35
smile
[25]

Mysza [ ]

Jedno z moich ostatnich odkryæ... ³atwe, szybkie, tanie i naprawdê dobre... pierœ z kurczaka w sosie œmietanowo-musztardowym... potrzebne s¹ tylko kurczêce piersi, odrobinka sosu sojowego, sól, pieprz, trochê oleju, zio³a prowansalskie, ze 4 ³y¿ki œmietany i jedna musztardy... :)))

25.02.2004
14:34
[26]

gofer [ ]

Najprostrzy przepis na œwiecie. Kupujesz x kg ziemniaków. Obierasz je, myjesz, duperele. Gotujesz. Ugniatasz. Czekasz a¿ wystygn¹. Lepisz z nich ma³e kuleczki. Wrzucasz je do rozgrzanego oleju. Sma¿ysz je do jakiego koloru lubisz. Wyci¹gasz. Czekasz a¿ nadmiar oleju sp³ynie. Solisz do smaku. Jesz. :)

25.02.2004
17:57
smile
[27]

yagienka [ pu³apka na Misia ]

jeœli chodzi o kluski z sosem to polecam makaron z pesto (sos z bazylii, orzechów, oliwy i sera - pychota, cena za s³oiczek ok. 10 z³), makaron dowolny (rurki, swiderki, kokardki) byle w³oski (o polskiej produkcji mam nienajlepsze zdanie) ugotowaæ al dente (czas gotowania podaj¹ zwykle na opakowaniu) po odlaniu wody dodajesz 2-3 ³yzki pesto, mieszasz posypujesz startym parmezanem i gotowe, mozna do tego serwowaæ sa³atê lub pomidorki


25.02.2004
18:14
smile
[28]

BarD [ Leningrad Cowboy ]

ja polecam ziemniaki w mundurkach,to jedna z tych potraw,ktora kosztuje niewiele,a wysmienicie smakuje.
no i te trudnosci,wrzucasz do gara i czekasz az beda miekkie,sprawdzajac widelcem

jemy z sola i z maslem,polecam;]

a ja kiedys zrobilem pyszny rosol majac jedynie noz i maly kociolek,bez pieniedzy i z dala od domu,ha!
no i najwazniejsze,moglem go zjesc;]

25.02.2004
18:16
smile
[29]

Mazio [ Mr.Offtopic ]

biale wino renskie.. chlodzisz 20 minut w zamrazarce... tak do 10-12 stopni... korkociag... otwierasz.. kieliszek.. nalewasz.. pijesz... mmmmmmmmmmmmmm... powtarzac az do momentu gdy swiat wypieknieje..

to moj ulubiony przepis :)

25.02.2004
18:18
[30]

HopkinZ [ Senator ]

Na pocz¹tku oporozniasz ca³¹ lodówkê
Potem wyciagasz z najdalzszych zakamarkow kuchni jakas miske plastikow¹, lecz postaraj siê, zeby po podgrzaniu w mikrofaloce nic sie nie zepsu³o :)
Do miski dodajesz:
Pokrojon¹ wczesniej i podgrzan¹ na patelni kielbaskê :)
trochê sera (wedle gustu) rêcznie 'porwanego' w male plasterki
jajka ze dwa pokrojone 'w nie za male kostki'
Broku³y pokrojone w kostke =]
Ceulka podsmazona wczenisej na patelni
teraz wrzucam do tego wszystkiego:
- troche piperzu
- troche soli
- troche oregany
- troche ziol wloskich
- troche czerwonej papryki

Potem dodaje pokrojon¹ parykê
wedle gustu: pokrojone bananki =] lub jakies inne smakowite rzeczy, ktore mozna pokroic i dodac do tego wszystkiego, nie podam rzeczy, ktore ja potem dodaje bo niektorych mogloby zemdlic, ze trzymam cos tkaiego w lodowce :) (patrz: chocby naprzyklad czosnek =]).

teraz MIESZAAAAAAMY =] Dodajemy (wedle gustu) majonez b¹dŸ ketchup b¹d¿ sos curry, b¹d¿ sos slodko-kwasny, b¹dŸ chrzan, b¹dŸ musztardê, b¹d¿ wszystko naraz, jednak tej opcji nie polecam :)
Dodajemy tego tyle ile samy uzanmy ze starczy jednak nie rpzesadzac bo nie ams ie z tego zrobic salatka jakas pospolita :)

No i znoooooowu mieszaaaaaaaaaaaaamy wielka lycha najlepiej
teraz do mikrofalowki, mikrowelki? wiadomo o co chodzi =] i po prostu podgrzewamy z poltorej minuty, zeby te wszystkie pysznosci wyjete z lodowki troche sie zrobily cieplejsze

No, wyjmujemy, (miske oczywiœcie zamknieta jakas pokrywka podgrzewalismy) i mozna sobie do tego dokroic troche chleba badz bulki =] i wcinamy proso z michy, wedlug mnie najlepszy przysmak na sesje RPG przed kompem :)

25.02.2004
18:19
[31]

yagienka [ pu³apka na Misia ]

mazio-----> ja bym jednak do tego reñskiego na przek¹skê doda³a wêdzonego ³ososia lub jakiœ boski serek

25.02.2004
18:56
smile
[32]

eeve [ Patrycjószka ]

Skladniki: 2 filety z kurczaka, kapusta pekinska srednia, 2-3 pomidory, czerwona fasola i kukurydza z puszki, majonez keczup, ostra papryka w proszku, sol i pieprz.

-Bierzesz ze 2-3 filety z kurczaka i kroisz na paski grubosci palcow. Obsypujesz papryka pieprzem i sola i smazysz do rumianego.
-Majonez mieszasz z keczupem (na pol szklanki majonezu 2-3 lyzki keczupu) dodajesz troche ostrej papryki i pieprzu (jak masz
porzadny gesty majonez w lodowce to musisz 'oszukac' woda troszke) i robisz w ten sposob sos
-Bieszesz miske (miski) i wkladasz na sam dol pokrojona niedbale kapuste, na to wykladasz kurczaka, kukurydze, fasole i pokrojonego w... ten tego, tak jak sie arbuza kroi...
pomidorka i polewasz sosem (kurczak powinien byc cieply, albo przynajmniej letni) i jesz... smaczne i efektowne :)

edit: jak kogos zapraszasz na jedzonko, to to co ma lezec na kapuscie trzeba ladnie poukladac a sos podac osobno :)

WypowiedŸ zosta³a zmodyfikowana przez jej autora [2004-02-25 18:55:52]

25.02.2004
18:58
[33]

kiowas [ Legend ]

eeve ---> jak rozumiem to przepis na jedna osobe?

25.02.2004
19:00
smile
[34]

eeve [ Patrycjószka ]

kiowas: tak, na jedna, leniwa, ja takie cos 2 dni jem :]... jako sniadanie obiad i kolacje

WypowiedŸ zosta³a zmodyfikowana przez jej autora [2004-02-25 18:58:43]

25.02.2004
19:02
[35]

Lechiander [ Wardancer ]

Dexter - ---> Chcesz przepis na rosó³? Ale taki jaki ja sobie robiê. :-)

25.02.2004
19:08
[36]

Fett [ Avatar ]

nie ma to jak zupki chiñskie ;) z herbatk¹ i cytryn¹ mniam

25.02.2004
19:32
smile
[37]

red_baron [ pVd ]

kup fix do spagetti napoli knorra, winiary czy inny, do tego makaron spagetti i... gotujesz makaron, z fixu robisz sos i jesz (ja jeszcze dodaje zolty starty ser)...

25.02.2004
19:33
smile
[38]

Mazio [ Mr.Offtopic ]

yagienko --- jak juz mozna tak dodawac do moich przepisow to ja do tego renskiego, boskiego serka i lososia dodalbym jeszcze Ciebie.. :))) ;)

no co? moja wina, ze lubie Sienkiewicza na ostro? :P :D

25.02.2004
19:35
[39]

techi [ Legend ]

nalesniki : Chyba przepisu nie musze podawaæ :)??

26.02.2004
20:29
smile
[40]

yagienka [ pu³apka na Misia ]

Mazio -----> mowi¹c o winie:) to pewnie,¿e niczyja
ja jednak na ostro przedk³adam nad reñskie portugalskiego Mateusa lub gruziñskie Separavi (szkoda,¿e ju¿ nikt go nie sprawadza)

26.02.2004
20:33
smile
[41]

Mazio [ Mr.Offtopic ]

ja rowniez mam gatunki, ktore bardziej cenie.. niestety finansowa mialkosc i silna wola w nauczeniu sie nieprzepijania oszczednosci sprawila, ze Chablis gosci na moim stole tylko w wyjatkowych okazjach... moze jak bede wracal z Grunwaldu w ostatniej scenie to nabede.. ;)

WypowiedŸ zosta³a zmodyfikowana przez jej autora [2004-02-26 20:44:14]

26.02.2004
20:33
[42]

gregol [ Junior ]

To mo¿e spagetti?!

Bierzesz mielone miêso, na rozgrzany t³uszcz i rzucasz ma³ymi kawa³kami rozdrabniaj¹c aby sie nie zklei³o. Jak ju¿ masz tak zesmarzone miêso. Wrzucasz je do garnka, z uprzdnio przygotowanym sosem Knorr (jak zrobiæ pisze na torebce) i masz sos z miêsem. Potem ju¿ tylko moakaron (te¿ pisze jak zrobiæ na opakowani) i k³adziesz na talerze.

Jedyne co potrafie do jedzenia zrobiæ ;) i wychodzi dobre

26.02.2004
20:33
[43]

techi [ Legend ]

Ktoœ tu mówi³ o Mateus(z)u???? :D

26.02.2004
20:58
[44]

yagienka [ pu³apka na Misia ]

techi------>jeœli chodzi o Mateusa to polecam ró¿owy (bia³y jest jednak gorszy), a jeœli o Mateusza to wstyd przyznaæ, ale nie znam ¿adnego

Mazio---->podziwiam siln¹ wolê i rozumiem, u mnie te¿ z funduszami krucho
ps. oba wymienione gatunki oscyluj¹ (w przypadku Separavi oscylowa³y) w granicach 30 z³, przy dro¿szych boli mnie nie tylko portfel ale i serce

26.02.2004
21:26
smile
[45]

Luremaster [ Siewca Zag³ady ]

Martadele pociac na plasterki grubosci ok 0,5 cm, polozyc na patelni (oczywiscie wczesniej rozpuscic na niej troche masla), na plasterki polozyc plasterki zoltego sera i smarzyc z 10 min (tak zeby ser sie rozpuscil). Potem tylko troche keczupu i mnaim :) Polecam :)

26.02.2004
21:35
[46]

Przewodnik Syriusza [ Magazyn Grafik ]

Pokroiæ mozarelle, po³o¿yæ oregano, polaæ olejem...i podaæ na talerzu: plasterek mozzarelli, plasterek pomidora, plasterek mozarelli, plasterek pomidora...miód!

albo zrobiæ salatkê FETA. lub fetê pieczon¹...przepisy z pewnoœci¹ znajdziesz w googlu

© 2000-2025 GRY-OnLine S.A.