GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Problem z dźwiękiem w Win 98se, SB Audigy 2

20.01.2004
20:20
smile
[1]

Madril [ I Want To Believe ]

Problem z dźwiękiem w Win 98se, SB Audigy 2

Mam SB Audigy 2 i na Win 98se (DX9) mam pewien problem. Otuż po pewnym czasie pracy systemu dźwięk systemowy (ten od wszystkich "bip", dźwięków gg itp) przestaje działać, oprócz tego przestaje też grać WinAmp 5, wcześniej nie przeszkadzało mi to, bo używałem też WinAmpa 3 (WMP też działa wtedy normalnie), ale teraz wolałbym pozostać przy 5... Wie ktoś może czym to jest spowodowane i jak temu zaradzić? Nie wiem, czy nie za mało szczegółów podałem, więc pytajcie jakby coś...

20.01.2004
20:55
[2]

Madril [ I Want To Believe ]

^up^

20.01.2004
21:30
[3]

vien [ łowca pip ]

mialem podobnie przy win 98se i SB live 5.1
pomoglo mi przejscie na win xp :)
ale jak ci pomoc to niestety nie wiem :(

20.01.2004
22:06
[4]

Madril [ I Want To Believe ]

znów up... :)

Na XP działa normalnie... tylko, że ja dużo więcej 98se używam. ;/

20.01.2004
22:13
[5]

tygrysek [ behemot ]

options - preferences - output

zobacz jakie masz device i wybierz kartę dźwiękową swoją a nie "Podstawowy sterownik dźwięku"


w starym winampie i przy różnych dziwnych sterownikach często zmiana tej opcji pomagała
zobacz, może i u Ciebie pomoże

20.01.2004
22:15
[6]

tygrysek [ behemot ]

na niestabilność sterowników bym też postawił
sprawdź czy nie ma do Twojej karty jakiś upgreadów czy nowszych sterów na stronach creative'a

20.01.2004
22:23
[7]

Madril [ I Want To Believe ]

Zmianę opcji w Winampie już próbowałem... nic to nie zmienia, dziwne jest, bo on nawet nie zaczyna odtwarzać, właśnie jakby urządzenia nie było.
A sterowniki są tylko do oprogramowania karty, które działa bez zarzutu...

20.01.2004
22:27
smile
[8]

Madril [ I Want To Believe ]

W każdym razie, dzięki tygrysek... :-)

20.01.2004
22:29
[9]

Madril [ I Want To Believe ]

Ehhh... Teraz zauważyłe jak napisałem... "sterowniki są tylko do oprogramowania karty"... oczywiście nie sterowniki, tylko uaktualnienia...

20.01.2004
22:30
[10]

Madril [ I Want To Believe ]

Ehh... teraz zauważyłem jak napisałem: "sterowniki są tylko do oprogramowania karty", oczywiście nie sterowniki, a uaktualnienia...

20.01.2004
22:32
smile
[11]

Madril [ I Want To Believe ]

LOL, sorry za podobne 2 posty, ale był błąd i byłem pewien, że nie będzie posta, ba! nawet odświeżyłem i nie było... dziwne rzeczy się dzieją... :)

20.01.2004
22:59
smile
[12]

tygrysek [ behemot ]

a czy sterowniki są dedykowane dla w98se ??

to wygląda na niepoprawnie zainstalowany dx9b lub sterowniki

20.01.2004
23:07
[13]

Madril [ I Want To Believe ]

Mam teraz DX9.0, 'b' dopiero ściągnąłem w tej chwili... :) ale z tego co pamiętam przed formatem było to samo, a wtedy miałem 9.0b. Zaraz sprawdzimy...

20.01.2004
23:11
smile
[14]

tygrysek [ behemot ]

ok

a sterowniki skąd masz ??

20.01.2004
23:12
[15]

tygrysek [ behemot ]

jak z płyty, to polecam odwiedzić stronkę creative'a i ściągnąć sobie stery ze stronki

20.01.2004
23:29
[16]

Madril [ I Want To Believe ]

Z płyty, tylko wcześniej próbowałem autoupdate, nie znalazło nic, a manualnie tak... ściągne, choć na razie na dx90b działa...

© 2000-2022 GRY-OnLine S.A.