GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Problem z nagrywarką

07.01.2004
17:52
[1]

sensay [ Centurion ]

Problem z nagrywarką

Mam nagrywarkę TEAC 40speed- nagrywania a nagrywa mi plyty z prędkością 32
co zrobic żeby nagrywało wszystkie plyty 40

07.01.2004
18:03
smile
[2]

dziku86 [ The Cure ]

1. kup se lepsze plyty
2. zmien w programie nagrywajacym plyty zeby nagrywalo na 40X
::)

07.01.2004
18:04
[3]

Ezrael [ Very Impotent Person ]

Na początek spróbuj ściągnąć nowe drivery do programu, którego używasz. Potem możesz zmienić płytę na jakąś firmową i zobaczyć, czy przyczyna nie leży tutaj.

07.01.2004
18:08
[4]

BoyLer [ tribunus plebis ]

Przyczyna może leżeć w twardym dysku, starsze dyski nie musza wyciągac takiej prędkosci. Pamiętam, że na swoim starym 6,4GB nie dalo sie wyciągnac wiecej jak 12X (nagrywarka 52), tzn mozna bylo, ale bufor sie gubił i wsumie nagrywał z wolniejszą prędkoscią.

07.01.2004
18:16
[5]

sensay [ Centurion ]

Ezrael>>>znasz jakąś stronke z "drivery"i

07.01.2004
18:32
smile
[6]

dziku86 [ The Cure ]

sensey<---- chyba Ezrael sie pomylil bo nie ma czegos takiego jak drivery do programu nagrywajacego !!
raczej chodzilo mu o nowa wersje np. nero ktora mozna sciagac z linka ponizej:

07.01.2004
18:47
smile
[7]

Qba19 [ Junior WRC ]

To ja skorzystam z tego wątku... mam nagrywarke LG 52x i wszystko było cacy do czasu aż zainstalowałem Windowsa XP... teraz nie ma różnicy jaką dam prędkość nagrywania płyty i tak się wypalają powyżej 7 min... i cały czas skacze bufor... czym to może być spowodowane?

07.01.2004
19:07
[8]

sensay [ Centurion ]

A masz włączone DMA czy jakos tak

07.01.2004
19:08
[9]

sensay [ Centurion ]

dzięki temu niebendzie ci skakał bufor a plyty bendziesz nafgrywal 2 razy szybcie j

07.01.2004
19:09
[10]

Qba19 [ Junior WRC ]

No tak.. ale DMA się włącza w XP od razu... mam włączone :)

07.01.2004
19:10
smile
[11]

newage3000 [ Konsul ]

1. włącz DMA
2. kup lepsze płytki
choziaz jak mówisz ze wczesniej bylo dobrze i nie zmieniałes płytek to pomiń drugi punkt.... :D

07.01.2004
19:13
[12]

BoyLer [ tribunus plebis ]

Qba19---> Na 90% jest to to o czym pisałem, czyli twardy nie wydala, nie wiem czmu tak po zaminie systemu jest, ale takie są własnie tego objawy. Spróbuj nagrywać z wolniejsza prędkoscią, to bufor powinien przestac skakać, ewentualnie odciąż system podczas nagrywania.

07.01.2004
19:16
[13]

Qba19 [ Junior WRC ]

No tak... ale dysk to jest WD Caviar 80GB z 8 MB Cache... a co do odciążania systemu... próbowałem nawet zaraz po restarcie bo myślałem że to wina programów chodzących w tle... ale nic to nie dało... dziwna sprawa :/

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.