bonan [ Junior ]
Saletra - jaka?
Saletra + cukier = każdy_wie_co :). Ale czy do zrobienia bączka lub wulkanu wystarczy zwykła saletra do mięsa ze spożywczego czy potrzebna jest saletra potasowa (którą można kupić na przykład w ogrodniczym)? I jakie jeszcze znacie materiały wybuchowe (w miarę bezpieczne) które można zrobić w domu?
sepuku [ Junior ]
Zobacz tutaj:
Quetzalcoatl [ Konsul ]
najlepsza jest ta 'wlasciwa' saletra potasowa, ktorej jesli dobrze pamietam uzywa sie jako skladnik nawozow sztucznych, ale jak juz slyszalem ta do miesa tez ujdzie, tylko jest troche slabsza :)
Eliash [ Generaďż˝ ]
Z tego co ja pamiętam to tylko ta spożywcza.

wodnik_szuwarek [ Son of UDT ]
to sie nazywa "saletra potasowa" mozna ja kupic w kazdym przwie spozywczaku ale z tego miejsca przegne ostrzec ze gdy z komplami to robilismy to jednemu spalilo dres [a co w najlepszych spodniach mial robic to g***o?:)] drogiemu koszulke a trzeci przwie oko stracil...ale zabawa byla przednia