GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

IE 6.0 - PROBLEM - strasznie zwalnia

26.10.2003
20:57
smile
[1]

vcarter [ Koszykarz ]

IE 6.0 - PROBLEM - strasznie zwalnia

Zacytuje tu wypowiedz innego uzytkownika - mam identyczny problem :( :

"Mam następujący problem: od jakiegoś czasu poodczas przeglądania stron
internetowych Internet Explorer ( gdyż takiej przeglądarki używam) zużywa mi
prawie cala moc procesora użycie procesora przez proces IExplore.exe w
menadżerze zadań na poziomie 99. Występuje to na każdej stronie ze wstawkami
"dynamicznego" HTML ( chyba tak się to nazywa - nie znam się) np. onet.pl.
Komputer przez to tak zwalnia ze jest uciążliwa praca z nim - przechodzenie
miedzy różnymi oknami trwa parę sekund, przewijanie okna przez pasek
przewijania w IE jest wtedy bardzo zwolnione (przez to denerwujące). Pragnę
zaznaczyć, iż taki efekt mam od ok. tygodnia - wcześniej wszystko było OK.-
mogłem mieć kilkanaście okien z IE otwartych i było OK. oraz występuje to
niezależnie czy stronę przeglądam z internetu czy mam ją zapisaną na dysku,
wydaje mi się ze jest to związane z wstawkami JavaScript. Przeinstalowanie
IE nic nie dało. Wirusów brak (ale dawno aktualizowałem bazę wirusów w moim
Kaspersky Anty-Virus). Dla mnie to duży problem bo net'a mam przez modem, a
to mi zwiększa czas czyli koszty."

Przeglądarka: IE 6.0 + Crazy Browser
System : Win XP


Ktos doradzi ??

26.10.2003
21:23
smile
[2]

slowik [ Legend ]

zobacz czy nie masz jakiegos spy ware podczepionego pod ie
albo najlepiej zainstaluj opere ma coraz mniej bledow :)

26.10.2003
21:33
[3]

pasterka [ Paranoid Android ]

tez ostatnio tak mi sie dzieje:(( strasznie mi zwalnia i dosc czesto "wykonuje nieprawidlowe operacje":((

26.10.2003
21:49
smile
[4]

Ficket [ BMX ]

Może tak zmiana przeglądarki... Np. na Operę? :D

26.10.2003
21:55
smile
[5]

vcarter [ Koszykarz ]

Sprawdzalem Opere i nie podoba mi sie - nie blokuje reklam tak dobrze reklam jak CB, ma dziwne zakladki i wogole - zreszta w niej tez np. jak wlaczam Oneta to mi strasznie kompa muli ... w sumie to forum GOL-a jest jedna z niewielu stron ktore normalnie dzialaja ...

26.10.2003
21:56
[6]

el f [ RONIN-SARMATA ]

Mam dokładnie to samo... tyle że pod W-98 SE
Ad-aware nic nie wykrywa, antywirus też (aktualizowany), przeinstalowanie IE nic nie dało, ściąganie łatek z MS też nic nie pomogło...

A Opera śmiga aż miło (od tygodnia mniej więcej) ale ciekawe czym to mułowacenie IE jest spowodowane...

26.10.2003
22:02
smile
[7]

Ficket [ BMX ]

Może przeczyść Temporary Internet Files (czy jakoś tak), usuń wszystkie adresy w pasku adresów itd.

26.10.2003
22:08
[8]

U_N [ -KOCHAM ANIE- ]

zobacz w jakim katalogu jest zainstalowany IE (domyślny - C:\Program Files\Internet Explorer) odinstaluj, usuń wszystkie pliki, uruchom kompa jeszcze raz (!!!! prze restartem walnij instalke na pulpit - czasem nie chce ładować plików na dyskach, występuje błąd i nic nie ma ) i zainstaluj IE6 (albo nowszy jeśłi jest) lub starszą wersję. Nie gwarantuje że pomoże ale warto spróbować

26.10.2003
22:08
smile
[9]

oksza [ Senator ]

nie blokuje reklam tak dobrze reklam jak CB
CB blokuje dokładnie tak samo, to ten sam mechanizm :)

w sumie to forum GOL-a jest jedna z niewielu stron ktore normalnie dzialaja ...
plepleple, "zasłyszane, wymyślone"

26.10.2003
22:09
[10]

U_N [ -KOCHAM ANIE- ]

p.s. usuń wszystkie pliki jakie pozostaną w folderze IE po odinstalowaniu

26.10.2003
22:22
smile
[11]

vcarter [ Koszykarz ]

oksza ---> jakos na CB nie zauwazylem wysklakujacych okienek - a GOL dziala normalnie - na innych forumach i Onecie,WP strasznie wszystko muli tak jak jest to opisane w 1 poscie ...

26.10.2003
22:22
[12]

el f [ RONIN-SARMATA ]

U_N

U mnie nie pomogło. Odinstalowywałem, czyściłem, instalowałem - jak zaczął mulić tak muli...

27.10.2003
00:04
[13]

oksza [ Senator ]

-->> vcarter
no bo ich nie wyłączyłeś.
a w ogóle to nie wolno mi na takie tematy dyskutować więc milknę.
sza.

27.10.2003
17:21
smile
[14]

vcarter [ Koszykarz ]

nikt nie wie jak ten problem rozwiazac ??

28.10.2003
18:26
[15]

vcarter [ Koszykarz ]

ostatni raz podnosze ten temat - nikt nie wiem co z tym IE zrobic zeby to dzialalo dobrze ??? ( tak jak dzialalo 3 lata) - tym bardziej ze na loginie brata w XP wszystko dziala OK a na moim loginie dziala zle :((

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.