GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Opera + flash = ??

09.10.2003
16:54
[1]

SULIK [ olewam zasady ]

Opera + flash = ??

Mam takie pytanko: jak zrobic aby Opera obslugiwala flasha na stronach - bo albo cos mam skopane w swojej wersji, albo nie ma takiej mozliwosci :(

wiec jak ktos wie i chcialby sie podzielic tymi danymi to bede wdzieczny :)

09.10.2003
17:10
smile
[2]

tomirek [ ]

Poszukaj na tym wątku:

09.10.2003
17:40
[3]

SULIK [ olewam zasady ]

tomirek - albo oslepem, albo tam nie ma :(

09.10.2003
18:07
[4]

tomirek [ ]

SULIK ---->>> Nie napisałem, że to tam jest :) Ale to watek o operze i myslalem, ze moze cos tam bedzie. Ale pewnie zaraz pojawi sie na twoim watku Dagger, oksza i inni operowcy i pomoga. Ja nie pomoge bo uzywam MyIE2

09.10.2003
18:11
[5]

KinSlayer [ Demon Hunter T ]

zainstalowalem 7.20 i nic nie musialem robic - wszystko dziala (tzn jesli chodzi o flasha :D )

09.10.2003
18:13
[6]

Dagger [ Legend ]

==>SULIK
Dziwne - ja nic nie musiałem kombinować - działało od razu

09.10.2003
21:12
[7]

SULIK [ olewam zasady ]

Operowcy - to wejdzcie mojego sajta:
www.sokclan.prv.pl

i looknijcie czy menu po lewej sie wam wyswietla - bo u mnie jest to tylko biala przestrzen :/

09.10.2003
21:17
smile
[8]

Paudyn [ Kwisatz Haderach ]

Faktycznie się nie wyświetla :/

09.10.2003
21:19
smile
[9]

Ficket [ BMX ]

SULIK --> Manu nie istnieje - biała przestrzeń... Hmm... Dziwne...

09.10.2003
21:21
[10]

nilhir [ Pretorianin ]

U mnie nie widać

09.10.2003
21:29
[11]

Mastyl [ Legend ]

Jasność... jasność widze! I tylko to.

Moze to zgłosić do bugreportu Opery...

09.10.2003
21:35
smile
[12]

slowik [ Legend ]

mi odrazu po instalacji opery wszystkie flashe dzialaja :)

09.10.2003
21:55
[13]

SULIK [ olewam zasady ]

Ficket - istnieje - kliknij prawym na "biala przestrzen" a bedziesz mial niepelne menu macromedia flash... pod IE dziala

co dziwne pod Netskapa tez cos nie tak :/

wiec chyba bede musial kod strony poprawic

09.10.2003
22:00
smile
[14]

Cainoor [ Mów mi wuju ]

Pod IE działa bez zarzutu :-)

Olejcie tą Opere i używajcie MiIE 2 ! :D

09.10.2003
22:08
smile
[15]

Ficket [ BMX ]

Sulik --> Tak myślisz? To patrz... ->

09.10.2003
22:16
smile
[16]

tomirek [ ]

u mnie dziala, tyle ze ja uzywam MyIE2 ;P

09.10.2003
22:34
[17]

SULIK [ olewam zasady ]

Ficket - wlasnie o to menu kontekstowe mi chodzilo :)
ale to mozeliwe ze jest spowodowane blednym kodem i nterpretowanym tylko przez IE, lub... specyfikacja servra: piwko.pl

09.10.2003
22:42
smile
[18]

oksza [ Senator ]

istnieje wiele mozliwosci rozwiazania tego problemu, ale ja nie moge wam dac dopowiedzi bo strona na razie wyglada u mnie tak:

09.10.2003
22:51
smile
[19]

oksza [ Senator ]

I got the following unexpected response when trying to retrieve <https://ronin-clan.website.pl>:
500 Can't connect to ronin-clan.website.pl:80 (Bad hostname 'ronin-clan.website.pl')
<<-- gwoli wyjaśnienia.

siostro, pacjent!

09.10.2003
22:57
[20]

SULIK [ olewam zasady ]

oksza - sprobuj alternatywnego url'a :)

www.ronin-clan.website.pl
ronin-clan.website.pl
www.sokclan.prv.pl

09.10.2003
23:14
[21]

oksza [ Senator ]

-->> SULIK
dam ci znac jak zadziala, u mnie an razie strona jest niedostepna z kazdego URL...

09.10.2003
23:17
[22]

SULIK [ olewam zasady ]

oksza - nie wiem czemu nie dziala :/

09.10.2003
23:22
[23]

Dagger [ Legend ]

==>SULIK
Chyba forum gola zbiorowym wysiłkiem połozyło kolejną strone:

Nie można znaleźć serwera lub błąd DNS
programu Internet Explorer

09.10.2003
23:24
[24]

Cainoor [ Mów mi wuju ]

Dagger ---> Mi tam wszystko śmiga pięknie... czyżby jakaś wina Opery ? ;)

09.10.2003
23:26
[25]

SULIK [ olewam zasady ]

Dagger - ogolnie server piwka nawala chyba :/

09.10.2003
23:32
smile
[26]

Dagger [ Legend ]

==>Cainoor
Nazwe programu, którego uzyłem masz w moim poście ;PPP

Dla porządku dodam że w Operze też nie działa.

10.10.2003
17:00
[27]

oksza [ Senator ]

-->> SUILK

pozwolisz że sprawdzimy najpierw stronę a potem Operę :D
ok, sprawdziłem, zobacz wyniki walidacji poniżej
błędy14-24 odnoszą się do jednej tylko linii "39", w której najwyraźniej zrobiłeś osadzenie flasha
coś nie gra
(błąd 24, nie ma takiego elementu EMBED w specyfikacji)
You have used an attribute with an element that is defined not to have that attribute. This is most commonly caused by using vendor-specific attributes without setting the document type appropriately.
poza tym może jeszcze to: PLUGINSPAGE <- to chyba nie tak, nie? ;)

skomentuj proszę, bo ja specjalistą nie jestem, pozdrawiam

10.10.2003
17:05
smile
[28]

oksza [ Senator ]

no to jeszcze się pochwalę ze flash na załączonym obrazku działa ok, czyli jak widać kwestia prawidłowego osadzenia..

12.10.2003
20:21
[29]

SULIK [ olewam zasady ]

oksza dzieki - zmazalem calye EMBED - i pod IE i opera smiga :)

12.10.2003
20:38
smile
[30]

oksza [ Senator ]

-->> SULIK
To ja dziękuję że poprawiłeś a nie obrzuciłeś mnie jadem.
Brawo, więcej takich webmasterów.
Aha, i gratuluję ładnej stronki tak BTW |;)

12.10.2003
20:56
smile
[31]

SULIK [ olewam zasady ]

oksza -->
to ja dziekuje ze mi pomogles w znalezieniu bugu w kodzie
wiecej takich userow
dzieki :)

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.