GRY-Online.pl --> Archiwum Forum

Światowy Internet - nie działa :(

30.09.2003
17:09
[1]

Evolver [ Centurion ]

Światowy Internet - nie działa :(

Problem zapewne leży po stronie mojego providera i ten pewnie się z nim wkrótce upora. Mimo to bardzo ciekawi mnie jak taki problem może zaistnieć, a nie będę teraz bombardował ich telefonami/mailami - niech siedzą i pracują i doprowdzą wszystko do normy :).

Otóż chodzi o to, że mam problemy z dostępem do zasobów niepolskiego Internetu. Wszystkie polskie strony (tj. w domenie .pl) chodzą błyskawicznie - czyli tak jak zawsze. Kiedy jednak próbuję wczytać coś z domeny .com zaczyna się gehenna. Praktycznie w ogóle dostęp to tych miejsc dla mnie nie istnieje :(. Jakie mogą być powody takiej sytuacji?

30.09.2003
17:12
[2]

Hamil_Hamster [ Indiana Majonez ]

Provider dał d... i wybrał zły serwer do łącznia się ze swiatem, albo to ten serwer nie funkcjonuje...

Taka sytuacja była w UPC rok temu - coś zmieniali, coś nie wyszło...

30.09.2003
17:13
[3]

red_baron [ pVd ]

o kurde, niezle...
ja mam stale lacze (na sieci osielowej) i wszystko chodzi spox

30.09.2003
17:42
[4]

Werter [ 1488 ]

Evolver -->

może twój lokalny provider coś napsuł, a może instytucja od której on dzierżawi łącza ma problemy, jeżeli jest to tpsa, to bardzo prawdopodobne, że im coś siada (nie pierwszy raz), wówczas możesz spróbować przeglądać strony przy użyciu proxy, np. w3cache.icm.edu.pl, icm jest wpięty do pol34, który ma osobne wyjścia zagranicę.

30.09.2003
17:57
[5]

wysiu [ ]

Evolver --> Sprobuj wykonac komende "tracert www.nazwa_serwera.com", zobaczysz przez jakie miejsca biegnie sygnal i gdzie najwiecej czasu traci.

© 2000-2021 GRY-OnLine S.A.